Nieuwsarchief 2012

[nextpage title=”Nieuwsberichten 2012″]

Groen licht voor opstapklasse!

Zoals bij velen wel al bekend hebben we groen licht voor het starten van de instap-klasse!
Het bestuur en de vrijwilligers zijn inmiddels druk bezig om alles te regelen.
Zodra er meer info bekent is en de inschrijving start, word dit t.z.t. gemeld!


[nextpage title=”Uitnodiging Algemene Leden Vergadering 1 december a.s. te Staphorst”]

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering 1 december a.s. te Staphorst

Hierbij de uitnodiging aan alle leden van RAP-Holland voor de komende algemene ledenvergadering (ALV).
De ledenvergadering staat gepland op 1 december a.s. in zaal ‘An Diek’ in Staphorst.
Aanvang: 14:00 uur.We hopen dat er dit jaar veel leden aanwezig zullen zijn zodat we weer goed voorbereid en eensgezind het nieuwe seizoen in kunnen gaan.Tot zaterdag 1 december!


[nextpage title=”Filmpje ZAPPSPORT met Walid Soppe verkozen tot MOOISTE FILMPJE van 10 jaar ZAPPSPORT!!”]

Filmpje ZAPPSPORT met Walid Soppe verkozen tot MOOISTE FILMPJE van 10 jaar ZAPPSPORT!!

Afgelopen weekend (is afgelopen zondag op T.V uitgezonden), is het filmpje van Zappsport dat gemaakt is van Walid Soppe tijdens de laatste NK Wedstrijd in Stadskanaal van vorig jaar;Gekozen als MOOISTE FILMPJE van 10 JAAR ZAPPSPORT!!Het fragment is terug te zien als je op onderstaande link klikt:http://www.zappsport.nl/programma/19671 (bij ongeveer minuut 8 van het filmpje)Als RAP-Holland mogen we blij zijn met deze mooie promotie van onze sport!!


[nextpage title=”Indoor training te Nijverdal”]

Indoor training te Nijverdal

Vanaf 18 november 2012 kan er weer indoor getraind worden op de kartbaan van Nijverdal.
De training begint om 8:30 uur t/m 12:30 uur. De kosten voor de training bedragen € 20,- per rijder. Iedereen is welkom!Graag wel even van te voren aanmelden via hansenmarian@12move.nl of via Tel.: 06-51332344Kartplaza Nijverdal
Energiestraat 6
Nijverdal


[nextpage title=”NK-Rijders gezocht voor opstapdag 17 oktober a.s. in Assen”]

NK-Rijders gezocht voor opstapdag 17 oktober a.s. in Assen

Voor de opstapdag a.s. woensdag op de Junior Track in Assen zijn we op zoek naar een +/- 3 tal volwassen NK-rijders (t/m 25 jaar) en een 3-tal Junior NK-rijders, die hier deze dag willen rijden. Dit omdat er deze dag opnamens worden gemaakt voor het tv-programma Villa Achterwerk.Ook zijn we op zoek naar enkele helpers die op 17 en 24 oktober willen helpen bij de opstap.Lijkt jou dit leuk, meld je dan snel aan via harm@rap-holland.nl of via voorzitter@rap-holland.nl.


[nextpage title=”Info tbv wedstrijd en opstap in Assen”]

Info tbv wedstrijd en opstap in Assen

Vrijdag’s kan er getraind worden op het circuit van Assen van 16:00 uur t/m 19:00 uur. Het paddock is open vanaf 14:00 uur.
Inschrijven voor deze training kan ter plekke bij Dolf of Hanneke. De kosten bedragen € 17,50 per persoon. (LICENTIE VERPLICHT)Tevens kan er gereden worden op de korte baan. Hier mogen afwisselend niet RAP-leden (met licentie) en opstappers rijden. De kosten hiervoor bedragen € 17,50 per rijder.
We zijn nog op zoek naar mensen die deze opstap willen begeleiden. Lijkt je dit wat, meld dit dan even bij een van de bestuursleden.Er kan deze dagen geen gebruik worden gemaakt van de elektra van het circuit. Dit vanwege de beperkte voorziening hiervan.
Wel zullen de wc-units open zijn.


[nextpage title=”NK Pocketbike TT Junior Track Assen”]

NK Pocketbike TT Junior Track Assen

RAP-HOLLAND nodigt jong en oud uit om de laatste NK pocket bike te komen bezoeken op de TT junior track te Assen.
Dit zal plaats vinden op 29 september a.s.
In de ochtend zullen de vrije training en kwalificaties plaats vinden.
Vanaf 12:00 uur zullen er in de middag 2 wedstrijden worden verreden in alle klasses.
Er zal gereden worden van junioren t/m diverse senior klassen.
We nodigen U uit om kennis te maken met deze tak van motorsport tevens zijn er ook opstap mogelijkheden.Het circuit is te bereiken via de 2e afslag vanaf de TT hal. U rijd dus 1 afslag verder dan de gebruikelijke tunnel ingang van de paddock.
Volg de junior track borden.We hopen U deze dag dan ook te mogen ontvangen.Tot ziens op 29 september.
(LET OP: NIEUWE BERICHTEN WORDEN ONDER DIT BERICHT GEPLAATST. DEZE BLIJFT DUS BOVENAAN STAAN!)


[nextpage title=”Bert Deroue niet aanwezig in Assen”]

Bert Deroue niet aanwezig in Assen

Voor diegene die nog onderdelen/banden nodig zijn voor de laatste wedstrijd in Assen, Bert Deroue zal hier niet aanwezig zijn ivm verplichtingen voor de laatste wedstrijd van de Redbull Cup in Aragon.
Mocht je toch nog graag banden of onderdelen van Bert willen hebben, laat hem dit dan even weten voor donderdag 27 september.Namens Bert, sorry voor het ongemak.


[nextpage title=”Dagschema 29 september Assen”]

Dagschema 29 september Assen

En hier is ’t ie dan alweer! Het dagschema voor al weer de laatste wedstrijd van een prachtig seizoen! Enkele kampioenschappen zijn al bekend, maar voor velen is het ook nog niet beslist. Het beloven dus spannende wedstrijden te worden!Tot ziens allemaal op onze laatste wedstrijddag 2012 op het circuit van Assen!

[nextpage title=”Stel je pocketbikes ter beschikking aan de coureurs van het British Superbike!”]

Stel je pocketbikes ter beschikking aan de coureurs van het British Superbike!

Volgend weekend word er op Assen de wedstrijden verreden van het British Superbike.
Nu is ons gevraagd of er van ons een aantal rijders zijn die op a.s. donderdag 20 september vanaf +/- 12 uur, hun minibike beschikbaar willen stellen voor een aantal coureurs van de British Superbike. Deze zullen hiermee een rondjes gaan rijden op de Junior Track in Assen.
Hier tegenover staat dat je hierna nog een tijdje vrij kunt trainen op de Junior Track. Tevens mag je deze dag dan ook in het Paddock van de British Superbike rond kijken om zo de motoren etc van dichtbij te kunnen zien of om een handtekening te vragen van een van de coureurs!!Lijkt jou dit leuk en ben jij bereid om je minibike beschikbaar te stellen aan een van de coureurs, geef je dan snel op!! (max. +/- 12 bikes)Opgave kan (tot a.s. zaterdag) bij Roger Koers via info@motopaints.nl of via tel. 06-14374284.


[nextpage title=”Foto’s wedstrijden”]

Foto’s wedstrijden

Sinds de wedstrijd hebben we een nieuwe fotograaf in ons midden, René Vos. Deze maakt foto’s voor www.circuitpics.nl en is op Lelystad en Zwolle aanwezig geweest bij onze wedstrijden. Hij gaat proberen om in de toekomst bij meerdere wedstrijden aanwezig te zijn.
De rechtstreekse link naar de fotopagina vind je in het menu ‘Fotoboeken’.

[nextpage title=”Indoor trainingen bij Coronel kartbaan in Huizen weer van start”]

Indoor trainingen bij Coronel kartbaan in Huizen weer van start

Per 14 oktober kunnen we weer gaan trainen op de indoorkartbaan van Coronel in Huizen (NH).
De tijden zijn van 10:00 uur tot 13:00 uur.
Nieuwe regel is helaas van te voren aanmelden via rgtuning@hotmail.com. Dit omdat Coronel graag vooraf wil weten of het wel of niet rendabel is.
Vanaf 14 oktober rijden we elke 2e zondag van de maand tot en met maart 2013.

[nextpage title=”Indoor trainingen American Roadhouse Zaltbommel”]

Indoor trainingen American Roadhouse Zaltbommel

Voor de liefhebbers van minibiken kan er in de wintermaanden (begin oktober tot eind april) weer iedere op maandagavond een getraind worden bij American Roadhouse te Zaltbommel.
De baan is exclusief voor trainingen gereserveerd van 19.00 tot 20.30 uur.
Wilt u hieraan deelnemen, dan dien je een geschikte bike en beschermende kleding mee te nemen (zie reglement).
De kosten bedragen € 12,50 per rijder (niet per bike).
Je hoeft jezelf niet op te geven, maar hou wel hun site in de gaten voor het geval er wijzigingen zijn.

[nextpage title=”Spectaculaire Minibike-demo en opstap tijdens Auto- en Motor Sportief te Haaksbergen”]

Spectaculaire Minibike-demo en opstap tijdens Auto- en Motor Sportief te Haaksbergen

Op de laatste zondag van eptember (30 september) wordt er tijdens Auto- en Motor Sportief te Haaksbergen weer een minibike-demo en minibike-opstap gehouden. In het centrum van Haaksbergen is een aparte minibikebaan aangelegd. Alle bezitters van minibikes zijn welkom en deelname is gratis.
Tevens ontvangt iedere deelnemer een leuke attentie, en de mooiste minibike ontvangt als prijs een nieuwe MT motorhelm.
Gedurende dit evenement is er kermis en zijn de winkels de gehele dag geopend. Dus een leuke dag voor het hele gezin.
Wil je ook graag meerijden, geef je dan van te voren op bij: info@autobike.nl.

[nextpage title=”Stemming baan Assen gesloten”]

Stemming baan Assen gesloten

De stemming over de baan in Assen is gesloten.
Gezien het aantal stemmen heeft iedereen inmiddels gestemd.
De uitslag:

51.9% Middellange baan 48.1% Lange baan


[nextpage title=”Dagschema 8 september Zwolle”]

Dagschema 8 september Zwolle

Hierbij het dagschema voor de een na laatste wedstrijd in Zwolle, op 8 september a.s.


[nextpage title=”Welke baan op Junior Track Assen”]

Welke baan op Junior Track Assen

Zoals velen van jullie vast al is opgemerkt is er veel te doen om de baan in Assen. Welke word er gereden op 29 september a.s.
Als bestuur vinden wij de middellange baan de meest geschikte baan om te rijden.
Waarom?……..

De korte baan (achterste baan): Dit is een heel mooi baantje. Enigste nadeel van deze baan is dat er een ‘springbult’ in zit in een van de oversteken. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden tijdens een wedstrijd. Daarom hebben we besloten deze baan uit te sluiten. De middellange baan (naast het paddock): Dit is ook, evenals de korte baan, een leuke baan met mooi net asfalt over de gehele lengte. Deze baan is voor alle klassen heel geschikt, voor zowel de junioren als de senioren! De perfecte baan om een wedstrijd op te rijden. De lange baan: Deze baan is een mooie baan voor de NSF etc, maar minder geschikt voor de junioren klassen. Met een open-40/50 bike kan hier prima op gereden worden. Er zit een enorm lang recht stuk in waarbij de bike zeker een seconde of 4 á 5 volgas rijd. Dit zal voor een open machine kunnen, maar de lucht gekoelde bikes worden op deze baan zo enorm heet dat er inmiddels al enkele blokken kapot zijn gelopen doordat ze te lang volgas moeten rijden. Bij de eerste bocht in dit recht stuk ga je namelijk al vol gas en vervolgens kun je dit tot het eind volhouden. Vandaar dat het ons als bestuur beter leek, ook met het oog op de kosten, om deze baan niet te gaan rijden. Wat ons betreft wordt er dus gereden op de middellange baan, naast het paddock. Maar omdat we verschillende geruchten horen, hebben we besloten om een poll op de website te plaatsen zodat iedereen zijn stem kan uitbrengen. Tevens hebben wij afgelopen seizoen tot nog toe meestal lange banen gehad. Om niet alleen mensen met veel vermogen voordeel te geven leek het ons ook om die reden leuker en competitiever om de laatste wedstrijddagen op korte banen te rijden. Bij deze dus de oproep om even je stem te geven welke baan jou het meest geschikt lijkt (denk hierbij niet alleen aan jezelf, maar in het algemeen) (KLIK OP DE AFBEELDING VOOR EEN VERGROTING)


[nextpage title=”Overnachten @ Stadskanaal”]

Overnachten @ Stadskanaal

Voor diegene die a.s. vrijdag op zaterdag willen overnachten aan de baan in Stadskanaal, de baan is geopend vanaf 16:00 uur.
De caravans en campers moeten geparkeerd worden op de nieuwe parkeerplaats! Je kunt hier komen door de toegangsweg naar de baan door te rijden en dan om het circuit heen te rijden.
De kantine is geopend tot 21:00 uur.

Er kan deze middag/avond NIET gereden worden.


[nextpage title=”Dagschema 1 september Stadskanaal (korte baan)”]

Dagschema 1 september Stadskanaal (korte baan)

Hierbij het dagschema voor de komende wedstrijd in Stadskanaal, op 1 september a.s. Er word deze race op de korte baan gereden.


 

[nextpage title=”Martin Domburg zet zich in voor Minibike wegracesport”]

Martin Domburg zet zich in voor Minibike wegracesport

Oud Dutch Supersport coureur Martin Domburg maakt zich als KNMV Motorsporttrainer hard voor de Minibike wegracesport. Een kweekvijver voor jong talent waar alle huidige toprijders hun oorsprong hebben gevonden. Dat de kleine mini motoren de bakermat zijn van de toekomstige GP rijders is al bewezen. Hiervoor maakt Martin zich met twee andere trainers hard bij de NK Minibikes onder begeleiding van RAP Holland.

Martin werd in 2010 na een zware crash gedwongen zijn ONK Dutch Supersport carrière te pauzeren waarna hij zich toelegde als teammanager van Domburg Racing. Het team wat in 2009 met Roy ten Napel het ONK kampioenschap wist te winnen kwam in 2011 uit in het EK Superstock kampioenschap. Meerdere malen heeft Martin getracht zijn carrière weer op te pakken maar helaas gooide de financiën telkens roet in het eten. Een bittere pil voor de inmiddels 29-jarige coureur
Ik heb veel mooie momenten meegemaakt waarbij ik mijn ouders zeker niet mag vergeten. Maar na mijn crash in 2010 lag het financieel even stil en ondanks dat ik de motor heb staan krijg ik mede door de recessie de motor niet aan het rijden. Het is zuur en zeker omdat ik weet dat ik nog veel meer had kunnen presteren. Ondanks dat is hij zeker niet weg geweest uit de motorsport: Buiten mijn rol als teammanager en deelname aan de werkgroep circuitveiligheid van de KNMV ben ik ook actief bij de KNMV als Motorsporttrainer. Hierbij ben ik in contact geraakt met de minibike onder auspiciën van de RAP Holland. Stiekem ben ik wel een beetje verliefd geworden op deze kleine motoren waarbij je niet alleen volwassenen ziet rijden op ruim 20 pk sterke fietsen maar vooral ook de kleintjes in de junioren klasse. Samen met motorsporttrainers Marco van Houtem en Ruud Groeneveld maakt hij zich dan ook hard voor de wegracesport door de basis aan te pakken. Ik geloof erin dat je geen goed product kan geven als de basis niet goed is. Voor de wegrace ligt de basis bij de minibikes. Kinderen van 6/7 jaar die op standaard minibikes kuip aan kuip het duel aangaan leren erg veel. Dit nemen ze mee als ze later in de NSF of Moriwaki gaan rijden. Vele toppers hebben deze methode al bewezen. Toch is deze sport een ondergeschoven kindje geweest in Nederland terwijl in Italie en Spanje deze sport erg belangrijk is.” Afgelopen weken in Spanje het EK gereden en daar presteerde de Nederlandse delegatie erg goed met een 8e plek voor Luc van Rixtel in de Open 50 klasse. Dat zijn minibikes met ruim 26 pk en het gewicht van een vlieg. Topsnelheid ligt ruim boven de 100 km/h. Maar de minibike is niet alleen voor kinderen, ook volwassenen vinden er hun kick. Er is een klasse voor de volwassenen die willen rijden waarbij de strijd ongekend hoog is. Niet gek als je bekijkt dat het een erg snelle sport is die ontzettend betaalbaar is. De betaalbaarheid is echt ongekend voor wegrace begrippen. Voor de kosten van een enkele ONK race rijd je in de minibikes meer dan een heel seizoen. En echt niet dat het saai is, ik heb het een paar keer mogen proberen en de snelheid gecombineerd met de kartcircuits geeft echt wel een grote kick. Daarbij kan je het hele jaar door elke week wel ergens rijden dus er is erg veel rijtijd. Deze aanraking met deze sport heeft er voor gezorgd dat Martin zelf ook in actie gaat komen. Jazeker, ik heb zo’n vliegje aangeschaft. Er is niks leuker dan met de junioren meerijden als je ze training geeft en daarbij zal ik zelf ook deel gaan nemen met wedstrijden. Gewoon voor de fun en om het spelletje beter te begrijpen. Wil je de minibikes in actie zien? Er zijn vaak trainingen door het hele land en dit kalenderjaar staan er nog drie dubbele wedstrijden op het programma. Op 1 september in Stadskanaal, op 8 september in Zwolle en op 29 september in Assen. Meer informatie vindt u op www.rapholland.nl

[nextpage title=”17 en 24 oktober: Opstapdag op Junior Track Assen”]

17 en 24 oktober: Opstapdag op Junior Track Assen

Op 17 en 24 oktober organiseert de KNMV in samenwerking met de SOBW en RAP-Holland een opstapdag voor minibikes. Dit zal in combinatie zijn met brommers en scooters. De opstapdag is bedoeld om kennis te maken met de diverse motorsporten in Nederland. De dag zal begeleid worden door KNMV bondscoach Barry Veneman.Je kunt meerijden op de opstapbikes van RAP-Holland of als je zelf al in het bezit bent van een bike, kun je ook hierop meerijden. Ook de spreekwoordelijke ‘chinese’ minibike’s zijn toegestaan.Heb je zin om mee te rijden?? Geef je dan snel op door het inschrijfformulier in te vullen! KLIK HIERVOOR OP DEZE LINK.KLIK HIER VOOR EEN INFO FOLDER.


[nextpage title=”Zomerkamp 11, 12 en 13 augustus Juvaincourt Frankrijk!!”]

Zomerkamp 11, 12 en 13 augustus Juvaincourt Frankrijk!!

Op een 1100 meter lange baan en 8 meter breed echt super mooi rijden en trainen met elke motor die in je schuur staat.
Minimaal 6 keer op een dag de baan op in je eigen klasse. Er zijn zeer veel ervaren rijders aanwezig dus je kunt altijd wat bijleren als je wilt.
Er komen al de nodige pocketbikers en ‘brommers’ die kant op. Maar ook onze Belgische kampioenschaprijders zijn ruim aanwezig.

Ook zin om mee te doen?? Meld je dan nu aan via info.2race@gmail.com.


[nextpage title=”Bereikbaarheid wegens vakantie”]

Bereikbaarheid wegens vakantie

Wegens vakantie zijn onderstaande personen op bijgenoemde data niet bereikbaar.
Voor dringende vragen kun je uiteraard altijd terrecht bij een van de andere bestuursleden (zie hiervoor ‘Contact bestuur’ in het menu op deze site).

Harm Mussche (Webmaster/Secretaris/Info RAP) –> Vrijdag 20-07-2012 t/m 27-07-2012

Hank Kok        (Voorzitter)                               –> Zaterdag 21-07-2012 t/m 04-08-2012


[nextpage title=”INFO tbv EK”]

INFO tbv EK

Meer info toegevoegd aan de home pagina UEM. O.a. adresgegevens, dagschema etc etc.Veel succes!


[nextpage title=”LET OP: Vrije training zondag 8 juli a.s. is VERVALLEN”]

LET OP: Vrije training zondag 8 juli a.s. is VERVALLEN

Wegens verzekering technische redenen is de training van zondag 8 juli a.s. op de Junior Track in Assen komen te vervallen!


[nextpage title=”KNMV training en Jeugddag 2012″]

KNMV training en Jeugddag 2012

Ook dit jaar verzorgt RAP-Holland samen met de KNMV weer een jeugddag.
Deze dag zal dit jaar plaatsvinden tijdens de KNMV training op de Junior Track in Assen op zaterdag 14 juli a.s.
Tijdens deze dag worden er allerlei oefeningen gedaan om het sturen, gasgeven, het nemen van de bochten etc etc beter onder de knie te krijgen. Deze dagen zijn zeer leerzaam en worden dan ook zeker aangeraden voor zowel de beginnende als de ervaren rijders onder ons.
Iedereen t/m 24 jaar is welkom. Ook personen die een ‘chinese’ bike hebt mogen deze dag meetrainen.
Aan deze dag zijn geen kosten verbonden.

Ook zullen er deze dag een paar bikes van RAP-Holland aanwezig zijn om tegen een gering bedrag een opstap/training mee te rijden. Indien je mee wilt trainen deze dag kun je je jezelf opgeven via het formulier op deze website welke je vind in het menu. Om een idee te krijgen wat deze dag inhoud kun je in het menu op ‘VIDEO’S’ klikken. Hieronder staan video van een jeugddag in 2009.


[nextpage title=”Woensdag 4 juli: Vrij trainen op het Midland circuit te Lelystad”]

Woensdag 4 juli: Vrij trainen op het Midland circuit te Lelystad

Op woensdag 4 juli is er gelegenheid om te trainen op het Midland circuit in Lelystad.Van 17:00 uur t/m 20:00 uur kan er gereden worden. De kosten hiervoor zijn € 22,50 euro per rijder.
Er word in twee groepen gereden.Opgeven kan door een mail te sturen naar info@hdracing.nl onder vermelding van Naam, klasse en startnummer.
En door vervolgens € 22,50 euro over te maken op rek. nummer: Rabobank 3608.92.353 T.N.V. H.Dunnik.
VOL = VOL


 

[nextpage title=”Vrije training op Junior Track Assen”]

Vrije training op Junior Track Assen

Zojuist in de trainingskalender de data’s vermeld waarop er vrij getraind kan worden op de Junior Track in Assen.


[nextpage title=”Lijst met trainingslocatie’s online!”]

Lijst met trainingslocatie’s online!

Zojuist is een overzicht van trainingslocatie’s online gezet op de site. Deze is te vinden in het menu onder ‘trainingslocatie’s’.
Graag zie ik nog meer aanvulling wat betreft de outdoor banen, dus weet jij nog meer outdoor banen waar men met regelmaat kan trainen, laat dit dan z.s.m. weten.

[nextpage title=”Dagschema 7 juli Lelystad”]

Dagschema 7 juli Lelystad

Hierbij het dagschema voor de laatste wedstrijd voor de zomerstop en wel op 7 juli op het Midland circuit van Lelystad.
We zullen de baan deze dag rechtsom rijden.

[nextpage title=”KNMV Trainings op Junior Track in Assen”]

KNMV Trainings op Junior Track in Assen

Hieronder de agenda betreffende de KNMV trainingsdagen o.l.v. Barry Veneman op de Junior Track bij het TT-circuit in Assen.
De rijders uit de klassen die vermeld staan kunnen op deze dagen naar de Junior Track komen en daar de betreffende training volgen.
Aanmelden o.i.d. vooraf is dus niet nodig.
Datum: Klasse: Tijden: Extra info:
Zaterdag 14 juli Alle klassen t/m 24 jaar. Dit is tevens de Jeugddag van RAP-Holland. Ook chinese bike’s toegestaan. Aanmelden: 10:00 uur Aanvang training: 11:00 uur t/m 18:00 uur
Woensdag 18 juli Deelnemers van het EK & Junior A en B Aanmelden: 13:00 uur Aanvang training: 14:00 uur t/m 17:30 uur
Woensdag 22 augustus Iedereen (incl. opstap) Aanmelden: 13:00 uur Aanvang training: 14:00 uur t/m 17:30 uur

[nextpage title=”Geen daglicentie’s voor wedstrijd Ramsloh”]

Geen daglicentie’s voor wedstrijd Ramsloh

Voor de wedstrijd in Ramsloh kunnen geen daglicentie’s uitgeschreven worden. Deze zijn daar niet geldig.
Zorg er dus voor dat je je licentie niet vergeet, want geen licentie’s = niet rijden!!

 


[nextpage title=”Trainen in Ramsloh / Let op je ziektenkostenverzekering!”]

Trainen in Ramsloh / Let op je ziektenkostenverzekering!

A.s. vrijdagmiddag/avond is er de gelegenheid om te trainen op het circuit van Ramsloh.
Er kan gereden worden vanaf 15:00 uur tot ongeveer 20:00 uur.
Betaling dient contact aan de baaneigenaar te worden voldaan.

Uiteraard kan er evenals voorgaande jaren weer overnacht worden aan het circuit. DAN NOG EVEN TER INFO LET EROP dat je ziektenkostenverzekering ook buitenland dekking heeft. Dit kan veel problemen voorkomen. Medische kosten kunnen al heel snel dik in de papieren lopen als je niet goed verzekerd bent! Meer info: Harm Mussche 06-14264327. Tot a.s. vrijdag/zaterdag!!


[nextpage title=”Zaterdag 16 juni: Opstapdag bij Arie Molenaar te IJsselstein”]

Zaterdag 16 juni: Opstapdag bij Arie Molenaar te IJsselstein

Op zaterdag 16 juni heeft Arie Molenaar weer een opendag! Een van de meest bezochten dagen in motorland.
Tijdens deze open dag kun je ook kennis maken met de minibike sport.
Je mag deze dag op een door Molenaar uitgezet circuit rijden op een minibike zodat je kunt ervaren hoe het is om op een racemotor te rijden.
Dit is alleen mogelijk voor de kinderen en is volledig gratis.
Voor meer info over deze dag kun je kijken op www.ariemolenaarmotors.nl

[nextpage title=”Nieuws tbv het a.s. EK”]

Nieuws tbv het a.s. EK

Er is zojuist weer nieuws geplaats in het menu UEM.


[nextpage title=”Woensdag 27 juni; Vrije training op het circuit van Lelystad”]

Woensdag 27 juni; Vrije training op het circuit van Lelystad

Woensdag 27 juni kan er weer getraind worden op het circuit in LelystadDe trainingen beginnen vanaf 17:00 t/m 20:00 uur.
De kosten bedragen € 22,50 per persoon.Wil jij ook graag meerijden, geef je dan van te voren op bij Bert Deroue.
Dit kan via b.deroue@chello.nl of 033-2571366.

Geef je snel op, want VOL=VOL!


[nextpage title=”Dagschema 16 juni Ramsloh (D.)”]

Dagschema 16 juni Ramsloh (D.)

Hierbij het dagschema van al weer onze 5e wedstrijd van dit seizoen. Dit keer op het mooie circuit van Ramsloh bij onze oosterburen!


[nextpage title=”10 juni a.s. is er gelegenheid om mee te rijden tijdens Belgisch kampioenschap in Veldhoven”]

10 juni a.s. is er gelegenheid om mee te rijden tijdens Belgisch kampioenschap in Veldhoven

Hierbij willen we jullie graag uitnodigen om mee te rijden op 10 juni a.s. tijdens het Belgische kampioenschap op kartbaan De Landsaart in Veldhoven. Je kunt gewoon naar de baan komen en je daar ’s morgens inschrijven.
Voor het tijdschema: Klik hier.
Voor meer informatie kun je ook gaan naar de site van 2Race: www.pocketbike.be

P.S. Er kan uiteraard alleen mee gereden worden onder het reglement van het Belgisch kampioenschap.


[nextpage title=”Foto’s wedstrijd Racen tegen ALS”]

Foto’s wedstrijd Racen tegen ALS

De foto’s van afgelopen zaterdag van de wedstrijddag Racen tegen ALS staan inmiddels online op hun site www.samenracenwealsdewerelduit.com.
De foto’s zijn gemaakt door Zohrab Sarabian.

[nextpage title=”Kalender aangepast”]

Kalender aangepast

De kalender is zojuist aangepast op de site. Deze is nu opgedeeld in 3 aparte kalenders, en wel, de wedstrijdkalender, een trainingskalender en een kalender voor de opstapdagen.Tevens is er een kleine aanpassing in de wedstrijd kalender. De wedstrijd van 15 september in Zwolle is verschoven naar 8 september. Eén week eerder dus. Hou hier rekening mee in uw agenda!


[nextpage title=”Info tbv parkeren en overnachten @ Stadskanaal”]

Info tbv parkeren en overnachten @ Stadskanaal

Zoals velen misschien al gehoord hebben is de nieuwe parkeerplaats in Stadskanaal inmiddels ook klaar. Deze kan a.s. zaterdag dus ook al gebruikt worden. De bedoeling is dat hier de auto’s en caravans of campers gaan staan van de mensen die overnachten of deze niet nodig hebben in de paddock. Je kunt vanaf deze parkeerplaats over het dijkje achter het juryhok langs weer bij de kantine/paddock komen. Oversteken over de baan is NIET TOEGESTAAN.Tot a.s. zaterdag met hopelijk (zoals het er nu uitziet) prachtig weer!


[nextpage title=”Dagschema & Overnachten 2 juni Stadskanaal”]

Dagschema & Overnachten 2 juni Stadskanaal

Hierbij het dagschema voor de aankomende benefiet wedstrijd in Stadskanaal: ‘RACEN VOOR ALS’.Voor de mensen die graag willen overnachten, het terrein is vrijdagmiddag open vanaf 15:00 uur en er kan overnacht worden aan de baan.Voor de mensen die geen eigen transponder hebben, deze kunnen deze dag gratis gehuurd worden.


[nextpage title=”Opstapdag tijdens 4e NK-wedstrijd in Staphorst”]

Opstapdag tijdens 4e NK-wedstrijd in Staphorst

RAP-Holland organiseerd tijdens de 4e NK wedstrijd op het circuit ‘De Tippe’ in Staphorst weer een opstapdag voor rijders zonder race ervaring.
De opstapdag is bedoeld voor iedereen met een eigen minibike in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar. De kosten bedragen â‚¬ 30,- per rijder (excl. daglicentie á € 15,-).
De opstaprijders rijden deze dag mee in de Staphorst Junior klasse, een aparte klassen voor beginnende rijders.
Voor deelname aan deze opstap kun je je opgeven door je gegevens in te vullen op het inschrijfformulier op deze site.

Wil je toch graag eerst meer informatie, dan kun je contact opnemen met Harm Mussche via harm@rap-holland.nlof via tel. 06-14264327.


[nextpage title=”Spectaculaire demo- en opstapdag tijdens het pinksterweekend te Nistelrode”]

Spectaculaire demo- en opstapdag tijdens het pinksterweekend te Nistelrode

Krijgt u of uw zoon, dochter, opa, oma, neef en/of nicht de kriebels als ze een minibike zien rijden? Dan kunnen ze onder leiding van gediplomeerd motorsporttrainer Marco van Houtum en diverse vrijwilligers zelf ook eens op zo’n minibike stappen. Dit is mogelijk in de leeftijden van 4 t/m 80 jaar. Na het grote succes op de Pinksterfeesten 2011 hebben ze ook dit jaar (zondag 27 en maandag 28 mei) weer toegestemd te komen.Nistelrode is goed vertegenwoordigd in het minibike racen. Victor Baarda woont in Nistelrode en in navolging van zijn zoon is hij ook op de minibike gestapt. Tim van der Linde racet nu voor het 5e jaar mee om de NK-titel.
De Minibike Demo & Opstapdagenn zijn kennismakingsdagen voor iedereen die zelf een keer wil racen, op een veilige manier. Op het terrein naast Jack Martens Tweewielers, midden op de braderie, zal de gelegenheid zijn om zelf op een minibike te rijden. Leeftijd doet er niet toe, u stapt op tijdens deze demo & opstapdag voor maar € 5,- en na de nodige voorzorgsmaatregelen en een zorgvuldige uitleg racet u zo het aangelegde parcours door. Deze twee dagen komen ook verrassende acts en spectaculaire minibike-demonstraties van Nederlands Kampioenen en andere rijders van RAP- Holland, de organisator van het Nederlands Kampioenschap Minibiken.Samen racen we ALS de wereld uit
De minibike-racers van RAP Holland hebben ook nog een Benefiet race op de agenda staan.
Nederlands Kampioen 2011 minibike standaard 40 – Randy van Hees gaat samen met vele anderen, de strijd aan tegen de ziekte ALS in een openbeker wedstrijd op de kartbaan van KCNN in Vledderveen.
Dit doen ze met hun minibikes, SOBW en NSF tijdens een speciaal opgezette openbeker wedstrijd.
De wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 2 juni 2012.
Voor meer info en jezelf in te schrijven kijk dan op www.samenracenwealsdewerelduit.com


 

[nextpage title=”UPDATE: Dagschema 26 mei Staphorst / Vrije training vrijdagavond 25 mei Staphorst”]

UPDATE: Dagschema 26 mei Staphorst / Vrije training vrijdagavond 25 mei Staphorst

Hierbij het dagschema (VERSIE 2) voor de aankomende wedstrijd op 26 mei in Staphorst.Er kan de avond voor de wedstrijd, vrijdag 25 mei, ook getraind worden op deze baan. Je moet je hiervoor wel opgeven ivm de tijdsindeling.
De training begint om 18:00 uur. Opgeven hiervoor kan door je naam, klasse en startnummer te mailen naar openbekerstaphorst@live.nl.
De kosten voor deze training bedragen € 15,- per rijder, contact te voldoen op de avond zelf.
De snackwagen zal deze avond ook open zijn.


[nextpage title=”Helpers gezocht voor onze stand tijdens de Ducatie club races in Assen”]

Helpers gezocht voor onze stand tijdens de Ducatie club races in Assen

RAP-Holland is nog op zoek naar enkele personen die de stand van RAP-Holland willen bezetten tijdens de Ducatie Club Races op zondag 13 mei in Assen. RAP heeft hier een stand van 3×3 meter ter beschikking en is voor de zondag nog op zoek naar enkele personen die deze dag onze club willen promoten.Wil jij ons hierbij helpen, neem dan z.s.m. contact op met Hank Kok via mail: hankkok@hetnet.nl of via tel.: 06-21514564


[nextpage title=”Opstapdag tijdens wedstrijd in Veldhoven”]

Opstapdag tijdens wedstrijd in Veldhoven

RAP-Holland organiseerd tijdens de 3e NK wedstrijd in Veldhoven weer een opstapdag voor rijders zonder race ervaring. De opstapdag is bedoeld voor iedereen met een eigen minibike in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar. Deze opstap word georganiseerd in samenwerking met de Stichting Pocketbike Promotion. De kosten bedragen max. € 35,- per rijder. Je rijdt dan op de korte baan van het circuit, onder hetzelfde tijdschema als de wedstrijdrijders. (Zie het dagschema op deze site).
Als het a.s. zaterdag regent word ter plekke bekeken of de opstap doorgang vind.

Voor deelname aan deze opstap kun je je opgeven via de site door in het menu te klikken op **Opgave Opstap 12 mei** Voor meer info kun je contact opnemen met Harm Mussche via harm@rap-holland.nl of 06-14264327.


[nextpage title=”LET OP: Aangepaste route naar circuit Veldhoven”]

LET OP: Aangepaste route naar circuit Veldhoven

Om het circuit het komend weekend te bereiken moet je vanaf Wintelre komen. Dit in verband met de landmacht dagen naast het circuit.
De baaneigenaar heeft gewaarschuwd om het ook niet te proberen om via de normale weg te komen.
Hierbij de kaart hoe ze moeten rijden via de A58 afslag Oostelbeers/Middelbeers en dan naar Wintelre. Via de A2 afslag Veldhoven dan naar Wintelre
Adres circuit: Landartseweg

KLIK OP DE AFBEELDING  VOOR EEN VERGROTE VERSIE


[nextpage title=”Dagschema 12 mei Veldhoven”]

Dagschema 12 mei Veldhoven

Hierbij het dagschema voor komende zaterdag in Veldhoven.Omdat er deze dagen ook de landmachtdagen zijn rond de baan in Veldhoven moet je via een andere route aanrijden, omdat enkele wegen rondom het circuit zijn afgesloten. Een routebeschrijving hoe je moet rijden volgt zo snel mogelijk op deze site.


[nextpage title=”Trainen @ Veldhoven”]

Trainen @ Veldhoven

Het trainen op Veldhoven, zoals we in eerste instantie wouden kan helaas niet doorgaan. We hebben geen akkoord kunnen krijgen met de baaneigenaar.Nu kan er wel getraind worden, maar buiten RAP om. Dit kan vanaf 15:00 uur t/m 20:00 uur. De kosten voor deze training bedragen € 40,- per rijder. Dit dient contant aan de baaneigenaar voldaan te worden. Opgeven is om bovenstaande reden dus ook niet meer nodig. Men kan zich op de dag zelf melden in de kantine en na betaling kun je rijden.De kantine zal ook tot 20:00 open zijn.


[nextpage title=”GEEF JE SNEL OP voor de training in Veldhoven op vrijdag 11 mei a.s.”]

GEEF JE SNEL OP voor de training in Veldhoven op vrijdag 11 mei a.s.

We willen in overleg met Veldhoven kijken of we vrijdagmiddag/avond 11 mei kunnen trainen op deze baan. Maar we willen eerst weten hoeveel belangstelling hiervoor is.
Als we weten hoeveel rijders er willen komen rijden gaan we kijken wat er mogelijk is. Geef je daarom eerst op via het 
opgaveformulier die in het menu staat vermeld. Dit kan tot en met donderdag 4 mei. Als het door gaat moet er vooraf worden betaald via de bankrekening van RAP-Holland. We gaan uit van € 25,- per rijder.

LET WEL, als je je opgeeft moet je ook betalen bij doorgang training. Indicatie tijd training 16:00 uur tot 20:00 uur.


[nextpage title=”Het startnummer op de bike”]

Het startnummer op de bike

Bij een aantal rijders laten de startnummers nog steeds de wensen over. Daarom hieronder enig uitleg van hetgeen er bedoeld en beschreven word in het technisch reglement.3.16 Nummering
De pocketbike moet aan de voorzijde voorzien zijn van het rijdernummer.
Dit nummer moet goed zichtbaar en duidelijk leesbaar zijn. Het nummer mag niet (gedeeltelijk) worden afgedekt door delen van de pocketbike of door de rijder in normale positie.
De minimale cijferhoogte aan de voorkant is 70 mm en de minimale breedte is 40 mm, de minimale lijndikte is 15 mm. De achtergrond moet aan alle kanten minimaal 2 mm buiten de cijfers uitsteken.
Het probleem bij een aantal rijders bevind zich in de achtergrond van het startnummer. Dit moet een achtergrond zijn en geen omlijning zoals momenteel gebeurd.
Hieronder enkele voorbeelden met de betreffende maten hoe het moet zijn.
Zorg dat dit voor de volgende wedstrijd in Veldhoven geregeld is want je word hierop afgekeurd wat betekend dat je dan dus niet mag rijden!

KLIK OP DE AFBEELDING VOOR EEN VERGROTING

 


[nextpage title=”Wedstrijd op minibikes, SOBW en NSF om geld in te zamelen voor spierziekte A.L.S.”]

Wedstrijd op minibikes, SOBW en NSF om geld in te zamelen voor spierziekte A.L.S.

Randy van Hees (Nederlands Kampioen 2011 minibike standaard 40)uit Engelen, Bibi Damen, Waalwijk en Eric Günther, Volendam gaan, samen met vele anderen, de strijd aan tegen de ziekte ALS. Dit doen ze met hun minibikes, SOBW en NSF tijdens een speciaal opgezette open beker wedstrijd.
In samenwerking met de initiatiefnemer van het nieuwe evenement Tour du ALS, een fietsevenement met de allure van Alpe dâ HuZes, is er nu ook het initiatief samen racen we ALS de wereld.

De open beker wedstrijd is een initiatief van Hannelore van Hees (moeder van Randy) en haar zoon, en wordt georganiseerd in samenwerking met Marianne Damen (moeder van Bibi), Astrid Günther (moeder van Erik) en stichting Tour du ALS en stichting ALS Nederland. De totale opbrengst van de wedstrijd gaat naar dit goede doel. De KNMV heeft speciale toestemming gegeven en er ligt een toezegging om gebruik te mogen maken van de kartbaan KCNN in Vledderveen. Aan deze wedstrijd zal een grandioze loterij gekoppeld zijn, waarbij waanzinnige mooie prijzen te winnen zijn, waar onder de nieuwste telefoon van HTC, de ONE X, een motorhelm, een motorjas van MQP, een waardecheque van € 250,= te besteden bij Damen Leathers, en vele andere prijzen. Martin Domburg en Marco van Houtum (MT3 trainers) zullen deze dag aanwezig zijn om de Junioren A en B van de minibikes aan te sturen en te begeleiden. Ook zal er een team aanwezig voor de technische keuring. De wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 2 juni 2012. Voor meer informatie en opgeven voor de race, kijk op www.samenracenwealsdewerelduit.com. De uiterste datum voor opgeven van deze open beker wedstrijd is 25 mei a.s.. Op de dag zelf dient het inschrijfgeld van € 50,= te worden voldaan. Dit kan vanaf 8.30 uur. 


[nextpage title=”Aanleveren artikelen en sponsoren RAPIDO”]

Aanleveren artikelen en sponsoren RAPIDO

Zoals jullie weten geven we een aantal keer per jaar ons clubblad de Rapido uit. Voor de invulling hiervan hebben we OOK jullie dit jaar hard nodig.Alles is welkom….bijv. Wist U datjes….., hoe ben je bij RAP Holland terecht gekomen, hoe was je eerste wedstrijd, bloopers, hoe en waar heb je deze winter getraind, TE KOOP / AANGEBODEN (alleen voor leden) noem maar op, ALLES IS WELKOM.Je mag natuurlijk ook leuke, gekke, stoere foto’s sturen (Let op: Foto’s alleen los aanleveren in JPG formaat!)Ken je nog iemand die misschien een advertentie wil plaatsen, geef het dan door want elke sponsor kunnen we gebruiken.
En het leuke ervan is dat het adverteren niet duur is, we hebben een oplage van 250 stuks per uitgave die door het hele land verstuurd worden.
Ook diverse bedrijven/zaken op brommer, scooter en motor gebeid ontvangen dit clubblad om onze vereniging en het NK nog meer bekendheid te geven.Kosten van het adverteren per uitgegeven Rapido (uitgave 4 tot 6x per jaar):
7×7 € 15,-
A5 (halve pagina) € 25,-
A4 (hele pagina) € 50,-Wij rekenen op jullie. Je kunt je stukken aanleveren aan de redactie via rapido@rap-holland.nl.


[nextpage title=”Dagschema 28 april Lelystad”]

Dagschema 28 april Lelystad

Hierbij het dagschema voor de 2e wedstrijd op 28 april aanstaande op het Midland Circuit in Lelystad.
Deze race word linksom gereden.

[nextpage title=”Zaterdag 21 april; Spectaculaire demo te Groot Ammers”]

Zaterdag 21 april; Spectaculaire demo te Groot Ammers

Diverse rijders uit het Nederlands Kampioenschap zullen een demo verzorgen op het terrein van scheepswerf Moonen in Groot Ammers.
De minibike sport is toegankelijk voor jong en oud en is mede de kraamkamer voor nieuw Nederlands race talent.
Ook is het mogelijk om zelf deel te nemen op een opstap minibike, dit kan vanaf 5 jaar en onder begeleiding van ons demo-team.

De demo zal plaats vinden in Groot Ammers aan de Schoonhovenseveer 44.

Aanvang vanaf 10:00 uur t/m 17:00 uur.

Opgave voor deze demo kan bij Wil Ulrich via andreaulrich49@msn.com of 06-22507520.


[nextpage title=”Zondag 15 april; Demo/opstap tijdens de 22e landelijke motordagen te Assen.”]

Zondag 15 april; Demo/opstap tijdens de 22e landelijke motordagen te Assen.

Zaterdag en zondag 14 en 15 april zijn de 22e landelijke motordagen en paddock event bij het TT-circuit te Assen
Er zal dan een demo baan aanwezig zijn waar kinderen kunnen opstappen. Op zondag is er voor RAP-leden ook mogelijk om te rijden.
Er zijn ruimtes beschikbaar waar je met je caravan of tent o.i.d. kunt overnachten van zaterdag op zondagnacht.
Sanitair is aanwezig en hier kan gratis gebruik van worden gemaakt.

KLIK HIER voor de flyer van dit evenement. U kunt zich hiervoor aanmelden via receptie@motopaints.nl. Na opgave dient men zich zaterdag te melden voor een aangewezen plek bij pitbox 6.


[nextpage title=”Maandag 30 april; Demo- en opstapdag te Vorden”]

Maandag 30 april; Demo- en opstapdag te Vorden

Op 30 April, Koninginnedag, wordt er in Vorden een demo- en opstapdag georganiseerd door Barry Wassink in samenwerking met RAP-Holland. De dag zal aanvangen om 13:00 uur t/m 17:00 uur op het terrein van de Aldi. Hier ligt een stukje asfalt waar je goed kunt rijden.

Jezelf opgeven voor deze dag kan bij Barry Wassink of bij Marco van Houtum via respectievelijk barrywassink@hotmail.com of marcovanhoutum@home.nl.


[nextpage title=”Overnachten en parkeren @ Stadskanaal”]

Overnachten en parkeren @ Stadskanaal

Voor diegene die wil overnachten in Stadskanaal van vrijdag 13 april op zaterdag 14 april is in overleg geregeld dat jullie, evenals de vorige keer, kunnen overnachten op de parkeerruimte van de crossbaan achter de kartbaan. Er mag dus niet gecampeerd worden in de paddock van het circuit! Het hek naar het circuit zal vrijdagsavonds daarom ook gesloten zijn.
Deze gaat zaterdagmorgen om 7:00 uur open.
(Voor meer info: Harm Mussche 06-14264327)

De ruimte in de paddock is op dit moment nog steeds zeer beperkt, dus daarom word ook vriendelijk, doch dringend verzocht om losse voertuigen (auto’s, campers en/of aanhangers) die niet in het paddock thuis horen te verwijderen en te parkeren aan de rechterkant van de weg naar het circuit (aan de kant van het vliegveld). Hou er rekening mee dat de weg naar het circuit vrij moet blijven ivm hulpdiensten! Alvast bedankt voor jullie medewerking en graag tot ziens op 14 april a.s. te Vledderveen.


[nextpage title=”Dagschema 14 april 2012 Stadskanaal”]

Dagschema 14 april 2012 Stadskanaal

Hierbij het dagschema voor de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2012!
Er wordt deze dag op de lange baan gereden.

[nextpage title=”Dagschema 31 maart Stadskanaal (LET OP: GEWIJZIGD)”]

Dagschema 31 maart Stadskanaal (LET OP: GEWIJZIGD)

Eindelijk is het dan zover. Na een ‘te lange’ winterstop is dan de start van het seizoen weer in zicht!
Zaterdag 31 maart rijden we met z’n allen weer op het circuit van Stadskanaal tijdens de voorjaars training/opstapdag.
We hebben weer een leuk aantal (nieuwe) rijders mogen verwelkomen en zijn blij met het aantal inschrijvingen.

Het dagschema wat hier te downloaden was is iets aangepast. Hierbij het nieuwe schema. In dit nieuwe schema zijn de Junioren A en de Opstap klasse van elkaar gescheiden in 2 aparte klasses! Ons exuus voor het ongemak. Tot zaterdag!


[nextpage title=”7 april 2012 – Demo/opstap dag tijdens opendag te Barneveld!”]

7 april 2012 – Demo/opstap dag tijdens opendag te Barneveld!

Volgende week zaterdag 07/04 is het zo ver!! Op het buitenterrein bij de tijdelijke Markthal op de Mercuriusweg 41 te Barneveld (op industrieterrein de Harselaar) word er een opendag gehouden van 12:00 t/m 16:00 uur.
Tijdens deze dag zal ook RAP-Holland aanwezig zijn met een demo en opstap.Tevens krijgt men tijdens deze dag de gelegenheid om gratis proef te rijden op motoren, scooters, brommobielen en in Audi’s. En voor de liefhebbers van het grote “spul” een LZV vrachtauto van dik 22 meter lang!!!! Als je hier mee wilt rijden dan dit op tijd aangeven gezien de belangstelling die er al voor is, je mag er mee rijden als je langer dan 5 jaar je CE rijbewijs hebt.Ook is er een hapje en drankje, een springkussen voor de kids, fotoshoot in een “special car” door een professionele fotograaf!
Als dit nog niet voldoende is, zal dus ook RAP-Holland nog aanwezig zijn en kun je je uitgebreid vermaken op de “pocketbikes”, small bikes and big fun!! en dit is niet “alleen “voor volwassenen maar ook voor kids van 5 t/m 12 jaar!! (veiligheid gegarandeerd met helm en valbescherming)
Ben je daarna helemaal uitgeput? Kom dan om 13:30 uur genieten van de verrassende hoofdact met een spectaculaire staaltje motorvoertuigbeheersing van een groot Nederlands kampioen!!
Voor meer info over deze dag kun je kijken op www.degrootverkeersopleidingen.nl

Jezelf opgeven als demo-rijder kan bij Marco van Houtum marcovanhoutum@home.nl.


[nextpage title=”Bevestiging inschrijvingen 2012 (GEUPDATE)”]

Bevestiging inschrijvingen 2012 (GEUPDATE)

De inschrijvingen voor het komende seizoen zijn al enige tijd aan de gang en we hebben al vele formulieren mogen verwerken. Omdat iedereen graag een bevestiging van hun inschrijving en hun startnummer heb ik een lijst gemaakt van alle inschrijvingen incl startnummer.
Dit alles mede mogelijk gemaakt door pocketbiketeamstaphorst.nl.

KLIK HIER om te zien of je inschrijving bevestigd is. Indien je naam niet in deze lijst staat betekend dat dat je nog niet bent ingeschreven of je inschrijving niet compleet is. Neem in dat geval contact op met de secretaris via harm@rap-holland.nl of 06-14264327.


[nextpage title=”Transponders”]

Transponders

Voor diegene die nog op zoek is naar een transponder, je kunt deze bestellen bij Harm Dunnik.
Neem hiervoor contact op met Harm via h.dunnik@hetnet.nl.

P.S. Vergeet niet tijdig je transpondernummer door te geven zodat deze ingevoerd kan worden in het systeem. We  missen van een aantal personen nog hun nummer, dus hou hier rekening mee!!


[nextpage title=”31 Maart – Voorjaarstraining & opstapdag in Stadskanaal”]

31 Maart – Voorjaarstraining & opstapdag in Stadskanaal

Organisator Rap Holland biedt de niet leden die graag een keer kennis willen maken met de Minibike sport de gelegenheid om tijdens de voorjaarstraining, welke plaats zal vinden op 31 maart te Vledderveen, te komen kijken en mee te doen.
Als organisatie willen we er dan ook een leuke en leerzame dag van gaan maken.
Tevens is het voor onze bestaande leden weer de dag om alle materiaal aan een grondige test op het circuit te onderwerpen.
Ook zal onder andere Barry Veneman namens de KNMV aanwezig zijn als trainer en om het een en ander uit te leggen wat ze met de jeugd willen gaan doen aan training en op leiding.
De kosten om mee te doen zijn 30,- euro voor de hele dag.

U kunt zich eenvoudig aanmelden via deze website.

Klik hiervoor op **INSCHRIJVING 31 MAART** in het menu.

Ook is het natuurlijk mogelijk om als toeschouwer aanwezig te zijn, de toegang is gratis en de koffie staat uiteraard voor u klaar.

Graag zien we u op 31 Maart op de Kartbaan te Vledderveen, de baan is vanaf 8.00 uur open.

Kartbaan Vledderveen Aviaweg Vledderveen www.kcnn.nl.


[nextpage title=”EK training en voorlichtingsavond nieuwe rijders”]

EK training en voorlichtingsavond nieuwe rijders

Op dinsdag 20 Maart word er bij Anac te Nijmegen, Energieweg 102, een EK training gehouden.
De avond begint om 18:30 uur.
Aanvang praktijk training is vanaf 19:00 uur t/m 21:00 uur.
Onder leiding van meervoudig Nederlands kampioen in diverse klassen en WK supersport rijder Arie Vos, Marco van Houtum, Barry Wassink, Luc van Rixtel kampioen open 50, Randy van Hees Kampioen standaard 40.
Deze training is bedoeld voor rijders die eventueel het EK gaan en/of op goed nivo rijden.
Er kunnen aan deze training max 12 rijders meedoen.
De kosten bedragen 20 euro per persoon om de baan huur te betalen.
Voor voorlichting kun je terecht bij Remco van den Akker (vice-voorzitter RAP-Holland), Kees van Hees, Ruben Hernandez, Maarten van Rixtel en Esther van den Berg.
Ook is het een leuke gelegenheid om met elkaar kennis te maken voor het seizoen van start gaat en het is gratis toegankelijk.
Jezelf opgeven voor de EK praktijk training kan bij Remco van den Akker via www.minibiketeamgelderland.nl.


[nextpage title=”Opgave trainings- opstapdag 31 maart a.s. te Vledderveen”]

Opgave trainings- opstapdag 31 maart a.s. te Vledderveen

Graag zouden we iedereen willen vragen die naar de trainingsdag op 31 maart naar Vledderveen komen, zich op te geven voor deze dag.
Aan de hand van deze aanmeldingen kunnen we dan een zo goed mogelijk dagschema maken waardoor alle rijtijd optimaal benut kan worden.

Alvast bedankt voor je inschrijving. Inschrijven kan via de site door in het menu op **Inschrijving 31 maart** te klikken en je gegevens in te vullen.

P.S. Indien je een licentie hebt aangevraagd, zorg dan dat de betaling ruim voor de tijd binnen is. Je licentie word pas aangevraagd nadat de betaling bij ons binnen is en GEEN LICENTIE = NIET RIJDEN!


[nextpage title=”Zondag 4 maart: Vrije indoor training op kartbaan van Coronel te Huizen (NH)”]

Zondag 4 maart: Vrije indoor training op kartbaan van Coronel te Huizen (NH)

Op Zondag 4 maart a.s. kunnen we weer trainen op de indoor kartbaan van Coronel in Huizen (NH).
De trainingen beginnen om 10:00 uur t/m 13:00 uur. Vanaf 9:30 uur kun je al naar binnen om de spullen klaar te zetten.
Er is een Medic aanwezig voor de mogelijke gevalletjes, en voor onze veiligheid.
We rijden in principe in 2 groepen en bij hele grote drukte zullen het er mogelijk 3 worden.
De beginners, kleintjes en minder snelle rijders rijden in hun eigen groep en het is mogelijk om persoonlijke begeleiding te geven zowel op als naast de baan door een ervaren en snelle rijder of door mijzelf.
Geef graag even door als je komt en met hoeveel rijders, zodat ik vooraf de groep kan inplannen.

Ruud Groeneveld (rgtuning@hotmail.com)


[nextpage title=”Zondag 4 maart: Vrije trainingen bij ANAC te Nijmegen”]

Zondag 4 maart: Vrije trainingen bij ANAC te Nijmegen

A.s. Zondag 4 Maart van 9:00 tot 12:00 uur is er weer een vrije indoortraining bij ANAC te Nijmegen.Inschrijven is verplicht!!

Je kunt je inschrijven via minibiketeamgelderland.nl/Inschrijvingen/Anac/Inschrijven.html De poort is open vanaf 8:30 uur. VOL=VOL


[nextpage title=”Foto’s motorbeurs Utrecht”]

Foto’s motorbeurs Utrecht

De foto’s die gemaakt zijn op de motorbeurs in Utrecht komen z.s.m. te staan onder het menu ‘Motorbeurs Utrecht’.
Hier kun je de foto downloaden door te klikken op het icoontje: 

Iedereen bedankt voor het bezoek aan de stand van RAP-Holland en hopelijk tot ziens op een van onze wedstrijden.


[nextpage title=”Transponders”]

Transponders

Als er nog mensen zijn die een transponder over hebben en deze willen verkopen, dan kun je altijd contact opnemen met harm@rap-holland.nl.
Zo kunnen we onze nieuwe leden die nog opzoek zijn naar een transponder tegemoet komen en hun deze aanbieden.

[nextpage title=”Zondag 26 februari: Vrije indoor training in Nijverdal”]

Zondag 26 februari: Vrije indoor training in Nijverdal

Zondag 26 februari a.s. word er weer een vrije indoor training georganiseerd op de indoor kartbaan in Nijverdal.
Aanvang van deze training is 8:30 uur en is afgelopen om 12:30 uur.
Bij voldoende deelname word er gereden in 2 groepen (langzaam en snel).
De kosten bedragen € 20,- per persoon.

Deze training word georganiseerd door Hans Lemmers.

Je kunt jezelf opgeven via: hansenmarian@12move.nl.


[nextpage title=”INFO tbv inschrijvingen wedstrijden / licentie’s”]

INFO tbv inschrijvingen wedstrijden / licentie’s

Ter info:Graag zouden we de aanvragen van de districtlicentie (en inschrijvingen voor de wedstrijden) binnen hebben vóór 11 maart. Dit omdat dit nogal enige administratieve werkzaamheden met zich mee brengt en om alles tijdig af te kunnen ronden zouden we deze graag voor deze datum binnen hebben. Aanvragen die na deze datum binnenkomen kunnen we geen garantie geven voor deelname ivm de licentie.De faktuur (van inschrijving en licentie) dient op uiterlijk 15 maart voldaan te zijn. De licentie word namelijk pas aangevraagd als de betaling bij ons binnen is (bij automatisch incasso gebeurd dit uiteraard automatisch).En dan nog even het volgende. Vergeet niet om 2 pasfoto’s bij je aanvraag toe te voegen. (Bij alleen wedstrijdaanvraag, dus geen licentie, dan is 1 foto voldoende)


[nextpage title=”RAP-Holland ook op Facebook, Twitter en Hyves!!”]

RAP-Holland ook op Facebook, Twitter en Hyves!!

RAP-Holland is vanaf nu ook te vinden op Facebook, Hyves en Twitter.
Je kunt ons vinden
op Hyves via: http://rapholland.hyves.nl
op Facebook via: http://www.facebook.com/pages/Rap-Holland/186254738147914
en op Twitter via: http://twitter.com/rapholland
We zijn momenteel bezig om deze ‘social networks’ ook te integreren op de site zodat je ons ook via deze netwerken optimaal kunt volgen.
De Hyves en Facebook account worden onderhouden door Melanie de Haan en ons Twitter-account word bijgehouden door Pieter Pool

We willen beide (heer en dame) dan ook alvast bedanken voor deze functie binnen RAP-Holland.


[nextpage title=”Zondag 19 februari: Indoor training bij Coronel te Huizen”]

Zondag 19 februari: Indoor training bij Coronel te Huizen

Zondagochtend vanaf 10:00uur tot 13:00 uur kan er weer gereden worden op de indoor baan van Coronel in Huizen.
Vorige keer is er een sessie andersom gereden en qua veiligheid ging dit prima. Bij interesse gaan we zondag ook even andersom rijden, maar dit alleen in overleg met jullie als rijders en mits het niet erg druk is.
Bij een normale bezetting rijden we 15 minuten, afwisselend tussen de snelle en minder snelle rijders.
Om 10:00 uur beginnen we met alle groepen om rustig de motor, banden en baan op te warmen.

Heb jij ook zin om te komen trainen, laat het dan even weten ivm de planning. Je kunt jezelf opgeven bij Ruud Groeneveld via rgtuning@hotmail.com.


[nextpage title=”Inschrijvingen 2012 gestart!!”]

Inschrijvingen 2012 gestart!!

De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen zijn zojuist gestart!
De formulieren zijn te downloaden via het menu Inschrijven/Lid worden.
De reglementen 2012 staan ook al sinds enige tijd online. Deze kun je vinden onder reglementen 2012 in het menu.
Je kunt de volledig ingevulde formulieren sturen naar:

RAP-Holland Oude Rijksweg 45 7951 DX  Staphorst


[nextpage title=”17 februari t/m 23 februari (week 8): Minibike training te Italië omgeving Rimini”]

17 februari t/m 23 februari (week 8): Minibike training te Italië« omgeving Rimini

Wij rijden op vrijdag 17 februari met de auto om 21:00 uur naar Rimini en komen hier in de middag op zaterdag 18 februari aan om bij het hotel in te checken en zullen hier 5 nachten verblijven t/m donderdag 23 februari.Je kan op eigen gelegenheid vliegen of ook met de auto hier naartoe gaan en zelf een hotel boeken en eventueel een andere datum.Op donderdag 23 februari zullen we in de middag weer terug naar Nederland rijden. Voor diegene die met de auto rijden, denk aan winterbanden en zorg ook dat je een ziektekosten verzekering hebt voor het buitenland. Het rijden met auto en minibike’s is geheel voor eigen risico.De vooruitzichten van het weer tijdens deze trainingsweek. De afgelopen jaren lag de temperatuur op ongeveer 18 graden.We zullen trainen op verschillende banen een daar van is San Mauro a mare dit is de EK baan van 2006 en de thuis basis van Marco Melandri.
In de avond uren gaan we trainen in Catholica, dit is de vaste trainingsplaats geweest van Valentino Rossi en Marco Simoncelli tijdens hun minibike carrière. Op deze banen zijn ook kleine minibike winkels aanwezig voor onderdelen.
Op deze link kan je een hotel boeken www.booking.com wij zullen verblijven in hotel www.oxfordhotelrimini.com.
Voor meer info en vragen kan je contact op nemen met Henk Wassink 0575553207 of www.minibike-import.nl of www.raceenzo.nl.
Alvast veel plezier deze dagen.

Groeten, Henk, Barry & Marco


[nextpage title=”Reglementen 2012 online!”]

De nieuwe reglementen van 2012 staan online op de site.Klik hiervoor op ‘reglementen’ in het menu.P.S. De inschrijvingen starten eind januari/begin februari

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.