Nieuwsarchief 2013

 

[nextpage title=”Nieuwe voorzitter RAP-Holland, WELKOM!!”]
[nextpage title=”Daar is ’t ie dan!! Onze nieuwe voorzitter”]
Gepubliceerd: vrijdag 06 december 2013 15:44
Zoals velen van jullie al gehoord hebben is Hank Kok afgetreden als voorzitter en is Co Silleman onze nieuwe voorzitter.Donderdagavond heeft Hank officieel het voorzitterschap overgedragen aan Co en daar hoorde natuurlijk een leuk plaatje bij.ONZE NIEUWE VOORZITTER!!Hank zal niet stoppen binnen het bestuur, maar blijft zijn functie als penningmeester voortzetten.Door deze overdracht worden meer taken verdeeld zodat het voor iedereen een leuke hobby blijft!
CO, van harte welkom!!
[nextpage title=” Foto’s Kampioenshuldiging / Eindfeest 2013″]
Gepubliceerd: zondag 01 december 2013 10:58
Het overgrote deel is gemaakt door de mensen van RACEenZO en een aantal door Harm Mussche.
Kijk snel!!
[nextpage title=”Voor het eerst rijden op nieuwe indoorbaan Harders Plaza Harderwijk!!”]
Gepubliceerd: woensdag 13 november 2013 18:55
Zondag 24 november kan er gereden worden op de indoorbaan Harders Plaza te Harderwijk.
We gaan er dit keer voor het eerst rijden als groep pocketbikers. We hebben de baan al gereden en het is een hele technische stuurbaan.
Inschrijfgeld is € 22,50 per rijder. De rode en gele transponder werken op het tijdwaarnemingssysteem.Ook is er een medic aanwezig.Vooraf doe ik een briefing en desnoods lopen we de baan eventjes af ter verkenning van de baan.
[nextpage title=”Endurance Race 2014″]
Gepubliceerd: maandag 28 oktober 2013 21:33
Zoals velen misschien al weten is Ruud Groeneveld bezig met de organisatie van de Endurance Race 2014 te Swalmen. Inmiddels hebben al 12 senioren teams en 1 junioren teams zich ingeschreven. Ik verwacht zeker dat er ook racekids gaan meerijden in de junioren klasse.De wedstrijd wordt officieel verreden op 19 januari 2014 op de indoor kartbaan eurokarting te Swalmen.Inmiddels is de officiele inschrijving begonnen, de teams die zich bij de voorinschrijving hebben ingeschreven hoeven zich nu niet weer in te schrijven. De reglementen blijven gelijk aan vorig jaar en het inschrijfgeld houden we ook op 100 euro per team, of je nu met 2 of 4 man meerijd maakt niet uit.Dus wij gaan niet met de inflatie mee.Zowel de rode als gele transponders kunnen gebruikt worden voor de daar aanwezige tijdwaarneming. Elk team die zich inschrijft krijgt van mij een bevestiging en startnummer, deze indien mogelijk kan je zelf kiezen.Na de bevestiging stuur ik je de reglementen op en het rekeningnummer waar je het inschrijfgeld kan overmaken.Elk team die heeft betaald heeft een start, teams die nog niet hebben betaald kunnen mogelijk geen start krijgen als de inschrijving helemaal vol is.Maar net als vorig jaar loopt dat gelukkig wel los.Teams kunnen ook op de wedstrijddag contant betalen, maar dan komt er 20 euro extra bij, maar laat ook dat even weten.Verder verwachten we natuurlijk een hevige en sportieve strijd.Startnummer 17 is al vergeven aan een senioren team.Ook niet licentierijders mogen meedoen en ook eigenbouw en chinese bike’s zijn welkom.Elke rijder is verantwoordelijk voor de technische staat van de motor.Verder staan we open voor sponsoring en welke vorm is bespreekbaar.Ik ga nu ook proberen om de tv (SBS6) uit te nodigen voor een uitzending, maar dan moet er geen 11 steden tocht in de maak zijn 😉
Suggesties, kritiek en opmerkingen zijn welkom, alleen maar om het evenement nog mooier te maken als de 2013 editie.
Schrijf je in en maak er een mooie race van.
Natuurlijk is er ruim de mogelijkheid om in Swalmen vooraf te komen trainen, 3 november zijn jullie daar welkom vanaf 09.00 uur tot 12.30uur.Neem dan ook je rode of gele transponder mee om je eigen rondetijden te meten.
De kosten voor een training bedragen € 22,00 per rijder.
Overige data’s om te trainen zijn:17 november 1 december 15 december (wedstrijd) 29 december 12 januari 19 januari (endurance) 9 februari 23 februari 9 maart (wedstrijd)Voor informatie kan je mij mailen en bellen overdag Zaak 036-54525999 avond Prive 06-51303203 Ruud Groeneveld Organisator Fundurancerace 2014 Swalmen
Gepubliceerd: dinsdag 01 oktober 2013 18:30
We nodigen je uit voor de opstap-clinic die we op 13 oktober organiseren.
Met deze opstap hopen we, net als op 8 september, weer een groot aantal kids te interesseren om volgend seizoen bij de Race-Kids te komen rijden.Van de eerste opstap-clinic op 8 september hebben we veel geleerd. Behalve goed weer, willen we daarom op 13 oktober ook een aantal andere zaken verbeteren. Basisprincipes van die verbeteringen zijn: “vele handen maken licht werk en een goede voorbereiding is het halve werk”.In de bijlage een beschrijving van de verschillende taken, en het aantal mensen dat we nodig hebben. Als beloning voor het meehelpen hebben we een toegangskaartje tot de Race of the Champions, we gaan samen naar de finale race van Robert in de Moriwaki 250 Junior Cup kijken.Geef jezelf, een familielid of kennissen op om mee te helpen. Dat kan met een email aan Alex (alex.schoots@gmail.com) of Henk (secretaris@race-kids.nl). We mikken op een ruime bezetting, dan kan iedereen ook even pauze nemen, bijvoorbeeld om even uit te rusten en wat te eten en drinken.
[nextpage title=”Fotograaf Renee Legerstee”]
Gepubliceerd: zondag 22 september 2013 13:41
[nextpage title=”Trainingsdag Assen”]
Gepubliceerd: donderdag 19 september 2013 21:23
Zondag 29 september staat er weer een KNMV trainingsdag gepland op de Junior Track in Assen.
Wil je hier aan deelnemen, geef je dan snel op via sport@knmv.nl.
Ook voor meer info kun je mailen naar dit adres.
Deelname aan deze training is kosteloos!
[nextpage title=”Overnachten @ Stadskanaal”]
Gepubliceerd: donderdag 19 september 2013 21:20
Op vrijdagavond is er de mogelijkheid om te overnachten bij het circuit van Stadskanaal (Vledderveen). De hekken zullen vanaf 16:30 uur open zijn.Overnachten kan alleen op het nieuwe parkeerterrein aan de achterzijde van het circuit.
Er kan vrijdagavond NIET getraind worden.

[nextpage title=”Dagschema 9e NK wedstrijd op 21 september te Stadskanaal (Vledderveen)”]
Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2013 19:19
Hierbij al weer het laatste dagschema van het seizoen. Time flies when you’re having small fun ;-)Deze laatste wedstrijd van het seizoen zal verreden worden op de korte baan van het circuit in Stadskanaal (Vledderveen)Een aantal kampioenen zijn al bekend, maar bij een aantal klassen gaat het er ook nog om spannen. Spannende races staan ons dus te wachten a.s. zaterdag!!Iedereen veel succes met het behalen van het kampioenschap!

Gepubliceerd: zondag 08 september 2013 11:35

[nextpage title=”trouwdag Harm Mussche”]
Gepubliceerd: donderdag 05 september 2013 20:57
In verband met mijn trouwdag ben ik komend weekend t/m maandag zowel telefonisch als per mail niet bereikbaar.Voor dringende vragen kun je contact opnemen met de voorzitter (Hank Kok) via voorzitter@rap-holland.nl.Hopend op uw begrip.Harm MusscheSecretaris/webmaster RAP-Holland.

[nextpage title=”Dagschema 8e NK wedstrijd op 07 september te Assen”]
Gepubliceerd: maandag 02 september 2013 22:50
Hierbij het dagschema voor de één na laatste NK-wedstrijd van dit seizoen op 7 september op de Junior Track te Assen.Ook de training van komende vrijdag 6 september is definitief.
De baan is toegankeljk vanaf 12:00 uur t/m +/- 19:00 uur.
De kosten voor de training zijn:
vanaf 12:00 uur t/m 19:00 uur -> € 25,00
vanaf 15:30 uur t/m 19:00 uur -> € 20,00
vanaf 17:30 uur t/m 19:00 uur -> € 15,00
Inschrijving kan aan de baan bij Dolf en Hanneke.Veel plezier komend weekend, ga ik ook mijn best voor doen ;-)Groet, Harm.
[nextpage title=”Woensdag 28 augustus a.s.: Vrije training Lelystad”]
Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2013 20:25
Voor de meeste zit de vakantie er weer op, en dat betekent dat er weer geracet mag worden.
Woensdag 28 augustus vanaf 17:00 t/m 20:00 uur op het circuit in Lelystad.
De kosten bedragen € 22,50 p/p.Er wordt deze training in 2 groepen gereden (langzaam en snel).
Iedereen is van harte welkom.
Opgeven kan bij Bert Deroue via mail b.deroue@chello.nl of telefoon 033-2571366 / 06-53148522.
Geef je snel op want VOL=VOL!!!

[nextpage title=”Dagschema 7e NK wedstrijd op 31 augustus te Lelystad (GEWIJZIGD!!)”]
Gepubliceerd: zondag 28 juli 2013 14:12
Hierbij het dagschema voor de al weer 7e NK-wedstrijd van het seizoen op 31 augustus a.s. op het circuit van Lelystad!LET OP: GEWIJZIGD!!!

[nextpage title=”Zaterdag 24 augustus: Kosteloze vrije trainingsdag op Junior Track Assen!!”]
Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2013 20:31
Op zaterdag 24 augustus stelt de KNMV de Juniortrack in Assen aan ons ter beschikking om daar een training te organiseren. Dit willen wij graag invulling geven door een vrije training te organiseren voor alle RAP licentiehouders en Racekids. Om weer uit de zomervakantie te ontwaken hebben jullie deze dag de beschikking over de lange baan om zo weer wat meters te maken. Hierbij zijn motorsporttrainers Marco van Houtum en Martin Domburg aanwezig om daar waar nodig ondersteuning te geven.De bedoeling is om de baan te openen vanaf 9:00 uur tot 17:00 uur (Met een uur pauze in de middag). Er zal gereden worden in drie groepen met tijdblokken van 7x 20 minuten per groep. Dit is inclusief afvlaggen dus respectievelijk 18 minuten effectieve rijtijd. Het laatste uur (16.00-17.00) willen we kijken of we voor elke groep een extra rij-sessie kunnen geven met een start via de startgrid. Soort oefenwedstrijd, echter zonder vooropstelling of klassering. De bedoeling hiervan is om het starten weer even te beoefenen.
Tijdschema:9.00-9.20 Junioren9.20-9.40 Senioren9.40-10.00 Racekids10.00-10.20 Junioren10.20-10.40 Senioren10.40-11.00 Racekids11.00-11.20 Junioren11.20-11.40 Senioren11.40-12.00 Racekids12.00-13.00 pauze13.00-13.20 Junioren13.20-13.40 Senioren13.40-14.00 Racekids14.00-14.20 Junioren14.20-14.40 Senioren14.40-15.00 Racekids15.00-15.20 Junioren15.20-15.40 Senioren15.40-16.00 Racekids16.00-16.20 Oefenrace Junioren16.20-16.40 Oefenrace Senioren16.40-17.00 Oefenrace Racekids
Het tijdschema is onder voorbehoud van het aantal deelnemers. De klasse indeling is volgens het RAP regelement. Deelname aan deze training is kosteloos.Als je graag wilt komen rijden op deze dag, dan kan dat door je in te schrijven. Dit doe je door een mail te sturen naar martin@domburg-racing.nl onder vermelding van je naam, adresgegevens, telefoonnummer en de klasse waarin je bij de RAP rijd. (zie ook de mededeling hieronder)De definitieve indeling krijg je op de dag zelf te horen.Wacht vooral niet te lang met je aanmelden want bij te weinig deelnemers gaat de training niet door. Dat zou enorm zonde zijn.P.S. De organisatoren zijn nog op zoek naar 2 start/finish vlaggers en 4 baanvlaggers. Zouden de ouders/begeleiders bij de inschrijving (via de mail) aan willen geven als je jezelf daarvoor beschikbaar wilt stellen. Bij meerdere aanmeldingen kan er gewisselt worden en hoef je maar enkele malen te vlaggen, dus hoe meer aanmeldingen hoe beter.

[nextpage title=”Help mee en steun het plan voor een TTX Junior Track in Apeldoorn!!”]
Gepubliceerd: zondag 28 juli 2013 12:53
Wie wil er nou niet een “eigen” TT Junior Track in zijn eigen provincie? Op dit moment inventariseert D66 uit Apeldoorn de mogelijke bestemmingen van een door de Gemeente Apeldoorn aangekocht stuk grond (210 ha). Ik heb een voorstel ingediend voor duurzame (elektrische) motorsport incl. de aanleg van een circuit. Steun dit plan door het uitbrengen van jouw stem via de volgende link: www.andersbeekbergsebroek.nl (het plan “TTX (Junior Track) staat onder aan de lijst).Wil je het complete voorstel lezen, deze kun je vinden op de volgende link: www.andersbeekbergsebroek.nl/ingediendeplannen/
Alvast bedankt voor het uitbrengen van jouw stem!Groet,De vader van Race Kid Elise

[nextpage title=”Racecamp 2013″]
Gepubliceerd: zondag 07 juli 2013 12:35
         RACECAMP 2013

Deze zomer introduceert de KNMV het racecamp 2013! Van 7 t/m 9 augustus zal het Juniortrack in Assen in het teken staan van dit 3 daagse zomerkamp. Deelname is open voor RAP Holland en SOBW licentie houders.De doelstelling van het KNMV racecamp is naast het verbeteren van de rij technieken, het beleven van motorsport, spel en plezier!Het programma voor het zomerkamp zal naast de dagelijkse rijtrainingen gegeven door KNMV trainers ook bestaan uit diverse sportieve activiteiten en spelmogelijkheden buiten de motorsport. Zo zal er voor de rijdende sporter maar ook voor broertjes en zusjes genoeg te beleven zijn. Het zomerkamp wordt op vrijdag afgesloten met een teamestafetterace inclusief tijdwaarneming en natuurlijk een barbecue!Deelname aan het zomerkamp is nog mogelijk, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. De prijs bedraagt €150,- waarbij voor de sporter gedurende het gehele kamp alles inbegrepen is. Overnachten op de paddock en deelname aan activiteiten voor niet-rijders is gratis.Je kunt je nog opgeven tot 17 juli. Stuur hiervoor een email naar sport@knmv.nl ovv racecamp 2013. Je krijgt dan de inschrijfformulieren en overige informatie toegestuurd.We kijken er naar uit om met z’n allen van KNMV racecamp 2013 een succes te maken en mooie tijd met elkaar te beleven.Met sportieve groet,

Barry Veneman Joey Litjens
KNMV bondscoach Wegrace KNMV MT2 trainer

[nextpage title=”Trainen @ Junior Track Assen”]

Trainen @ Junior Track Assen

Gepubliceerd: zondag 07 juli 2013 11:52
Er is ons de mogelijkheid geboden om nog een 2-tal vrije trainingsdagen mee te rijden in combinatie met de SOBW. Dit kan op zondag 14 juli en op zondag 1 september. De kosten voor deze trainingsdag bedragen 35,- per rijder. De training begint om 10:00 uur tot +/- 17:00 uur. Jezelf inschrijven kan door een mail te sturen naar sport@knmv.nl.

[nextpage title=”Geen training op Stadskanaal, overnachten wel mogelijk”]
Gepubliceerd: zondag 07 juli 2013 11:45
Het is, evenals voorgaande jaren, niet mogelijk om op vrijdag a.s. te trainen op het circuit van Stadskanaal.Wel kun je weer overnachten. Dit mag alleen op het nieuwe parkeerterrein aan de achterzijde van het circuit!! Dus geen caravans of campers op het kleine ‘oude’ paddock!!Het hek is vrijdagmiddag vanaf 17:00 uur geopend.Tot zaterdag allemaal en maak er een leuke zonnige race van!!

[nextpage title=”Dagschema 6e NK wedstrijd op 13 juli te Stadskanaal”]
Gepubliceerd: dinsdag 02 juli 2013 22:05
Hierbij het dagschema voor de wedstrijd op 13 juli a.s. op de lange baan van Stadskanaal. Het is alweer de 6e wedstrijd van het seizoen, dus het einde komt al weer steeds dichterbij, met alle kampioenen die daarbij horen!!

[nextpage title=” Aanpassing aantal rijders per team betreffende FUNDURANCE race Assen!! (AFGELAST!)”]
Gepubliceerd: dinsdag 02 juli 2013 18:16
Wij krijgen via diverse kanalen te horen dat rijders graag een team willen vormen van 2 personen en dat dit men weerhoudt om zich op te geven voor de Fundurance race.
Na overleg binnen het bestuur hebben we daarom besloten om het minimale aantal deelnemers per team te verlagen van 3 naar 2 rijders.
Dus minimaal 2 rijders, maximaal 4 rijders per team.De uiterste opgave datum is gesteld op a.s. donderdag 4 juli a.s. Donderdagavond wordt beslist of de race doorgang vind of niet.
We zijn nog op zoek naar +/- 20 rijders voor de race, wil de race financieel haalbaar zijn, dus mensen, GEEF JE OP!!
Gepubliceerd: maandag 10 juni 2013 20:43
Hierbij het dagschema voor de komende (gezelligste ;-)) wedstrijd in Ramsloh (D).

[nextpage title=”Inschrijving Fundurance race geopend!! (AFGELAST!!)”]
Gepubliceerd: maandag 10 juni 2013 20:16
Op 20 juli staat er op de Junior Track in Assen een Fundurance race gepland.
De teams moeten jullie zelf samenstellen. Je kunt hierbij altijd geholpen door de organisatie, dus mocht je geen team kunnen vormen, stuur dan een mail naar harm@rap-holland.nl. Misschien zijn er namelijk nog wel meer rijders die geen team kunnen vormen en op die manier kunnen we dan weer een team vormen. De teams moeten bestaan uit minimaal 3 en maximaal 4 personen. Je mag op eigen motoren rijden, maar wel dient er uiteraard één transponder gebruikt te worden.
Vooraf rijden we een verplichte vrije training om de baan de verkennen, om daarna de kwalificatietrainingen te gaan rijden. Iedere deelnemer moet hieraan meedoen.Overige info staat vermeld in de reglementen. Opgeven kan via de site door middel van het invullen van het inschrijfformulier.LET WEL, je inschrijving is pas definitief als de betaling voldaan is. Hiervoor ontvang je enkele dagen, doch uiterlijk een week na inschrijving een faktuur in de mailbox van de opgegeven teamcaptain.
Gepubliceerd: maandag 10 juni 2013 16:13
Vrijdag 14 juni a.s. is er weer de gelegenheid om de dag voor de wedstrijd te trainen op het circuit van Ramsloh. De training is vanaf +/- 12:00 uur t/m 20:00 uur.De kosten voor deze training moeten worden voldaan in de kantine van de baan. Overnachten is evenals voorgaande jaren uiteraard ook weer mogelijk.

[nextpage title=”Zondag 16 juni; Vrije training Junior Track Assen”]
Gepubliceerd: maandag 10 juni 2013 16:12
Zondag 16 juni is er weer de gelegenheid om vrij te trainen op de Junior Track in Assen.Er zal deze dag gereden worden samen met de SOWB. Bij voldoende deelname zal er een langzame en snelle groep zijn.Deze dag is kosteloos. Meld je wel even aan of je komt zodat we weten hoeveel rijders we kunnen verwachten. Aanmelden kan via harm@rap-holland.nl.

[nextpage title=”Minibikers begeleiden koninklijk paar in Assen”]
Gepubliceerd: donderdag 06 juni 2013 12:11
De minibike sport is weer op de kaart gezet tijdens het Koninklijk bezoek op 28 mei in Assen.In de motorhoofdstad van Nederland hebben de NK minibike coureurs Quentin Koers, Bram Bekius en Cas Bekius het Koninklijk paar begeleid tijdens hun bezoek.Zij werden tevens begeleid door de dames Talisha Koers en Isa Wiggers. Ze hebben de hele looproute voorgereden en hebben vele positieve reacties mogen ontvangen waaronder van de Nederlandse pers.Op hun nadrukkelijk verzoek hebben de minibike coureurs nog geposeerd met het paar.Tijdens de aftocht heeft onze nieuwe Koning de jongens persoonlijk bedankt. Kortom kunnen ze terug kijken naar een indrukwekkende dag. (KLIK OP DE FOTO VOOR EEN VERGROTING)

[nextpage title=”Dagschema 4e NK wedstrijd 1 juni te Veldhoven”]
Gepubliceerd: zondag 26 mei 2013 13:18
Hierbij het dagschema voor de komende wedstrijd in Veldhoven.Zoals jullie gemerkt hebben is er tijdens de wedstrijd in Staphorst een schriftelijke stemming geweest wat betreft de terugkomst van de vrije training. Hieruit is gebleken dat ruim de helft van de rijders terug wil naar de vrije training.Na overleg binnen het bestuur en door de geringe animo tijdens de nivoraces hebben we besloten om terug te gaan naar de vrije training. In het huidige dagschema is dan ook weer een vrije training opgenomen. Wel is het zo dat tijdens deze vrije training enkele klassen samengevoegd zijn. Dit omdat we anders qua tijd niet rond komen, maar gezien de vrije training voornamelijk gebruikt wordt om de bike af te stellen, lijkt ons dit geen problemen op te leveren. Deze samenvoeging geldt dus alleen voor de vrije trainingen en niet voor de overige races.

[nextpage title=”Woensdag 29 mei Vrije training op het Midland Circuit in Lelystad”]
Gepubliceerd: zondag 12 mei 2013 16:26
Woensdag 29 mei wordt er weer een training verzorgt op het Midland Circuit in Lelystad.
De training begint om 17:00 uur t/m 20:00 uur. Er wordt deze dag in 2 groepen gereden (langzaam en snel)Opgeven kan bij fam. Deroue via tel. 033-2571366 of via b.deroue@chello.nl.De kosten bedragen 22,50 per rijder.
De training is uit voorzorg afgelast!!!

[nextpage title=”Vrijdag 31 mei vrij trainen op Veldhoven”]
Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2013 12:31
Vrijdag 31 mei kan er weer getraind worden op Circuit de Landsard in Veldhoven. Er kan vanaf 12:00 t/m 18:00 worden gereden, met een eventuele uitloop tot 18:30. De kosten zijn 30,- p.p. te betalen in de kantine. De kantine zal ook de hele dag geopend zijn!(Het zou echter zo kunnen zijn dat er 2x tijd gemaakt moet worden, voor mensen die willen karten i.v.m. een georganiseerd feest)

[nextpage title=”Zondag 26 mei Trainingsdag op Junior Track Assen”]
Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2013 21:28
Zondag 26 mei stelt de KNMV de Junior Track Assen beschikbaar voor vrij trainen.Dit betreft dus geen KNMV trainingsdag met verplichte oefeningen. Het is bedoeld als extra dag om zinvol te trainen voor een laag bedrag van 30 euro. De KNMV hoopt dat rijders met een KNMV licentie en een pocketbike (RAP Holland) of brommer (SOBW) die reglementair is massaal deelnemen aan deze beschikbare dag.Je kunt overnachten, je mag al vroeg rondrennen, maar rijden op de baan is vanaf 10.00 uur. Het tijdschema van 10.00 tot 17.00 uur biedt voldoende ruimte voor zowel de gevorderde als ook de minder snelle rijders in zowel de pocketbike als brommer klassen.Je mag eventueel met beide categorie motoren deelnemen, betaal je gewoon wat extra.We rijden als pocketbikers 20 minuten per uur op twee baanvakken. Wij starten om 10.00 uur als 1e klasse, daarna twee groepen brommers. Er is dus 7 x 20 minuten rijtijd beschikbaar.De beide KNMV trainers Ruud en Henk leiden deze dag aangaande de pocketbikes. Arie en Carla Molenaar voor de brommers. Samen zijn wij eindverantwoordelijk en mogen daarom beslissingen nemen die de veiligheid ten goede komen en plezierig uitpakken. We vertrouwen op jullie goede zin en medewerking om alles veilig en zorgzaam te laten verlopen. Er is begeleiding mogelijk, maar geef dat vooraf aan bij je inschrijving. Ook waarin je ondersteuning nodig denkt te hebben.Als jij een plek wilt reserveren, want bij teveel rijders kunnen we je niet meer plaatsen als je op de dag zelf aanmeldt, schrijf dan zo snel mogelijk in, maar uiterlijk voor 22 mei bij Ruud Groenveld via zijn facebook of email rgtuning@hotmail.com of bij henkschotman@gmail.com. Vermeld dan je naam, geboortedatum, ervaring en (NKklasse) motor waarmee je wilt deelnemen. Dus reageer massaal want des te groter de opkomst des te meer we een volgende keer de baan weer beschikbaar kunnen krijgen.Als je nog vragen hebt, stuur dan een email of bel met Ruud 06-51303203 ( privé ) 036-5452599 ( zaak ) of met Henk (0647.250.810). Wij zijn zaterdag 18 mei ook in Staphorst!
[nextpage title=”Willy en Rik toch op de wedstrijd in Staphorst!!”]
Gepubliceerd: zondag 12 mei 2013 16:33
Afgelopen vrijdag ontvingen wij van Willy en Rik onderstaande bericht.Beste mensen,Deze operatie was niet gepland, maar ik had zo veel pijn dat het moest. Ik ben geopereerd en het ziet er goed uit. Ik wil iedereen bedanken voor de wensen van beterschap via telefoon, mail en/of post. Ik wil in Staphorst weer aanwezig zijn. Na het einde van dit raceseizoen, 21 september in Stadskanaal, ga ik die maandag naar het ziekenhuis voor een nieuwe elleboog.Vriendelijke groet,Willy en Rik.We zijn blij dat het weer goed gaat met Willy en zijn blij dat deze enthousiaste mensen aankomende zaterdag toch aanwezig zullen zijn op de wedstrijd in Staphorst!!

[nextpage title=”8 juni a.s. demo en opstap in het centrum van Harderwijk”]
Gepubliceerd: zondag 12 mei 2013 16:24
Op zaterdag 8 juni a.s. staat het demo- en opstapteam in het centrum van Harderwijk.Hier is er de mogelijkheid om kennis te maken met de minibike sport en zelf een keer te rijden op een minibike. Er staat een team klaar om je verder te helpen in de minibike sport en om al je vragen te beantwoorden.

[nextpage title=”Dagschema 3e NK wedstrijd 18 mei te Staphorst”]
Gepubliceerd: zondag 05 mei 2013 16:40
Hierbij het dagschema voor de 3e NK wedstrijd op het mooie circuit van Staphorst!Er is de mogelijkheid om de vrijdagavond voor de wedstrijd te trainen. Deze training begint om 18:00 uur. Wel moet je je hiervoor (voor maandag 13 mei!) opgeven bij de organisatie van Staphorst o.v.v. je naam, klasse en startnummer. Dit kan via openbekerstaphorst@live.nl.Ook de snackwagen zal open zijn.De kosten voor deze training bedragen € 15,- per rijder.Tevens bestaat er de mogelijkheid om te overnachten van vrijdag- op zaterdagnacht.

[nextpage title=”Training Berghem 10 Mei”]
Gepubliceerd: zondag 05 mei 2013 09:30
Na een zeer geslaagde test zullen wij in samenwerking met Circuitpark Berghem op vrijdag 10 mei een vrije training verzorgen.Beschermende kleding en een goede demper met airbox zijn verplicht, indien men hier niet aan voldoet zullen wij hun niet toelaten op het circuit.Er kan gereden worden vanaf 12:00 tot 18:00 uur om het half uur wordt er gewisseld met de karts, kosten á 25 euro kan afgerekend worden in het ala kart cafe.Minimaal aantal deelnemers is 15 rijders.
http://www.circuitparkberghem.nl/
VB Minimotosports en het Circuitpark Berghem zullen geen enkele verantwoording of aansprakelijkheid aanvaarden i.v.m. schade en/of letsel

[nextpage title=”Demo Nistelrode”]
Gepubliceerd: zondag 05 mei 2013 09:02
Wij mogen dit jaar weer een 2 daagse demo organiseren tijden de pinksterfeesten in Nistelrode op 19 en 20 Mei, wij zullen dit jaar grootser uitpakken als het jaar ervoor. Ook dit jaar zullen er weer opstappers geregeld worden door Marco van Houtum.Tevens probeer ik Barry Wassink aanwezig te hebben met een aantal midi opstap motors. Graag zou ik nog een aantal ervaren rijders  (die niet bang zijn) erbij hebben, die willen rijden op de kleine baan om er een spektakel van te maken.
Aanmelden via info@vbminimotosports.nlDemo Biervliet op 9 MeiGepubliceerd: zondag 05 mei 2013 08:57 Voor de motorvrienden in Biervliet (Zeeland) zullen wij op donderdag 9 mei een demo organiseren in samenwerking met Barry Wassink. Deze dag draait alleen maar om motoren, zo zal het hele centrum rondom motoren zijn ingericht, met tal van demo’s.Wij zoeken nog enkele demo rijders voor deze dag.

[nextpage title=”Willy (EHBO) in het ziekenhuis”]
Gepubliceerd: zaterdag 04 mei 2013 19:13
Zoals sommigen misschien al hebben gehoord ligt onze Willy van de EHBO in het ziekenhuis. Ze heeft een flinke ontsteking aan haar arm en is daar aan geopereerd. Ze moet het dus even een tijdje rustig aan doen. Waarschijnlijk zullen Willy en Rick er om die reden dus in Staphorst niet bij zijn.Voor de mensen die haar een kaartje willen sturen, hieronder het adres.ZGT HengeloGeerdinksweg 1417555DL Hengelo (ov)Willy HarmsenC1 30

[nextpage title=”Programma KNMV TRAINING Assen 4 mei a.s.”]
Gepubliceerd: donderdag 02 mei 2013 20:47
Hierbij voor de mensen die zich op hebben gegeven voor de KNMV training in Assen het programma zoals deze op die dag zal worden verreden.

[nextpage title=”Programma training Berghem 2 mei a.s.”]
Gepubliceerd: dinsdag 30 april 2013 18:08
Hierbij voor de mensen die zich op hebben gegeven voor de training in Berghem het programma zoals deze deze middag zal worden verreden.

[nextpage title=”A.s. donderdag: Vrije training op het circuit van Berghem!”]
Gepubliceerd: zondag 28 april 2013 19:08
A.s. donderdag 2 mei is er de gelegenheid om van 12:00 uur t/m 18:00 uur te trainen op het circuit van Berghem! Dit prachtige circuit kan opgedeeld worden in heel veel verschillende layouts en daardoor ideaal geschikt om te trainen. Er wordt deze dag getraind in combinatie met de SOBW (tegelijk, maar wel op 2 aparte banen).Er zijn voor ons 3 baanvarianten beschikbaar en wel onderstaande:A1 Ring (480m)Maxi Monza (380 m)Mini Monza (375m)(klik op deze link om de banen te bekijken)De kosten voor deze middag bedragen € 25,- per rijder. (minimaal 15 deelnemers)Aanmelden voor deze middag kan via info@vbminimotosports.nl.
Circuit Park BerghemZevenbergseweg 455351 PG  Berghem (Oss)P.S. Bij de baan staat een geluidsmeting van de provincie.
Let dus op het geluid, want bij teveel DB’s wordt je van de baan gehaald en mag je niet meer verder rijden!!!

[nextpage title=”4 mei op Assen de eerste RACE EN ZO Pocketbike trainingsdag op jacht naar nieuw talent”]
Gepubliceerd: woensdag 24 april 2013 10:00
Dat Nederland enorm motorsporttalent in huis heeft is ondertussen wel bewezen door Michael van der Mark in het WK Supersport en Jasper Iwema in de Moto3. Maar er is meer talent op komst met Tony Covena en Wayne Tessels in het EK Superstock en Scott Deroue in de Red Bull Rookies Cup. Wat hebben deze rijders gemeen? De pocketbikes als bakermat van de Nederlandse Motorsport.Al een paar jaar maakt de KNMV met een handvol motorsporttrainers, zich sterk voor het bevorderen van het niveau van de Nederlandse motorsport, dit met goed succes tot gevolg. Ook de komst van de nieuwe Racekids klasse, is het gevolg van vele uren vrijwilligerswerk. Een mooie opstapklasse voor de pocketbikes, waar kinderen kennis kunnen maken met de motorsport, om door te groeien naar het NK. Met de NSF100 en de Moriwaki Cup heeft Nederland een gezonde basis gekregen voor nieuw talent om te kunnen groeien. Maar we laten het niet op zijn beloop, de KNMV helpt een handje.

Op zaterdag 4 mei wordt onder toezicht van de KNMV de eerste RACE EN ZO Pocketbike trainingsdag georganiseerd voor Racekids en NK rijders tot 20 jaar. Onder begeleiding van MT Trainers Marco van Houtum en Martin Domburg word een complete dag georganiseerd, met start- en kwalificatiesimulaties en theorieblokken, voor zowel de ouders als de rijders. Marco van Houtum staat bekend als minibike goeroe met een enorme kennis en ervaring op zowel NK als EK Pocketbike niveau. Hij wordt hierbij ondersteund door Martin Domburg wie op zijn beurt veel ervaring heeft als oud coureur in de Dutch Supersport en als Teammanager van Domburg Racing in het EK Wegrace. De MT trainers worden deze dag bijgestaan door een aantal Pocketbike toprijders en experts op het gebied van techniek en regelement.

Deze dag zullen er een 5tal praktijklessen gereden worden in vier groepen ingedeeld naar niveau. De trainingen welke behalve kijk- en bochttechnieken ook zullen bestaan uit proefstarts, zitoefeningen, inhaaloefeningen en een racesimulatie. Daarbij worden er voor de rijders en ouders ook reglementaire workshops gegeven en voor de ouders is er aan het begin van de dag een workshop sleutelen van topmonteurs uit het NK en EK.De trainingsdag is niveau vrij en rijders kunnen zich van beginners tot experts inschrijven in de leeftijd van 4 t/m 20 jaar.

Maar niet geheel onbelangrijk: Gratis deelname en gratis toegang voor publiek.

[nextpage title=”Dagschema 2e NK wedstrijd 27 april te Lelystad”]
Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2013 21:10
Hierbij het dagschema voor de komende wedstrijd op zaterdag 27 april op het Midland-circuit te Lelystad.Er word deze dag rechtsom gereden.

[nextpage title=”Zaterdag 4 mei: KNMV training op de Junior Track te Assen”]
Gepubliceerd: zondag 14 april 2013 21:49
Onder leiding van KNMV motorsport trainers Martin Domburg en Marco van Houtum en assistent trainers, waaronder Luuk Pruijn (moto 3 rijder), Randy van Hees, Luuk van Rixtel en Tim van der Linde zal op deze dag een complete training praktijk en theorie worden verzorgt.Het word vast een heel leuke en leerzame dag. Naast het trainen op de motor, wordt er ook informatie gegeven over andere onderwerpen. Neem dus pen en papier mee om aantekeningen te maken en zorg ook dat je gewone buiten sportschoenen in je bagage hebt. Je moet zelf zorgen voor alle zaken rondom je motor, (motor)kleding, eten en drinken. De trainers zorgen voor de invulling van de trainingsuren.Ook zal er voor de ouders en of de begeleiders een sleutel cursus worden verzorgt door Cees van Hees en Maarten van Rixtel. Je kan bij hun met al je vragen terecht over motoren. Er zal door Hanne van Hees en Esther van den Berg een reglementair theorie gedeelte worden gegeven voor rijders en ouders.De dag start om 9:15 uur met een briefing over de dag, waarna we een lichamelijke warming-up gaan doen. Ook ouders en/of begeleiders kunnen hier aan mee doen.De dag word mede mogelijk gemaakt door de KNMV en deelname is gratis voor alle minibikers tot 20 jaar oud.Jezelf aanmelden voor deze dag kan bij Marco van Houtum via marcovanhoutum@home.nl.Overnachten op de Junior TrackGepubliceerd: donderdag 11 april 2013 20:06Voor de mensen die willen overnachten van vrijdag op zaterdag op de Junior Track in Assen, dit is mogelijk.De paddock van de Junior Track zal vanaf 18:00 uur geopend zijn.Ook de toiletten zullen geopend zijn. Er kan vrijdagavond NIET getraind worden.

[nextpage title=”Dagschema 1e NK wedstrijd 13 april te Assen”]
Gepubliceerd: maandag 08 april 2013 21:39
Hierbij het dagschema voor de 1e NK wedstrijd van dit seizoen! Dit alles a.s. zaterdag op de Junior Track in Assen. We hopen wederom op mooi weer, maar of dit er ook komt moeten we nog maar afwachten, de weergoden voorspellen tot nog toe helaas nog geen droge dag met 25 graden!Tot zaterdag!!

[nextpage title=”Dagschema trainingsdag 7 april te Assen”]
Gepubliceerd: woensdag 03 april 2013 18:48
Hierbij het vernieuwde dagschema voor de voorjaarstraining a.s. zondag 7 april op de Junior Track te Assen.LET OP! Dit schema is gewijzigd tenopzichte van het vorige schema van 30 maart!!
[nextpage title=”Trainen op 31 Maart bij ANAC”]
Gepubliceerd: donderdag 28 maart 2013 20:21
Doordat de voorjaarstraining vervallen is willen/kunnen wij eventueel toch nog aanstaande zondag trainen bij ANAC.Dit alleen wanneer er voldoende inschrijvingen zijn. Op zaterdag middag rond 13.00 uur wordt hier dan de beslissing over genomen.Dus meld je eigen aan op www.minibiketeamgelderland.nl.
[nextpage title=”Verplaatsing voorjaarstraining naar 7 April”]
Gepubliceerd: donderdag 28 maart 2013 20:15
Op 30 maart a.s. staat de eerste racedag/voorjaarstraining van 2013 gepland.Gezien de slechte weersomstandigheden en vooruitzichten lijkt het ons uit veiligheidsoverwegingen niet verstandig deze dag door te laten gaan.Vandaar dat we deze dag afgelast hebben.Wel word er uiteraard een voorjaarstraining verreden, deze zal plaats vinden op Zondag 7 April.Wel zal de baan a.s. zaterdag in de middag open zijn voor vrije trainings doeleinden, wanneer er minmaal 15 opgegeven rijders zijn kan er gereden worden van 13.00 tot 17.00 uur.Wanneer je een licentie hebt kun je hier gratis aan deelnemen.Je dient je voor vrijdag morgen 8.00 uur op te geven.Wanneer er gereden wordt verwachten we ook van jullie enige hulp tijdens deze middag betreft vlaggen en opruimen.Dit via een e mail naar Secretaris Rap Holland (harm@rap-holland.nl) ovv Opgave training 30 maart.
[nextpage title=”VOORJAARSTRAINING 30 MAART AFGELAST!!”]
Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2013 22:51
Op 30 maart a.s. staat de eerste racedag/voorjaarstraining van 2013 gepland. Gezien de slechte weersomstandigheden en vooruitzichten lijkt het ons uit veiligheidsoverwegingen niet verstandig deze dag door te laten gaan. Vandaar dat we deze dag afgelast hebben.Wel word er uiteraard een voorjaarstraining verreden, maar de exacte dag/datum hiervan is op dit moment nog niet bekend.We zijn druk in overleg met het TT-circuit om de training te verplaatsen naar zaterdag 6 april of zondag 7 april.Meer info volgt morgen (woensdag 26 maart).
[nextpage title=”Dagschema en info tbv trainingsdag 30 maart te Assen”]
Gepubliceerd: zondag 24 maart 2013 15:59
Eindelijk is het dan weer zover. De eerste officiele trainingsdag van RAP-Holland gaat a.s. zaterdag 30 maart van start op de Junior Track te Assen.Hierbij het dagschema voor deze dag.Om de rijtijd zoveel mogelijk te benutten hebben we besloten om maximaal gebruik te maken van de baan. Dit houd in dat we deze dag ’s morgens op 2 banen rijden. Op baan 1 word gereden zoals jullie normaal gewent zijn en volgens het normale dagschema. Maar als extra kan er (alleen ’s morgens) vrij getraind worden op baan 2! Dit gebeurd dmv het 2e dagschema.’s Middags wordt de baan verlegd en word er een lus bij de baan aangetrokken. Dan kan er dus  alleen nog op baan 1 gereden worden.Alles is ook terug te vinden in het dagschema.
De kosten voor deze trainingsdag komen op euro 40,- per rijder.
VERGEET JE LICENTIE NIET, WANT ZONDER LICENTIE KUN JE JE DIT JAAR ECHT NIET INSCHRIJVEN OP DE RACEDAG!!
P.S. Aangevraagde en tijdig betaalde licentie’s worden deze dag door ons uitgegeven.
[nextpage title=”Demo tijdens MOTOPIA te Ulft”]
Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2013 12:47
Op zondag 7 april 2013 is de eerste editie van MOTOPIA. Het nieuwe motorevent van Nederland. Op het indrukwekkende DRU Industriepark in Ulft komen op deze datum, naar verwachting, duizenden liefhebbers van moderne en klassieke motoren bij elkaar. Maar ook scooters, brommers, solexen, motorsport en lifestyle zullen vertegenwoordigd zijn.Het buitenterrein van het DRU Park is een uniek decor voor alle tweewielers van de bezoekers en clubs. Dit gaat van Harley tot Solex en van Ducati tot Vespa. Zo ontstaat er een unieke samensmelting van bezoekers, exposanten en tweewielers op een bijzondere locatie. Aangrenzend bevindt zich een groot terrein waar het onderdeel Cross & Jump zal worden georganiseerd: een crossbaan met diverse demonstraties door crossmotoren. Tenslotte zal er een speciale Motopia Custom Bike worden onthuld op het evenement.Op dit buiten terrein zullen team Race en Zo, Barry Wassink en Minibike Team Gelderland een demonstratie geven met NK en EK rijders uit de minibike sport.Op deze dag is ook mogelijk om zelf onder begeleiding op een minibike te rijden. Dit kan vanaf de leeftijd van 5 jaar.
Je kunt jezelf opgeven als demo rijder bij Marco van Houtum via tel. 073-6410807, 0655152143 of via mail marcovanhoutum@home.nl
[nextpage title=”FUNdurance race Swalmen 2013″]
Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2013 12:42
We ontvingen van de organisatie van de endurance race in Swalmen afgelopen 20 januari het onderstaande verslag geschreven door Marco Wieme.
We willen deze graag met jullie delen, dus daarom is het verslag via onderstaande link te downloaden.
[nextpage title=”Vrij trainen in Assen op 17 Maart”]
Gepubliceerd: vrijdag 08 februari 2013 15:41
De training is alleen toegankelijk voor leden van de RAP die al staan ingeschreven, of rijders die al in het bezit zijn van hun licentie voor 2013, dit heeft er mee te maken dat het een speciale K.N.M.V. Training is.Op Zondag 17 maart, is er de mogelijkheid om vrij te kunnen trainen, op de junior track in Assen.De training is op kosten van de KNMV, dit houdt in dat er niet betaald hoeft te worden, voor deze trainingsdag.Tijdens de training zullen er ook KNMV wegrace trainers zijn (Henk Schotman en Ruud Groeneveld bijvoorbeeld) om eventueel tips te geven of om hulp te bieden.Voor deze training zal er gebruik gemaakt gaan worden van de lange variant, houdt hier dus rekening mee.
Voor de trainingsdag zijn echter ook enkele vlaggers nodig, mocht je hier interesse voor hebben? Geef het dan even door aan Ruud Groeneveld.Zou je bij deze training aanwezig willen zijn? Neem dan contact op met Ruud Groeneveld.
Ook kun je Ruud vinden op Facebook onder zijn naam: Ruud Groeneveld.Lijst met inschrijvingen onlineGepubliceerd: zondag 10 februari 2013 18:21De bevestiging van alle huidige inschrijvingen staat online. Mocht je nog niet in deze lijst voorkomen, dan betekend dat dat je inschrijving nog niet bij ons binnen is gekomen of nog niet compleet is. Ook de startnummers die hierbij staan zijn bevestigd, mits anders aangegeven.
[nextpage title=”Informatie m.b.t. motorbeurs”]
Gepubliceerd: vrijdag 08 februari 2013 23:09
Het is voor elkaar, op de motorbeurs in Utrecht van donderdag 21 tot en met zondag 24 februari wordt het spannend en interessant.
TT-Circuit Assen heeft een groot podium waarop wij allemaal worden uitgenodigd om te vertellen waarom wij pocketbikes de leukste racemotoren vinden. Naast het podium staan de raceorganisaties samen op in de RACE-paviljoen. (zoals je kunt zien op de bovenstaande afbeelding)Moriwaki cup, Molenaar NSF100, RACE-Kids, RAP-Holland en de SOBW, allen gebroederlijk naast elkaar op een grote standruimte genaamd het RACE-Paviljoen. Daarnaast heeft RAP-Holland in hal 7 nog een stand, die we zullen benutten voor onze eigen promotie en die van de regionale initiatieven. Daar doen ook minibike teams die in het land altijd allerhande trainingen en indoor/outdoor activiteiten organiseren aan mee.Vanaf deze stand worden ook de demonstraties op het activiteiten plein verzorgd, door zowel RAP als niet-RAP leden, die actief zijn in de regio’s.Als je toch naar de beurs komt, kom ons dan eventueel twee uurtjes helpen. Dat is eenvoudig en alles is goed voorbereid.Je kunt meedoen aan een interview op het podium en de show stelen door je leuke race acties te vertellen of beter nog, uit te beelden.Maar als jij liever op het RACE-Paviljoen kinderen en ouders uitleg geeft, waarom jij pocketbike racen zo leuk vind, is dit natuurlijk ook goed.Ben je de knapste en kun jij het beste de racehouding uitbeelden? Dan wordt jij wellicht ons fotomodel, die samen met vele kinderen op de motor, deze foto de juiste uitstraling kunt geven.Jij mag op elke motor plaatsnemen die op de 20 meter brede stand opgesteld staan.Je zou je natuurlijk ook kunnen inschrijven voor de demo op het binnenterrein. Waar je afwisselend met stuntteams, mooie pocketbike stunts mag vertonen, niet de gevaarlijke wel de leuke en spannende.Er worden films getoond om jouw gesprek met de bezoekers maximaal te kunnen ondersteunen. Je kunt dus de acties ook direct ‘live’ tonen, op het scherm of tijdens de demo’s op het binnenterrein.Je mag je mooi gespoten motor meebrengen en stallen op de beurs in hal 7 en daarmee deelnemen aan de demonstraties op het binnenterrein afwisselend met de stuntrijders.Dus kom naar de beurs, struin lekker rond en kom je club eventueel twee uurtjes helpen.We hebben per dag 12 tot 15 deelnemers nodig. Met over de 100 leden en vele vrijwilligers vanuit de regio gaat dat lukken! Hebben wij maar brutaal tegen de beurs organisatie gezegd. Het is een unieke kans die we als pocketbikers hier geboden krijgen. Of je nu de beste prater wordt tijdens de interviews, de meest spectaculaire rijder tijdens de demo of de beste ambassadeur wordt die veel nieuwe leden voor de club naar binnen trekt, iedereen krijgt een prijs, maar elke dag krijgt er maar een de hoofdprijs. Voor ons als comité is het belangrijk een planning te maken voor een gelijkmatige bezetting en actieve deelname.Zou je ons toch willen helpen als je naar de beurs komt, geef dat door voor 15 februari per email gericht aan promotieteam@rap-holland.nl.
Email je roepnaam en achternaam, je gsm nummer en de dag en tijd waarop jij aanwezig kunt zijn om ons, jouw club, te helpen. Geef ook aan of je de pocketbike meebrengt en demo wilt rijden.En heb jij nog een briljant nieuw idee om de pocketbikes te promoten op de beurs laat het dan ook weten, geef het aan in je email.Info beurs standRAP-Holland staat op het racepaviljoen in HAL 8 samen met de Moriwaki cup, RACE-Kids, SOBW en Molenaar NSF100 cup.Links van ons staan Damen Leathers en CRT, MSL en MSS en rechts van ons het TT-circuit Assen (die organiseren het podium).RAP–holland heeft ook nog een tweede stand, in hal 7. Daar staan ook rijders en ouders die de pocketbike racesport promoten en demo’s zullen verzorgen.Vanuit de stand in hal 7 is het 10 meter tot de doorgang naar het binnen terrein waar er demo’s gereden worden op pocketbikes en op grote motoren (stuntrijders).Motorbeurs Utrecht > donderdag 21 t/m zondag 24 februari 2013 Hal 7 t/m 12http://www.motorbeursutrecht.nl/nl-nl/Bezoeker.aspxDonderdag 21 februari: 10.00 tot 22.00 uurVrijdag 22 februari: 10.00 tot 22.00 uurZaterdag 23 februari: 10.00 tot 18.00 uurZondag 24 februari: 10.00 tot 18.00 uurSchoolvakantie (klik op de link om te zien wanneer jij vrij bent)Nederland vanaf 16 febZuid Nederland van 23 febMeld je nu aan of vraag om meer info uiterlijk voor 15 februari via promotieteam@rap-holland.nl.
[nextpage title=”Extra uitleg i.v.m. inschrijven”]
Gepubliceerd: zondag 03 februari 2013 12:43
Er blijken nog steeds vragen te zijn m.b.t. het inschrijven en in welke klasse iemand zichzelf nu in hoort te schrijven.
Bent uw/Is uw kind nieuw bij de rap ja/nee? 
Kinderen van 6 tot en met 10 mogen worden ingeschreven voor de Junioren A klasse. Houd er wel rekening mee, is uw kind 10 en uiteindelijk sneller dan het nivo wat aangegeven staat, wordt er voorgesteld in de B klasse te gaan rijden.Kinderen vanaf 9 jaar mogen naar de Junioren B mits zij een zeer hoog tempo hebben, iedereen vanaf 10 jaar tot 13 zal zich dus moeten inschrijven bij de junioren B.Voor elke andere klasse geld in principe het zelfde verhaal, voldoe je aan de nivo eisen, of de leeftijd, schrijf je dan ook in voor de desbetreffende klasse.Bestaande leden!Reed uw kind vorig jaar al bij de rap en was het pas zijn/haar eerste jaar in de A mag hij/zij opnieuw worden ingeschreven voor de A. Dit geldt natuurlijk ook voor de andere klassen.Heeft uw zoon/dochter er al 2 jaar op zitten in de A of B kijk dan naar zijn/haar leeftijd en nivo, probeer afhankelijk hiervan een keuze te maken m.b.t. de inschrijving. Dus bijvoorbeeld overstappen naar de Btjes of misschien toch nog 1 jaar in dezelfde klasse blijven, pas hierbij wel op met de leeftijd.Het 3de Race Blok.De 3de en laatste race van de dag wordt per racedag ingedeeld, hierbij wordt gekeken naar de snelste ronde van die dag. Dit zal vervolgens worden gebruikt om de klassen in te delen in 2 nieuwe groepen. Junior 1 en Junior 2 waarbij het kan zijn dat er Jun. A rijders bij de Jun B rijders komen en andersom.Deze race staat los van het Nederlands Kampioenschap (je scoort dus geen extra NK punten), maar zal worden gebruikt voor een (nog uit te werken) RAP (nivo) klassement.
Hopelijk is het hiermee wat duidelijker voor iedereen.
Randy Bierstekers
[nextpage title=”nformatie betreffende bijgewerkt reglement”]
Gepubliceerd: maandag 28 januari 2013 17:55
Bedankt voor jullie overwegend positieve reacties op de wijzigingen die in 2013 worden doorgevoerd.De verandering voor dag- en groepsindeling, de rijblokken en het kampioenschap levert hier en daar vragen op.
Vandaar dat er nieuwe documenten zijn gemaakt en op de site geplaatst.‘2013-RAP-wijzigingen en toelichting daarop’ (met meer details over de wijzigingen); 2013 KNMV pocketbike wedstrijdreglement(alleen foutcorrecties)‘2013 Overzicht RAP klassenindeling’ (alleen foutcorrecties)‘Voorbeeld dagschema’ met een indicatie van de veranderingen in het tijdschema voor de, in dit geval, voorjaarstraining in Assen.Als er nog vragen zijn horen we die graag. Alleen dan kunnen we proberen de racedagen en organisatie verder te verbeteren.
Het bestuur RAP-Holland
[nextpage title=”Inschrijving 2013 gestart!”]
Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2013 08:22
De inschrijvingen voor 2013 zijn van start! De nieuwe reglementen staan inmiddels online in het menu ‘Reglementen 2013‘.Evenals enkele wijzigingen voor 2013. Meer info hierover vind je in dit document.De inschrijvingen verlopen dit jaar digitaal via deze website. Je gaat hiervoor naar de pagina ‘lid worden/inschrijven‘ en klikt op de betreffende link op deze pagina.LET OP: VERGEET NIET DE BIJLAGE’S BIJ TE VOEGEN BIJ JE AANVRAAG, ZOALS LICENTIE AANVRAAG FORMULIEREN, KOPIE VAN JE ID-KAART EN EVT INCASSO MACHTIGINGEN!!Ik merk dat bovenstaande vergeten word, dit houd in, een niet complete inschrijving waardoor ik je inschrijving niet kan verwerken!
[nextpage title=”Belangrijke informatie m.b.t. RACE-Kids en reglementen 2013″]
Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2013 22:56
De introductie van de RACE-Kids instap klasse voor 6 tot 10 jarigen is een feit en we zitten al over de helft van de aantal inschrijvingen.Die nieuwe instap klasse gaat bij RAP-Holland meerijden in een eigen tijd groep op de baan.Zoals jullie wel kunnen begrijpen geeft die nieuwe klasse aanleiding tot een aantal wijzigingen die van invloed zijn op het seizoen 2013.Daarom is het bestuur van RAP-Holland zaterdag de 19e in overleg.Tijdens dat overleg worden ook de reacties en suggesties van de bel actie onder de junior klassen en standaard-40 gepresenteerd.Daarna start een brainstormsessie waarbij de toekomstige mogelijkheden vanuit diverse invalshoeken worden belicht.Zo hopen we te komen tot een plan van aanpak die onze vereniging zal laten groeien en bloeien.We denken op relatief korte termijn de uitkomst van het overleg te kunnen presenteren.Ik heb me inmiddels laten vertellen dat er voldoende vrijwilligers zijn die hun handen uit de mouwen willen steken, dus aan de capaciteit kan het niet liggen.De reglementen 2013 en daarmee de inschrijf mogelijkheden willen we binnen twee weken op de site hebben.We sturen je bericht zodra dat nieuws op de site staat vermeld.Bedankt voor jullie begrip en geduld.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.