Nieuwsarchief 2011

[nextpage title=”TT Junior Track bij het TT-circuit Assen”]

TT Junior Track bij het TT-circuit Assen

Met de aanleg van het TT Junior Track Assen wil het TT-Circuit jeugdige motorsporters meer opleidingmogelijkheden bieden.
Met de aanleg van een 6 meter brede oefenbaan, die zo’n half miljoen euro zal kosten, denkt TT-Circuit directeur Peter Oosterbaan binnen de geldende vergunnings- en geluidsregels te kunnen blijven.
Tijdens een gezamelijk met de KNMV gehouden persconferentie in Sportcentrum Papendal, ontvouwde de sportbond vandaag nieuwe ambities binnen de wegrace.
Op het nieuwe juniorcircuit zal vooral op zaterdagen en woensdagmiddagen getraind kunnen worden door minibike en NSF100 coureurs, die hiervoor door bondscoach Barry Veneman zullen worden uitgenodigd.
De wegraceselectie, een groep van 10 à 12 iets oudere coureurs, zal komende winter 2 weken in Noord-Spanje verblijven voor trainingen, een periode die in de daaropvolgende jaren zal worden uitgebouwd naar 2 maanden.

Ook zal er voor trainers voor de Molenaar NSF100 en Honda Moriwaki GP3 Junior Cup gezorgd gaan worden. Dit zal geheel door de KNMV gefaciliteerd gaan worden. Met dit traject en meer ondersteuning van coureurs wil Veneman in de toekomst meer coureurs in de wereldkampioenschappen laten rijden. Het nieuwe circuitdeel moet in het voorjaar van 2012 al operationeel zijn op de plek links van de tunnel, waar nu nog een VIP- parkeerplaats is Hieronder de presentatievideo van het TT-Circuit in Assen en een verslag over dit onderwerp in het NOS Sportjournaal enr de links van de persconferentie en wat beelden van het aan te leggen circuit.

http://www.tt-assen.com/media/documents/junior-track-lowres.pdf http://nos.nl/l/tcm:5-1132997

http://www.nieuwsmotor.nl/dagelijks-motornieuws/10324-assen-legt-motorsport-trainingscircuit-jeugd-aan.html

http://www.tt-assen.com/nieuws/

http://www.knmv.nl/knmv/nieuws/motorbond-laat-jong-talent-overwinteren


[nextpage title=”Krokus vakantie: Trainen in Italie!!”]

Krokus vakantie: Trainen in Italie!!

Henk Wassink en Marco van Houtum willen graag het volgende organiseren. Ze willen in de Krocus vakantie 2012 naar Italie afreizen om daar te gaan trainen. Er gaan dan 2 bussen met gereedschappen, bagage en de motoren richting Italie en de rest gaat met het vliegtuig. Om te inventariseren wat het gaat kosten en om te zien of er mensen zijn die dit ook graag zouden willen, zouden ze graag willen weten wie er mee zouden willen.
Jezelf hiervoor opgeven kan bij
Marco van Houtum via marcovanhoutum@home.nl of bij
Henk Wassink via barrywassink@hotmail.com.
Let wel, alles is nog onder voorbehoud.


[nextpage title=” Woensdag 7 december: Lichamelijke sporttraining te Apeldoorn”]

Woensdag 7 december: Lichamelijke sporttraining te Apeldoorn

Op woensdag 7 december van 18:00 uur t/m 20:00 uur is het mogelijk om in een zaal training te volgen met rijders uit de motorcross, wegrace, enduro, mountenbikers, bmx rijders en sporters uit diverse andere takken van sport.
Locatie: 1e Wormenseweg 460 Apeldoorn (Wijkcentrum dok zuid gymlokaal 1e etage).
Voor de Leeftijd 15 jaar en jonger kosten 5,00 euro.
Zorg voor sportkleding, korte broek en sport schoenen met een witte zool.
Er kunnen maar een beperkt aantal rijders meedoen dus VOL=VOL.
Jezelf opgeven voor deze avond kan bij Marco van Houtum via 06-55152143 of via marcovanhoutum@home.nl.

Voor meer info kan je kijken op www.heltos.nl.


[nextpage title=”Helpers en rijders KNMV trainingen BEDANKT!”]

Helpers en rijders KNMV trainingen BEDANKT!

Ik wil bij deze de mensen en rijdertjes m/v bedanken voor de voortreffelijke en spontane hulp om mee te werken aan de trainers cursussen van de KNMV.
Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest! Dus bedankt mensen en tot ziens in het nieuwe seizoen, waar we er weer lekker tegen aan gaan.
Ik hoop dat de opleiding en begeleiding van veel rijders m/v hun vruchten zullen gaan afwerpen.

Ruud Groeneveld.


[nextpage title=”22 Januari 2012: Endurance race in Poeldijk”]

22 Januari 2012: Endurance race in Poeldijk

De bedoeling is om op 22 januari 2012 (LET OP: Is gewijzigd!!) een Endurance race te houden bij V/D Ende in Poeldijk (de langste indoorbaan van europa met een lengte van 1,2 km!!).
De teams moeten jullie zelf samenstellen. Je kunt hierbij altijd geholpen worden door Ruud Groeneveld, die tevens deze race organiseert.
De reglementen houden we simpel. Puch, chinees en fabrieksbikes mogen meerijden.
De teams moeten bestaan uit minimaaal 2 en maximaal 4 personen. Je mag op eigen motoren rijden.
Vooraf rijden we een verplichte vrije training om de baan de verkennen, om daarna de kwalificatietrainingen te gaan rijden en iedere deelnemer moet hieraan meedoen.

Er worden totaal 10 bekers uitgereikt aan de 1e 10 aankomende teams. Sponsoren voor dit evenement zijn zeer welkom. Dit is een leuke start voor het nieuwe race seizoen 2012. Dus stel je eigen team samen en geef je op, het liefst zoveel mogelijk NK en BK rijders, maar uiteraard mogen ook niet NK rijders meedoen.

Opgeven kan via www.indoorminibike.nl of bij mij rgtuning@hotmail.com. Vermeld wel even met wie je gaat rijden en welke motoren. Ook als je geen team kunt vinden, geeft dit dan aan. Misschien zijn er namelijk wel meer rijders die geen team kunnen vormen en dan kun je op die manier toch een team vormen!


[nextpage title=”PR mogelijkheden om nieuwe leden te werven”]

PR mogelijkheden om nieuwe leden te werven

RAP-Holland en de algemene minibike sport is gebaat bij nieuwe leden. Dit om in de toekomst een grotere startveld te crearen en de kosten van het inschrijfgeld te stabiliseren zodat dit in proportie kan blijven voor ons als leden.
Wat kunnen wij als leden betekenen om nieuwe leden te werven, zonder dat de RAP-Holland en ons als leden veel geld kost.:

* Informeer in de plaats waar je woont of er mogelijkheden zijn om je motor met pak en helm te presenteren in de plaatselijke middenstand. Denk hierbij aan een warenhuis, supermarkt,  bouwmark, (kerst)markten en/of evenementen.

* Plaats een A4 display (zie onderaan dit artikel) bij de motor samen met flyers en kalenders van de RAP-Holland. Het schept eventueel ook mogelijkheden om wellicht een toekomstige sponsor voor je zelf te interesseren dus kan het een win-win situatie crearen. Flyers en kalenders kunnen bij het bestuur opgevraagd worden. De komende motorbeursen in Hardenberg (November), Groningen (Januari) en Utrecht (Februari) zal er een promotie opstelling gepresenteerd worden bij de stand van Motopaints uit Assen. Pak deze tools aan en wees al clublid innovatief om de minibike sport in een positieve daglicht te stellen en laten we in ons algemeen belang inzetten om nieuwe leden te werven. Een tip voor de komende periode: de feestdagen staan voor de deur. Dit houd in dat de middenstand druk zal worden bezocht om inkopen te doen voor de feestdagen! Wellicht een perfecte periode om hier wat te mee gaan doen. Succes en alvast goede feestdagen.

Roger Koers (Motopaints Assen). KLIK HIER om de pdf promo flyer te downloaden.


[nextpage title=”Minibiketeam Gelderland start met scholing voor het minibiken”]

Minibiketeam Gelderland start met scholing voor het minibiken

Minibiketeam Gelderland gaat starten met de scholing voor het minibiken. Deze zal op 27 november a.s. starten op de baan van Anac te Nijmegen.
Dit alles in samenwerking met de KNMV Motorsporttrainers Marco van Houtum & Martin Domburg.
Nog nooit heeft een team zoveel in huis gehad. Denk hierbij aan de kampioenen Luc, Randy en Ruben. Ook wat betreft motortechnische kennis van Ruben, Kees en Maarten. En Remco voor het organiseren van indoor trainingen en goede contacten met de baan eigenaar, Hanne en Esther voor het geven van theorie lessen, reglementen (Hanne heeft het theorie examen in elkaar gezet wat door de KNMV officials is overgenomen en ze kan theorie licenties uitgeven), en de overige leden die overal bij helpen.
In een woord: team Gelderland een compleet top team.

Jezelf opgeven voor deze trainingsdag kan bij minibiketeam Gelderland. De kosten bedragen € 25.- per rijder. Contact te voldoen op de dag zelf bij Hanne en Esther.

LET OP: KLIK HIER voor het gewijzigde dagschema!

Ook zijn er 4 huur bike’s die € 5,- gaan kosten (dit is maar eenmalig te doen). Alle rijders worden op nivo ingedeeld. Er word hierbij niet naar leeftijd gekeken.

Let op: Deze dag kan alleen doorgaan met voldoende aanmeldingen! Minibiketeam Gelderland.


[nextpage title=”20 November: Waarschijnlijk laatste buiten training van dit jaar!”]

20 November: Waarschijnlijk laatste buiten training van dit jaar!

Op zondag 20 november a.s. organiseren wij weer een minibikedag op de baan in Stein/Elsloo. Dit is misschien een van de laatste keren dat we buiten kunnen rijden. De aanvang is 11:00 uur tot 16:00 uur.Wil je ook komen rijden, meld je dan even aan!
(LET OP: Aanmelden verplicht via minibikeclubstein@home.nl (heb je je aangemeld en je komt toch niet, meld je dan toch even af)
Voor meer informatie kijk op http://www.minibikeclubstein.nl.
Mocht het niet doorgaan i.v.m. slecht weer, dan krijg je rond 9:30 uur een mailtje. Zo niet dan gaat het gewoon door en verwachten wij je. (mensen die van verder weg komen kunnen beter even bellen als ze willen vertrekken dan kunnen we het actuele weer doorgeven.
Tel: 06-10924631 (Eric) of Peter 06-10924238)

Minibikeclub Stein


[nextpage title=”Uitnodiging ALV a.s. 12 november te Hoevelaken”]

Uitnodiging ALV a.s. 12 november te Hoevelaken

Hierbij de uitnodiging aan alle leden van RAP-Holland voor de komende algemene ledenvergadering (ALV).De ledenvergadering staat gepland op 12 november in Grand cafe en Zalencentrum de Haen te Hoevelaken.
Aanvang: 14:30 uur.

Adres gegevens:

De Brink 10A 3871 AM  Hoevelaken

We hopen dat veel leden aanwezig zullen zijn zodat we weer goed voorbereid en eensgezind het nieuwe seizoen in kunnen gaan. Hierbij alvast enkele punten van de agenda, met zaken die besproken zullen worden tijdens de ALV.

Tot zaterdag 12 november!


[nextpage title=”Uitzending Z@PP Sport van opnamens bij wedstrijddag Stadskanaal”]

Uitzending Z@PP Sport van opnamens bij wedstrijddag Stadskanaal

Zondag 6 November a.s. word de uitzending waarin Walid Soppe centraal staat uitgezonden. De opnamens zijn, zoals de meesten denk ik wel weten, gemaakt tijdens de laatste wedstrijddag op het circuit van Vledderveen (Stadskanaal).
De uitzending is op Nederland 3 om 8:40 uur ’s morgens bij Tross Z@PPsport.

Vanaf Maandag 7 November is de uitzending op internet terug te zien via www.zappsport.nl (klik hier op ‘programma’).


[nextpage title=”Vrije trainingen Nijverdal stopt!!”]

Vrije trainingen Nijverdal stopt!!

Met ingang van November zullen de trainingen op zondagmorgen in Nijverdal niet meer georganiseerd worden door Fam. Deroue.
Na het 5 jaar met plezier te hebben gedaan, hebben we nu besloten te stoppen.
We zijn zelf van plan nu op onze vrije zondagen andere indoor kartbanen te bezoeken.
We willen natuurlijk Willie en Rick hartelijk bedanken voor hun jaren lange inzet!!
En zeker ook alle deelnemers, die afgelopen 5 jaar zijn komen rijden in Nijverdal, en ons daarbij hebben gesteund.

Groeten, Bert en Wilma


[nextpage title=”De voorzitter + nivo’s van de rijders”]

De voorzitter + nivo’s van de rijders

Langs deze weg wil ik alle rijders van het NK minibike 2011 feliciteren met hun podium plaats in het kampioenschap.
Tevens wil ik ook alle rijders bedanken voor deelname aan dit seizoen.
Wij hopen namens het bestuur dan ook dat jullie terug kunnen kijken op een geslaagd seizoen.
Wij hebben het in ieder geval als een geslaagd seizoen ervaren.
Ik zie jullie dan ook graag nog een keer op de kampioens huldiging.

Tevens heb ik hierbij de lijsten van ieders nivo.

KLIK HIER (voor Exel formaat)

KLIK HIER (voor PDF formaat)

 

Jullie Voorzitter. Hank Kok


 

[nextpage title=”Vrije trainingen bij Coronel indoor karting in Huizen”]

Vrije trainingen bij Coronel indoor karting in Huizen

Elke 1e en 3e zondagmorgen van de maand kan er vanaf 10:00 uur tot 13:00 uur vrij getraind worden bij Coronel in Huizen (NH). (En bij voldoende deelname is er een wedstrijd ter afsluiting)Er wordt doorgaans in 2 groepen gereden, een snelle en minder snelle groep en ook de wedstrijd wordt in 2 groepen gereden. Als het rustig is kun je 3 uur rijden.
Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Ruud Groeneveld (vader van Kevin, Junioren B).
Voor info kun je hem bereiken via 06-51303203 of via rgtuning@hotmail.com.
Ook op de website van Coronel kun je de nodige info vinden. www.coronel.nl


[nextpage title=”Vrije indoor trainingen bij ANAC in Nijmegen”]

Vrije indoor trainingen bij ANAC in Nijmegen

Ook bij ANAC in Nijmegen kan er vanaf 13 november a.s. weer indoor getraind worden. De data’s van deze dagen staan in de bijgevoegde PDF.
KLIK HIER om de kalender te openen.

Jezelf inschrijven voor deze trainingen kan bij minibiketeamgelderland.nl.


[nextpage title=”Indoortrainingen in Goes en Roosendaal”]

Indoortrainingen in Goes en Roosendaal

Op onderstaande data’s zijn er indoortrainingen in Goes en Roosendaal.
De trainings worden verzorgt door de Stichting Pocketbike Promotion.
Voor meer info kun je kijken op hun website: www.stichtingpocketbikepromotion.nl

Vrijrijden – 23 oktober 2011 – Kartbaan Roosendaal. Vrijrijden – 6 november 2011 – Kartbaan Goes Scholing – 13 november 2011 – Kartbaan Roosendaal Vrijrijden – 27 November 2011 – Kartbaan Roosendaal. Scholing – 4 December 2011 – Kartbaan Goes. Vrijrijden – 11 december 2011 – Kartbaan Roosendaal Vrijrijden – 8 januari 2012 – Kartbaan Roosendaal Scholing – 22 januauri 2012 – Kartbaan Goes Vrijrijden – 29 Januauri 2012 – Kartbaan Goes Scholing – 19 Februari 2012 – Kartbaan goes Vrijrijden – 26 Februari 2012 – Kartbaan Goes


[nextpage title=”Indoor trainingen bij Euro Indoorkarting te Swalmen”]

Indoor trainingen bij Euro Indoorkarting te Swalmen

Na een mooi zomer seizoen is het weer tijd om naar binnen te gaan voor alle bikers.
Afgelopen winter heeft iedereen het super gehad in Swalmen. De opkomst was goed en we hopen dat we dit jaar weer hetzelfde kunnen doen.
Iedereen kan vanaf 9:00 uur opstellen en om 9:30 uur beginnen we met rijden. Er wordt weer in twee groepen gereden net als afgelopen jaar. Dus een beginners groep en een gevorderde groep. Eventueel weer de grotere machines in de pauzes maar dat is nog niet zeker. Denk ook aan de milieumat voor onder de bike en goede beschermende kleding.

Er kan weer gereden worden vanaf zondag 23 oktober a.s.

Daarna kan er iedere 2 weken getraind worden en wel op de volgende data’s:

06-11-2011 20-11-2011 04-12-2011 18-12-2011 31-12-2011 of 08-01-2012 15-01-2012 29-01-2012 12-02-2012 26-02-2012 14-03-2012

Voor meer info kun je contact opnemen met Richard van Alphen via info@richardvanalphen.nl.


[nextpage title=”Sponsoren bedankt!!”]

Sponsoren bedankt!!

We willen alvast de sponsoren bedanken voor het doneren van spullen voor de loterij op het eindfeest/kampioens huldiging 2011!
Het geld wat hiermee word opgehaald word gebruikt om het eindfeest te sponseren.

Alle spullen zijn welkom zoals teamkleding, petjes, minibike onderdelen, tegoed bonnen enz enz. De spullen kun je op de dag van het eindfeest afgeven, iemand mee laten nemen of we komen het ophalen.

Barry Wassink ZPF

* DJ Harm – harm-dj.hyves.nl

Juwelier Dekker Staphorst

Lammers bouwmaterieel Zeewolde

RG-Tuning Almere

Pocketbiketeam Staphorst

* Hank Kok Koppelingen (hankkok@hetnet.nl)

Forcys Computer & IT Specialist Coevorden

Fixet Schoonoord

HD Racing Staphorst

AMBC Staphorst

Scania Wijster

* De Schoenmaker Coevorden

Bert Deroue Race Nijkerkerveen

Langenberg Motoren Coevorden

* Autobedrijf Hengsteboer Rouveen.

 

Jezelf als sponsor opgeven kan bij:

Marco van Houtum via vloerentotaalvanhoutum@home.nl of

Esther van den Berg via penningmeester@rap-holland.nl.

 

Natuurlijk kun je ook bellen voor info of opgave via:

073-6410807 of 06-55152143


[nextpage title=”Zondag 30 oktober: Vrije indoor trainingen Nijverdal”]

Zondag 30 oktober: Vrije indoor trainingen Nijverdal

Op zondag 30 oktober starten we weer met de indoor trainingen op het indoorcircuit van kartbaan Nijverdal.
De zaal is open vanaf 9:00 uur. Rijden kan vanaf 9:30 uur t/m 12:30 uur.
De kosten bedragen € 20,- per rijder.
Opgave kan bij fam. Deroue via b.deroue@chello.nl of via tel. 033-2571366 / 06-53148522
Schrijf de datums vast in jullie agenda’s!!!
Iedereen is welkom!

Alle overige datums zijn: 13 November 27 November 11 December 28 December (dit is op woensdag in de kerstvakantie) 4 Januari (dit is op woensdag in kerstvakantie) 15 Januari 29 Januari 12 februari 26 Februari 11 Maart


[nextpage title=”Overnachten @ Stadskanaal”]

Overnachten @ Stadskanaal

Er is in Stadskanaal de mogelijkheid om te overnachten. Dit kan dit keer ook op het nieuwe gedeelte van de baan.
Dit omdat wij dit gedeelte deze wedstrijd niet gebruiken.
Ook kan er overnacht worden op de parkeerplaats een stukje voor het circuit, zoals ook in voorgaande jaren.
Op het nieuwe gedeelte van de baan kan overigens alleen overnacht worden van vrijdag op zaterdag. Zaterdagavond moet de baan weer vrij zijn ivm rijders die zondags op de gehele baan willen rijden.

P.S. Campers zijn NIET toegestaan op de nieuwe baan. Zij zullen dus op de parkeerplaats moeten overnachten.


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 8 oktober 2011 Stadskanaal”]

Dagschema zaterdag 8 oktober 2011 Stadskanaal

Hierbij het dagschema voor al weer de laatste wedstrijd van dit seizoen.
DE wedstrijd waar nog veel kampioenschappen bekent gaan worden, oftewel, de spannendste wedstrijddag van het seizoen!!

P.S. Vergeet je je niet op te geven voor het eindfeest??


[nextpage title=”Woensdag 19 en 26 oktober: KNMV Wegrace opstapdagen op het TT-Circuit in Assen”]

Woensdag 19 en 26 oktober: KNMV Wegrace opstapdagen op het TT-Circuit in Assen

Op woensdag 19 en 26 oktober word er op het TT-Circuit van Assen een KNMV wegrace opstapdag georganiseerd.
Voor deze opstapdag kun je je opgeven via onderstaand formulier.

Ingevuld formulier graag mailen naar r.brontsema@knmv.nl.

Voor meer info kun je kijken op de website van de KNMV. Inschrijfformulier (Word document) Inschrijfformulier (PDF document)


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 24 september 2011 Staphorst”]

Dagschema zaterdag 24 september 2011 Staphorst

Hierbij het dagschema voor de 8e wedstrijd op het circuit op het evenemententerrein ‘De Tippe’ in Staphorst.Er is de vrijdagavond voor de wedstrijd de gelegenheid om te trainen van 18:00 uur t/m 21:00 uur (met verlichting).
Om te weten hoeveel rijders er deze avond komen trainen vragen wij u even een mailtje te sturen met je naam, klasse en startnummer naar openbekerstaphorst@live.nl.
De kosten voor deze training bedragen â‚¬ 15,00 per rijder.
De snackkar is ook weer aanwezig en tevens is overnachten mogelijk.


[nextpage title=”Dag uit naar circuit Assen op zaterdag 1 oktober a.s. (Moriwaki en Talend Cup)”]

Dag uit naar circuit Assen op zaterdag 1 oktober a.s. (Moriwaki en Talend Cup)

Om jezelf voor deze dag op te geven kun je in de bijlage het formulier invullen.
Het is ook mogelijk om de feestavond mee te maken. Hier kun je jezelf ook voor opgeven.
In de bijlagen staat alle informatie over deze dag.
Heb je nog vragen kun je contact op nemen met Marco van houtum marcovanhoutum@home.nl.

Uitnodiging en inschrijving opendag 1 oktober Assen Tijdschema Cup 9-10 Assen zaterdag 1 oktober Assen KNMV Cuphuldiging 2011


[nextpage title=”Donderdag 6 oktober: Vrije trainingen Veldhoven”]

Donderdag 6 oktober: Vrije trainingen Veldhoven

Zoals beloofd, zou ik even kijken voor een datum op Veldhoven. De eerste gelegenheid is pas Donderdag 6 Oktober Van 16:00 uur t/m 19:30 uur.
Graag wil ik van jullie weten of er belangstelling voor is. De kosten bedragen €25,- per rijder.
Als er genoeg animo is gaat ’t gewoon door, maar mocht het aantal rijders onder de 20 blijven, dan kan het helaas niet door gaan.

Graag z.s.m. aanmelden bij hannelorevanhees55@gmail.com.


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 10 september 2011 Lelystad”]

Dagschema zaterdag 10 september 2011 Lelystad

De zomerstop is weer bijna te einde dus a.s. zaterdag gaat ’t weer gebeuren! De 7e wedstrijd gaat weer van start op het snelle circuit van Lelystad!
Hierbij het dagschema voor deze wedstrijd.

Let op, ook de voorbereidingen van het eindfeest zijn weer in volle gang, dus hou de 29e oktober a.s. vrij. Aanvang: 16:00 uur. Meer info volgt z.s.m.


[nextpage title=”Zondag 25 september: Demo in het centrum van Haaksbergen”]

Zondag 25 september: Demo in het centrum van Haaksbergen

Op zondag 25 september is het weer zo ver. Deze dag word er weer een demo verreden in het centrum van Haaksbergen.
Op deze dag is het centrum omgetoverd tot een waar motor- en autospektakel met demo’s van stuntmotoren en natuurlijk een terrein voor de minibike’s.

Jezelf als demorijder opgeven kan bij Henk van Dorth via hvandorth@autobike.nl.

Voor meer informatie over deze dag kun je kijken op de site van de organisatie www.sterevenementen.nl/automotorsportief.htm


[nextpage title=”Zaterdag 3 september: Training/race op het circuit van Spa Francorchamps!!”]

Zaterdag 3 september: Training/race op het circuit van Spa Francorchamps!!

Zoals met sommigen onder jullie al besproken te Juvaincourt, zouden we dus op zaterdag 3 september een gezamelijke trainings/race willen doen op het circuit van Spa Francorchamps.
Het tijdschema hiervan staat inmiddels online en kun je inzien door HIER te klikken.

Er zijn 6 trainingen (indien er veel deelnemers zijn, wordt het uur opgedeeld in 4x 15min zodat junioren en senioren apart rijden in de trainingen) en in de namiddag de chrono en 2 races. Ook zal er een speaker aanwezig zijn. Omdat er zondag de 8 uren race plaatsvind, zullen er waarschijnlijk veel deelnemers zijn die komen trainen. Een ideale gelegenheid dus om de pocketbikes terug in de kijker te zetten. Om het voor de NL pocketrijders interessant te maken, betalen zij net als de Belgische rijders €65,- voor deze dag. Een leuke gelegenheid om de NL en B pocketbike rijders weer eens te laten verbroederen; Het zal een speciale dag worden, met het vele publiek dat er zal zijn.

Meer info: www.pocketbike.be en voor het circuit: www.spa-francorchamps.be.

Katrien.


[nextpage title=”Woensdag 31 augustus: Trainen op het circuit van Lelystad”]

Woensdag 31 augustus: Trainen op het circuit van Lelystad

Woensdag 31 augustus kan er vanaf 17:00 t/m 20:00 uur weer getraind worden op het Midland circuit in Lelystad.
Er word zoals gewoonlijk weer in 2 groepen gereden.

Geef je snel op, want VOL = VOL. Voor diegene die al ingeschreven hebben, bedankt en tot woensdag de 31e!!! IEDEREEN is van harte welkom!!!

Opgeven kan bij Fam. Deroue via b.deroue@chello.nl of via tel. 033-2571366.


[nextpage title=”Race verslagen EK Frankrijk”]

Race verslagen EK Frankrijk

We gaan de komende dagen proberen om iedere dag een verslag op de site te plaatsen van het EK die momenteel verreden word in Juvaincourt in Frankrijk.Hieronder de verslagen van afgelopen dagen (minibikes en NSF’s).
Uitslagen zijn terug te vinden via Mylaps.

Zondag 7 augustus (Race 3) KLIK HIER voor de uitslagen.
Zaterdag 6 augustus (Race 1 en race 2) KLIK HIER voor de uitslagen.
Vrijdag 5 augustus (Kwalificatie)
Donderdag 4 augustus (Vrije trainingen)


[nextpage title=”Dopings reglementen toegevoegd”]

Dopings reglementen toegevoegd

Zojuist onder de reglementen een 2 tal documenten/reglementen toegevoegd.
Het gaat hier om het dopingsreglement van de KNMV welke ook van kracht zijn onder de minibikesport!

[nextpage title=”Zaterdag 23 juli: Demo- en opstap dag in het centrum van Assen!”]

Zaterdag 23 juli: Demo- en opstap dag in het centrum van Assen!

Zaterdag 23 juli is RAP-Holland met een demo- en opstap vanaf 9:00 uur t/m 17:00 uur vertegenwoordigd op het Koopmansplein in het centrum van Assen. Het centrum zal op deze dag weer worden omgetoverd tot een waar motor- en fiets spektakel, waar allerlei demo’s worden gehouden, waaronder de minibike’s. Ook zal er de gelegenheid zijn om een keer op een minibike te stappen.
Jezelf opgeven als demo rijder op je eigen minibike kan bij Roger Koers via info@motopaints.nl.

[nextpage title=”Woensdag 3 augustus: Trainen op het circuit van Lelystad (DEFINITIEF)”]

Woensdag 3 augustus: Trainen op het circuit van Lelystad (DEFINITIEF)

De avond van 3 augustus kan er getraind worden op het Midland-circuit in Lelystad.
Hoe meer mensen er deze avond meerijden, hoe goedkoper het word.
De kosten bedragen bij een deelname van 15 personen: € 25,- p/p.
Bij deelname van meer dan 20 personen worden de kosten € 20,- p/p.

Er kan gereden worden vanaf 17:00 uur t/m 20:00 uur. We rijden dan in sessies van 20 minuten. (Afwisselend met SOBW machines) Kom jij ook of heb je vragen, mail dan naar: erik@kikiracing.nl. Vermeld in de mail altijd je naam, klasse en startnummer!


 

[nextpage title=”Trainen @ Ramsloh”]

Trainen @ Ramsloh

A.s. vrijdag kan er getraind worden in Ramsloh vanaf ’s middags +/- 12:00 uur t/m ’s avonds 20:00 uur.Tot vrijdag!


[nextpage title=”Kartbaan Almere steeds dichterbij”]

Kartbaan Almere steeds dichterbij

Gerard Swart, voorzitter van de KBNM is al geruime tijd bezig met het realiseren van een buiten kartbaan in Almere.
Het plan is inmiddels goedgekeurd door de gemeente, dus de baan komt steeds dichter bij.
Kijk hier voor het volledige item welke hieraan gewijd is op de website van ‘Almere deze week’.

P.S. Vergeet op bovenstaande site niet uw stem uit te brengen (rechts bovenin).


[nextpage title=”Rondleiding op het circuit van Assen bij de Morwakie Cup en de Talend Cup 600!!!”]

Rondleiding op het circuit van Assen bij de Morwakie Cup en de Talend Cup 600!!!

Op 1 oktober zijn we uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op circuit Assen bij de Moriwakie Cup en de Talend Cup 600.
We krijgen een rondleiding van Hennie Lentink achter de schermen van circuit Assen, de Moriwakie en de Talend Cup.
Het is tevens de laatste race van het seizoen en deze zal gevolgd worden door een feestavond in de kantine van het circuit.Het is voor iedereen mogelijk om deze dag mee te gaan, zowel leden als niet-leden. (ook voor de SOBW en NSF rijders, ouders en begeleiders)Om een beeld te krijgen van het aantal personen dat mee gaat willen we vragen om een mail te sturen met hoeveel personen je mee gaat.Omstreeks 20 september komt er een dagschema op de deze site te staan.
Je kunt jezelf aanmelden voor deze dag door een mail te sturen met je naam en ’t aantal personen naar marcovanhoutum@home.nl.


[nextpage title=”Donderdag 7 juli: Trainen op het circuit van Veldhoven”]

Donderdag 7 juli: Trainen op het circuit van Veldhoven

Donderdag 7 juli kan er de gehele dag getraind worden op het circuit van Veldhoven. (Vanaf 12:00 uur t/m 20:00 uur)
Er word deze dag afwisselend gereden met pocketbikes en de grote wielen (pitbike, scooters, nsf, etc)
Wat betreft de kosten zijn er 2 opties:
Je kunt een halve dag (vanaf 12:00 uur t/m 16:00 uur of vanaf 16:00 uur t/m 20:00 uur) trainen of je kunt de gehele dag trainen (vanaf 12:00 uur t/m 20:00 uur)
Voor een halve dag zijn de kosten € 30,- per rijder en voor een hele dag zijn de kosten € 50,- per rijder.


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 9 juli 2011 Ramsloh (Duitsland)”]

Dagschema zaterdag 9 juli 2011 Ramsloh (Duitsland)

Hierbij het dagschema voor de 6e wedstrijd van het seizoen. Dit maal op het circuit van ons buurland(je), oftewel op het circuit van Ramsloh (Duitsland) op 9 juli a.s.


[nextpage title=”Info en dagschema t.b.v. minibike trainingsdag in Vledderveen”]

Info en dagschema t.b.v. minibike trainingsdag in Vledderveen

Op zaterdag 2 juli a.s. zal er de gehele dag te Vledderveen een minibike training worden verzorgd door motorsporttrainers, Henk Schotman, John Sanders, Jarno Sanders, Ruud Groeneveld en Marco van Houtum. Met als wedstrijdleider Hank Kok.
Zorg dat je deze dag begint met sportschoenen en sportkleding, je dient zelf te zorg te dragen voor alle spullen rondom je motor en beschermende kleding en je eten en drinken.
Neem ook je transponder mee! (tijdswaarneming aanwezig).
De trainingsuren zullen worden ingevuld door de motorsporttrainers. (zie bijlage voor het dagschema) Het is nog mogelijk om jezelf op te geven, er zijn nog plaatsen vrij.


[nextpage title=”Verzekering tijdens wedstrijd Ramsloh (Duitsland)”]

Verzekering tijdens wedstrijd Ramsloh (Duitsland)

De wedstrijd in Ramsloh (Duitsland) komt eraan.
Denken jullie eraan om (indien nodig) je verzekeringen aan te passen!!
Als je dit niet goed geregeld hebt, kan dit een hoog kostenplaatje worden bij een eventuele valpartij en/of waar de medische dienst of het ziekenhuis aan te pas moet komen.
Voor deze info kun je bij je eigen verzekering informeren!


[nextpage title=”Info t.b.v. de derde training vanuit de KNMV op woensdag 22 juni a.s.”]

Info t.b.v. de derde training vanuit de KNMV op woensdag 22 juni a.s.

Woensdag 22 juni a.s. is het dan zover, de derde training vanuit de KNMV op circuit Lelystad. Samen met de rijders van de SOBW word er getraind onder leiding van gediplomeerde trainers. (Roy ten Napel, Henk Schotman, Jon Sanders en Marco van Houtum)
Het word vast weer een leuke en leerzame middag. Naast het trainen op de motor word er ook een theorie gedeelte gegeven na iedere training, waarbij de training word doorgenomen en de trainers open staan voor vragen. Neem dus pen en papier mee om aantekeningen te kunnen maken.
Je dient zelf zorg te dragen voor alle zaken rondom je motor zoals de motorkleding, helm, eten en drinken.
De trainers zorgen voor de invulling van de trainingsuren.
Als er nog vragen zijn kun je altijd mailen of bellen.
In de bijlage staan de rijders en het tijdschema.
Veel plezier deze dag
Marco van Houtum.
06-5515 2143


[nextpage title=”Minibike trainingsdag in Vledderveen”]

Minibike trainingsdag in Vledderveen

RAP Holland organiseert op 2 juli a.s. in samenwerking met de KNMV een minibike trainingsdag in Vledderveen.Op deze dag worden door officiele KNMV motortrainers trainingen gegeven voor iedereen die dit mee wil beleven.
D.w.z. RAP leden t/m 18 jaar zijn welkom, maar voor niet leden en leden die pas een enkele wedstrijd hebben gereden, is er geen leeftijd aan verbonden.
Dit keer kunnen rijders met een chinese bike zich ook opgeven, dus pak deze kans om eens een training mee te maken met wedstrijdrijders!Er zal getraind worden op alle motorsport onderdelen, zowel op techniek als op wedstrijd training. Tevens is er tijdswaarneming aanwezig.
Ook zal er een gedeelte theorie zijn, waar al je vragen worden beantwoord.Verplicht: Beschermende kleding, helm, etc. Heb je interesse om te gaan minibiken, dan is deze dag de gelegenheid om kennis te maken met de sport.
Lokatie:
Kart Club Noord Nederland (K.C.N.N.)
Aviaweg
Vledderveen
Aanvang: 9:00 uur t/m ± 18:00 uur.
Kosten voor de trainingen bedragen € 10,- voor RAP leden en € 20,- voor niet RAP leden.
Deze kosten dienen contant te worden voldaan bij de inschrijving te Vledderveen.
Wil je meedoen, stuur dan een mail naar: a.vandenberg1@home.nl
RAP Holland
Esther van den Berg


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 11 juni 2011 Staphorst”]

Dagschema zaterdag 11 juni 2011 Staphorst

Hierbij het dagschema voor de 5e wedstrijd van dit seizoen en wel op het circuit van Staphorst op 11 juni a.s.


[nextpage title=”Opstapdagen tijdens Pinksterfeesten op zondag en maandag 12 en 13 juni in Nistelrode”]

Opstapdagen tijdens Pinksterfeesten op zondag en maandag 12 en 13 juni in Nistelrode

Tijdens de pinksterfeesten op 12 en 13 juni in Nistelrode staan de opstapbike’s weer klaar. Dus wil jij een keer kennis maken met de minibikesport, dan is dit de gelegenheid!
Nistelrode ligt vlakbij Oss waar de pinksterraces van het ONK ook worden gehouden.
Voor meer info kun je kijken op www.wegraceoss.nl.
In het centrum van Nistelrode is van alles te doen op deze dagen. We hebben al een verslaggeefster mogen verwelkomen tijdens de races in Veldhoven en bij American Roadhouse.

Voor meer info kun je kijken op www.mooinisseroi.nl.


[nextpage title=”Vrijdag 10 juni; Vrije training op het circuit van Staphorst”]

Vrijdag 10 juni; Vrije training op het circuit van Staphorst

Er is vrijdagavond 10 juni gelegenheid om te trainen van 18:00 uur t/m 20:30 uur.
Om te weten hoeveel rijders er komen vragen we je om even een mailtje sturen met je naam, klasse en startnummer naar info@hdracing.nl.
De kosten voor de training bedragen €15,00 per rijder.
De snackkar is aanwezig. Tevens is overnachten mogelijk.

Dinsdagavond 7 juni is er geen mogelijkheid om te trainen. Dit i.v.m. de opbouw van het circuit.


[nextpage title=”Vrijdagavond 27 mei: Vrije trainingen op het circuit van Veldhoven”]

Vrijdagavond 27 mei: Vrije trainingen op het circuit van Veldhoven

Op Vrijdagavond 27 mei kan er getraind worden op het circuit in VELDHOVEN.
De training is vanaf 16:00 uur t/m 20:00 uur.
Er word in 2 groepen gereden.
De kosten bedragen 25 euro p/p.
Iedereen is van harte welkom!!!!
Je moet jezelf wel van te voren inschrijven bij Hanne van Hees via hannelorevanhees55@gmail.com
De keuken is deze avond tot 18:30 uur geopend (Hier moet men zich ook inschrijven, dus hou hier rekening mee!)

[nextpage title=”Dagschema zaterdag 28 mei 2011 Veldhoven”]

Dagschema zaterdag 28 mei 2011 Veldhoven

Hierbij het dagschema voor de 4e wedstrijd op 28 mei a.s. op het circuit van Veldhoven.
Er word deze wedstrijddag op de lange baan gereden.
Tevens rijden er deze dag een aantal rijders mee uit het Belgisch kampioenschap (BK). Dit vind u ook terugvindt in het dagschema.


[nextpage title=”Zondag 22 mei: Demo/opstap te Boven Leeuwen”]

Zondag 22 mei: Demo/opstap te Boven Leeuwen

Op zondag 22 mei is er weer een demo- en opstapdag te Boven Leeuwen. Dit alles tijdens de kermis en jaarmarkt aldaar.
Er zal hier evenals voorgaande jaren weer van alles te doen zijn.
Heb je interesse om te gaan minibiken dan is dit de mogelijkheid om het uit te proberen.

We hebben de minibike’s, persoonlijke beschermingen en een helm klaar staan om je onder begeleiding te laten rijden.


[nextpage title=” Info t.b.v. de tweede training vanuit de KNMV op woensdag 25 mei a.s.”]

Info t.b.v. de tweede training vanuit de KNMV op woensdag 25 mei a.s.

Woensdag 25 mei a.s. is het dan zover, de tweede training vanuit de KNMV op circuit Lelystad.
Samen met de rijders van de SOBW word er getraind onder leiding van gediplomeerde trainers (Roy ten Napel, Henk Schotman, Jon Sanders en Marco van Houtum)
Het worden vast weer een leuke en leerzame middag. Naast het trainen op de motor word er ook informatie gegeven over andere onderwerpen. Neem dus pen en papier mee om aantekeningen te maken en zorg ook dat je gewone buitensport schoenen in je bagage hebt.
Tevens moet je zorgen voor alle zaken rondom je motor zoals motorkleding, eten en drinken en denk ook aan je tandwiel verhoudingen. Het is een lange baan, dus hou hier rekening mee.
De aanvang is 16:30 uur.

KLIK HIER voor het tijdschema van deze dag.


[nextpage title=”Hou de fotopagina’s goed in de gaten!”]

Hou de fotopagina’s goed in de gaten!

De foto’s van de training en wedstrijd in Lelystad van afgelopen woensdagavond en zaterdag staan online.
Klik hiervoor op de link in de fotopagina.
Er zijn verschillende fotografen geweest, dus klik op de verschillende links om alle foto’s te zien.Tevens staan er foto’s online van de Ducati demodag. Deze staan onder ‘Randy Racing’ onder de fotopagina.Om niet wekelijks een bericht online te zetten geef ik hierbij ’t advies de fotopagina goed in de gaten te houden.

De met *tip* aangegeven fotopagina’s worden met grote regelmaat (zo goed als elke wedstrijd/evenement) geupdate, dus hou die vooral goed in de gaten zodat je geen enkele foto hoeft te missen!


[nextpage title=”Senior Plus klasse”]

Senior Plus klasse

Na een bespreking en stemming met de rijders in deze klasse is het volgende afgesproken:
* Vanaf 26 jaar en ouder.
* Nivo vrij.
* Geen instap maximaal nivo.
* Maximaal 50cc 2t of maximaal 110 cc 4t.


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 14 mei 2011 Lelystad”]

Dagschema zaterdag 14 mei 2011 Lelystad

Hierbij het dagschema voor al weer de 3e wedstrijd van dit NK-seizoen. Ditmaal op het circuit van Lelystad en wel op zaterdag 14 mei a.s.


[nextpage title=”Woensdag 11 mei: Vrije trainingen op het circuit van Lelystad”]

Woensdag 11 mei: Vrije trainingen op het circuit van Lelystad

Woensdagavond 11 mei van 17:00 uur t/m 20:00 uur kan er weer getraind worden op het circuit van Lelystad.
Er word deze avond in 2 groepen gereden (langzame en snelle klasse).
De kosten voor deze training bedragen € 20,- per rijder.
Iedereen is van harte welkom en opgeven kan bij Fam. Deroue via b.deroue@chello.nl of via tel. 033-2571366.

Geef je snel op want VOL=VOL. (Voor diegene die zich al op heeft gegeven, we zien jullie de 11e mei!!)


[nextpage title=”Nieuwe video online”]

Nieuwe video online

Heb zojuist een nieuwe video online gezet van de afgelopen wedstrijd in Stadskanaal.
‘k Heb geprobeerd om in de video een globale indruk te geven over het verloop van een wedstrijddag.
In de video zijn een aantal mooie actie’s te zien tijdens een van de wedstrijden, dus kijk snel!!!

Harm Mussche.


[nextpage title=”Valpartij Jim Huibers in Stadskanaal”]

Valpartij Jim Huibers in Stadskanaal

Afgelopen race in Stadskanaal is Jim zoals de meeste al weten erg hard gevallen. Vanaf de kant gezien zag ik hem in de bocht na start/finisch naast de baan raken. Hij hield zijn bike goed recht tot dat hij weer op het asfalt wou komen en over de kop sloeg. Hij gaf aan erg veel pijn in zijn knie te hebben en deze niet meer te kunnen buigen en dat klopte gezien de positie van zijn knieschijf. Deze stond een paar centimeter te hoog.
Er werd besloten om hem per ambulance naar het ziekenhuis te vervoeren omdat men bang was voor meer schade aan zijn been. Vlak voor de ambulance kwam was zijn knieschijf gelukkig weer op zijn plek. In het ziekenhuis zijn enkele foto’s gemaakt en daarop was gelukkig weinig schade te zien. Er leek een heel klein stukje bot los te zitten van zijn scheenbeen, bij de aanhechting van zijn kniebanden. Zijn been is nu gespalkt en over een week moet hij voor controle weer naar het ziekenhuis en weten we meer. Voorlopig moet hij zijn been laten rusten.
Al met al was het even schrikken. Zelf wil hij zo snel mogelijk weer rijden het liefst al op Lelystad. We hopen dat dat kan maar we gaan niets forceren.
Groeten van John en Jim Huibers
www.huibers98.nl


[nextpage title=”Demo- en opstapteam bij 32e Ducati Clubrace op 13, 14 en 15 mei op circuit Assen”]

Demo- en opstapteam bij 32e Ducati Clubrace op 13, 14 en 15 mei op circuit Assen

Spannende races in 13 klassen, tribunes en paddocks open, voor iedereen speciale motoren, open pitboxen, stands met allerlei spullen voor zowel klassiek als moderne motoren! Kom kijken en geniet van het grootste Europese amateur motorsport evenement.
Het demo- en opstap team zal in het paddock een opstap en demo organiseren.
Aangezien wij op 14 mei een NK wedstrijd hebben is het mogelijk om op deze dag in het padock te overnachten en op zondag 15 mei een demo en opstap op te zetten.
Voor meer info kun je kijken op www.ducaticlub.nl

Jezelf op geven voor deze dag kan bij Marco van Houtum via marcovanhoutum@home.nl.


[nextpage title=”Demo- en opstapteam aanwezig in Engelen”]

Demo- en opstapteam aanwezig in Engelen

Op koninginnedag zal het demo- en opstapteam staan in Engelen. Dus heb je interesse om te gaan minibiken, dan is dit de mogelijkheid om eens een keer op een minibike te rijden.

Voor meer info over deze dag kan je kijken op de site www.dorp-engelen.nl.


[nextpage title=”Info t.b.v. woensdag 27 april, de eerste training vanuit de KNMV”]

Info t.b.v. woensdag 27 april, de eerste training vanuit de KNMV

Woensdag 27 april  is het dan zover.  De eerste training vanuit de KNMV op circuit Lelystad!
Samen met de rijders van de SOBW word er getraind onder leiding van gediplomeerde trainers. Voor de rijders van RAP staan er Martin Domburg en Marco van Houtum en voor de rijders van de SOBW staan er Hennie Lentink en Henk Schotman. Het worden vast leuke en leerzame middagen. Naast het trainen op de motor, word er ook informatie gegeven over andere onderwerpen. Neem dus pen en papier mee om aantekeningen te kunnen maken en zorg ook dat je gewone buitensport schoenen in je bagage hebt.
Tevens moet je zorgen voor alle zaken rondom je motor, zoals motorkleding, eten en drinken, etc.
Denk ook aan je tandwielverhoudingen, het is een lange baan.In de bijlage staat het tijdschema voor deze dag.De aanvang is 16:30 uur.


[nextpage title=”Motorsport trainers aanwezig in Stadskanaal”]

Motorsport trainers aanwezig in Stadskanaal

Voor aanstaande zaterdag in Stadkanaal is motorsport trainer Martin Domburg aanwezig om de junioren te begeleiden.
Hij zal voor de kwalificatie of vrije training aan geven of hij met de junior A of B aan de gang gaat. Het is de bedoeling dat de junioren gewoon hun kwalificatie of vrije training rijden en Martin met assistentie van Marco op het circuit aanwezig zijn om aantekening te maken.
Hierna volgt er een theorie gedeelte waar de rijders tips en aan wijzigingen krijgen. Ook is het mogelijk om vragen te stellen.
Het is natuurlijk geheel vrijblijvend om hier aan deel te nemen.Martin en Marco zullen aanstaande woensdag 27 april (aanvang 16.30 uur) als motorsport trainers staan op circuit Lelystad voor de rijders van RAP.
Op deze training, vanuit de KNMV, zullen ook Hennie Lentink en Henk schotman staan als trainers voor de SOBW.


[nextpage title=”Minibiker Scott Deroue”]

Minibiker Scott Deroue

Zaterdag 16 april was minibiker Scott Deroue met zijn motor op tv bij Z@PPLIVE.

Bekijk hier de uitzending.


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 23 april 2011 Stadskanaal”]

Dagschema zaterdag 23 april 2011 Stadskanaal

Hierbij het dagschema voor de tweede wedstrijd van het seizoen op het circuit van KCNN in Vledderveen (Stadskanaal) op zaterdag 23 april a.s.


[nextpage title=”Ruimtegebrek romdom wedstrijddag Stadskanaal op 23 april”]

Ruimtegebrek romdom wedstrijddag Stadskanaal op 23 april

In verband met een gelijktijdige wedstrijd op de naastgelegen motorsportaccomodatie is de ruimte rondom het circuit zeer beperkt.
Hou hier dus rekening mee! Graag willen we iedereen ook wijzen op een camping (www.campingdekapschuur.nl) op bijna 8 km vanaf de baan in Stadskanaal. Deze camping is in Stadskanaal in de richting van het Refajaziekenhuis. Heel gemakkelijk te vinden. Er zijn daar ook drie ‘trekkershutten’ (pas nieuw) en er zijn ook nog enkele pensionkamers. Misschien is dit een suggestie. Natuurlijk zijn er nog meer campings in en om Stadskanaal (Nije Hof).Ook tijdens de wedstrijddag zal het in de paddock weer enigsinds passen en meten worden zoals jullie ook tijdens de kwalificatie, waarbij het overigens super is verlopen, hebben gezien. Probeer daarom zoveel mogelijk bij elkaar onder 1 tent te gaan staan om ruimte te sparen.
Auto’s, caravans of aanhangers die niet in de paddock thuis horen deze daar ook niet plaatsen.
Op die manier moet het lukken om wederom voor iedereen een plekje bij de baan te krijgen.


[nextpage title=”Theorie toets na vrije training in Zwolle”]

Theorie toets na vrije training in Zwolle

Aanstaande zaterdag is het dan zover. De eerste race op circuit Zwolle. Na de vrije training worden de junioren verwacht in de kantine om hun theorie toets te maken.  De rijders die deze toets al hebben gemaakt in Zaltbommel hoeven deze niet te doen.


[nextpage title=”Trainingen o.l.v. KNMV motorsporttrainers”]

Trainingen o.l.v. KNMV motorsporttrainers

Onder leiding van KNMV motorsporttrainers zullen er een aantal trainingen volgen in samenwerking met RAP en SOBW op het circuit van Lelystad.
De trainingen beginnen om 17:00 uur t/m 20:00 uur en wel op 27 april, 25 mei, 22 juni en 21 september (allen op een woensdag).
Aan deze dagen zijn geen kosten verbonden en worden geheel gesponsord door de KNMV.Het is voor de junior en standaard klassen t/m 16 jaar mogelijk om hier aan deel te nemen. Er zullen in totaal 13 rijders per keer mogen deelnemen.Jezelf opgeven kan onder vermelding van startnummer, leeftijd en voor- en achternaam voor 27 april (=VOL, alleen nog opgave mogelijk voor overige datums). De eerste 13 aanmeldingen zullen op deze dag deelnemen aan de training.
De volgende trainingen zullen weer de volgende rijders aan de beurt komen om er op die manier voor te zorgen dat iedereen de mogelijkheid krijgt om een training mee te rijden. Als je jezelf hebt opgegeven voor deze training en je kan onverwachts niet komen, geef dit op tijd door zodat iemand anders je plaats kan in nemen
Jezelf opgeven voor deze dag en om meer informatie te verkrijgen kun je contact opnemen met Marco van Houtum marcovanhoutum@home.nl of via tel. 073-6410807.

Het bestuur wens je veel plezier op deze leerzame dagen.


[nextpage title=”Trainen bij American Roadhouse te Zaltbommel”]

Trainen bij American Roadhouse te Zaltbommel

Iedere maandag is het van 19:00 uur t/m 20:30 uur mogelijk om te trainen bij American Road House te Zaltbommel.

Heb je interesse om te gaan minibiken? Dan is deze avond een gelegenheid om hiermee kennis te maken. Er zijn altijd bestuursleden aanwezig voor uitleg over de wedstrijden en NK-rijders waar je mee kan trainen.


[nextpage title=”Rijders Belgisch kampioenschap rijden mee tijdens NK in Veldhoven”]

Rijders Belgisch kampioenschap rijden mee tijdens NK in Veldhoven

Tijdens de wedstrijd in Veldhoven zullen de rijders van het Belgie’s kampioenschap meerijden.
Wel voor hun eigen kampioenschap en klasse.
De junioren zullen bij de junioren worden ingedeeld en zo geldt dit voor alle klassen. Er zijn niet zo veel rijders meer in het Belgisch kampioenschap dus dit gaat maximaal over 5 rijders per klasse. De baan in Veldhoven is lang genoeg dus dit zal geen probleem zijn.

De start opstellingen zullen op kwalificatie gaan. Het voordeel hiervan is dat dan alle snelle rijders vooraan staan en voor iedereen is dit een unieke gelegenheid om samen te rijden.


[nextpage title=”KNMV motorsporttrainers aanwezig op 23 april in Stadskanaal!”]

KNMV motorsporttrainers aanwezig op 23 april in Stadskanaal!

Op 23 april te Stadskanaal zullen er KNMV motorsporttrainers aanwezig zijn op de wedstrijd.
Dit om de junioren te begeleiden tijdens de trainingen en wedstrijden.
Ze zullen op het circuit aanwezig zijn om de rijders te bekijken. Na de training of wedstrijd volgt er een theorie sessie en krijgen de rijders tips en dingen waar ze op moeten letten. Het is voor de rijders natuurlijk geheel vrijblijvend om hier aan deel te nemen.

Namens het bestuur een leerzame dag allemaal.


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 16 april 2011 Zwolle”]

Dagschema zaterdag 16 april 2011 Zwolle

Hierbij het dagschema voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het circuit van Karba te Zwolle op zaterdag 16 april a.s.


[nextpage title=”Zaterdag 30 april: Demo in Vorden”]

Zaterdag 30 april: Demo in Vorden

Op zaterdag 30 april (Koninginnedag) word er een demo gegeven in Vorden.
Mooi asfalt, leuke baan en veel bezoekers.
Dus wil je hieraan mee doen.
Geef je dan op bij Barry Wassink via barrywassink@hotmail.com.
De aanvang is 12:00 uur.

Neem voor meer info eveneens contact op met Barry.


[nextpage title=”Foto’s voorjaarstraining Stadskanaal”]

Foto’s voorjaarstraining Stadskanaal

Foto’s van de voorjaarstraining zijn te vinden op:
MijnAlbum.nl (Foto’s gemaakt door: Erik Nieman)
Vanaf vandaag is de ‘fotoboeken pagina’ aangepast.
Hou deze vanaf nu regelmatig in de gaten voor de allerlaatste foto’s van de wedstrijden!!


[nextpage title=”Dagschema zaterdag 2 april 2011 Stadskanaal”]

Dagschema zaterdag 2 april 2011 Stadskanaal

Hierbij het dagschema voor de start van het nieuwe seizoen, oftewel de kwalificatie op het circuit van Stadskanaal (Vledderveen) op zaterdag 2 april a.s.


[nextpage title=”Betaal je aangevraagde licentie! GEEN LICENTIE = NIET RIJDEN!!”]

Betaal je aangevraagde licentie! GEEN LICENTIE = NIET RIJDEN!!

Sommige rijders/leden hebben nog steeds niet betaald voor de districtlicentie die zij wel hebben aangevraagd. Wees er van bewust dat deze aanvraag pas verwerkt wordt nadat de betaling op de bank binnen is! Wacht hier dus niet tot de laatste dag mee, want het kan zijn dat een overschrijving enkele dagen duurt, waardoor je betaling misschien alsnog te laat komt.

Bij deze een dringend doch vriendelijk verzoek het te betalen bedrag zo snel mogelijk over te maken.
Vergeet niet dat de regel geldt: GEEN LICENTIE = NIET RIJDEN!!

Bij uitzondering kan er met een daglicentie gereden worden, maar deze word maar 1x per seizoen/per rijder verstrekt.
De betaalde licenties worden op de kwalificatiedag uitgereikt.Bankgegevens etc. kun je vinden door HIER te klikken.


[nextpage title=”Drama overschaduwt het trainingsweekend van 2Race te Francorchamps”]

Drama overschaduwt het trainingsweekend van 2Race te Francorchamps

Hallo allemaal,W

Wij wensen de Familie, Vrienden van Glenn Ronsse en Jurgen Michels veel sterkte toe.Rap Holland

Zie in bijlage het bericht: Drama overschaduwt het trainingsweekeind van 2Race te Francorchamps.


[nextpage title=”Zondag 20 maart: Vrije trainingen in Nijverdal”]

Zondag 20 maart: Vrije trainingen in Nijverdal

Zondag 20 maart (tevens de laatste keer deze winter) kan er weer getraind worden op de kartbaan in Nijverdal.
De hal is open vanaf 9 uur en vanaf 9:30 uur tot 12:30 uur kan er gereden worden.
Er word deze dag in 2 groepen gereden en wel de junioren (langzaam) en senioren (snel).
Voor het geval DAT, is er EHBO aanwezig.Je kunt je aanmelden via: www.derouerace.nl of bellen met Deroue via 033-2571366.


[nextpage title=”Programma ‘blik op de weg’ gaat ook opnames maken!”]

Programma ‘blik op de weg’ gaat ook opnames maken!

Opnames ‘blik op de weg’ gaan helaas niet door.


Tijdens de training in Nijmegen bij ANAC zal er een camera ploeg van het programma ‘blik op de weg’ aanwezig zijn om de junioren te filmen.
Ze gaan in een uitzending aandacht besteden aan kinderen achter op de motor op de snelweg.

Tussen de trainingen door worden er opname’s gemaakt van de junioren op de minibike’s.


[nextpage title=”Zondag 13 maart: Vrije trainingen ANAC Nijmegen”]

Zondag 13 maart: Vrije trainingen ANAC Nijmegen

Zondag 13 Maart 2011 gaat het wederom gebeuren op de baan bij ANAC te Nijmegen.
Er kan dan weer gereden worden met pocketbikes. Dit alles wederom georganiseerd door het Minibiketeam Gelderland.Inschrijving is open en kan via: www.minibiketeamgelderland.nlIedereen is welkom op deze technische en veilige baan, dus wil je er ook bij zijn, schrijf je dan zsm in!
De openingstijden zijn van 9:00 uur tot 12:00 uur. De poort gaat open om 8:30 uur.
De kosten bedragen € 20,- per rijder (er word in 2 groepen gereden).
De contactpersonen zijn: Marco, Ruben en Remco. Bij hun kun je terecht voor vragen.LET OP: Aanmelden is verplicht! (ivm afmelden als er door omstandigheden niet word gereden)PS: Rijders die zich inschrijven als gevorderd of minder gevorderd, je blijft rijden in de door jou opgegeven groep en NIET bij de andere groep. Doe je dit wel dan wordt je eruit gevist. Ook om je koppeling te testen doe je in je eigen heat!!!!!!


[nextpage title=”Kartbaan Stadskanaal (Vledderveen) weer geopend!”]

Kartbaan Stadskanaal (Vledderveen) weer geopend!

Vanaf heden is de kartbaan in Stadskanaal weer open. Het is mogelijk om op zaterdag en zondag te trainen met minibike’s.
De indelingen en rijtijden zullen afhangen van het aantal rijders van zowel de karts als de minibike’s.

Wij willen het bestuur van de kartbaan en Dhr Schepers, die zich voor het rijden van de minibiker’s heeft ingezet, via deze weg bedanken.


[nextpage title=”Afspraken tbv rijders die met het EK mee willen rijden”]

Afspraken tbv rijders die met het EK mee willen rijden

Om de rijders die naar het EK gaan goed voorbereid daar van start te laten gaan zijn de volgende afspraken gemaakt.
Let op, er wordt per rijder apart beoordeelt of hij hiervoor wel dispensatie krijgt.
Het is mogelijk om voor Nederlandse rijders met UEM licentie, een klasse hoger te rijden met EK restrictie. Zij vallen wel buiten de punten van deze klasse en rijden zonder transponder.
In deze klasse meerijden wordt gezien als een training en zij zullen ook een witte achtergrond met een zwarte letter T gevolgd door het toe gedeelde startnummer hebben.
Ze mogen het kampioenschap van de betreffende klasse ook niet hinderen.

Deze dispensatie geld t/m het Europees Kampioenschap. Ook zijn zij verplicht om aan wedstrijden deel te nemen in de klasse waar ze eigenlijk in moeten rijden.


[nextpage title=”Regeling betreffende verleende dispensatie”]

Regeling betreffende verleende dispensatie

Aan een aantal leden is dispensatie verleend om een klasse lager te gaan rijden.  Dit gaat vooral om de junioren klassen.
De volgende afspraken zijn hier over gemaakt. Zo gauw een rijder zijn nivo heeft zal hij moeten doorstromen naar de klasse waarin hij thuis hoort.

Dit zal per wedstrijd worden bekeken door de klasse vertegenwoordigers en het bestuur.


[nextpage title=”SBS maakt opnamens van minibikes bij RAP-Holland!!”]

SBS maakt opnamens van minibikes bij RAP-Holland!!

Afgelopen zaterdag hebben wij een filmopname gehad van het programma ‘de 25 meest gekste hobby’s’.
Deze aflevering word aanstaande woensdag 09-03-2011 uitgezonden op SBS6 om 20:30 uur.Wij willen iedereen bedanken die hier aan mee heeft gewerkt.
In het bijzonder willen wij American Road house bedanken voor het gratis beschikbaar stellen van de baan voor opname’s.
Iedere maandag van 19:00 t/m 20:30 is het mogelijk om hier te trainen met minibike’s.
Ook voor feesten en karten kun je hier terecht.
Kijk eens op hun website via: www.american-roadhouse.nl.Foto’s van de opnamens (evenals andere foto’s) zijn gemaakt door Hanne van Hees.
U kunt deze bekijken door HIER te klikken.


[nextpage title=”KNMV Motorsporttrainers aanwezig bij wedstrijden!!”]

KNMV Motorsporttrainers aanwezig bij wedstrijden!!

Het aankomende seizoen zullen op een aantal wedstrijden KNMV motorsporttrainers aanwezig zijn om de junioren A, B en de standaard 40 klassen te begeleiden met tips en advies over de rijstijl, zithouding, rempunten, inhalen. Kortom alles wat met racen te maken heeft.
Ze zullen tijdens de trainingen en wedstrijden op het circuit staan en de rijders bekijken. Na de training of race is er theorie en word iedere rijder persoonlijk benaderd over zijn of haar punten. Ook is het mogelijk om vragen te stellen. Het is natuurlijk geheel vrijblijvend om hier aan deel te nemen maar het is wel zeer leerzaam en het zal de rijders helpen om zich te verbeteren.Wij willen de motorsport trainers hiervoor alvast bedanken voor hun vrijwillige inzet.
Joey Litjens,  Martin Domburg en Roy ten Napel.


[nextpage title=”4 t/m 7 augustus EK Minimoto’s op Juvaincourt in Frankrijk!”]

4 t/m 7 augustus EK Minimoto’s op Juvaincourt in Frankrijk!

Eindelijk hebben we een definitieve datum en plaats voor de EK Mini Mototeam en wel van 4 t/m 7 augustus op het circuit van Juvaincourt in Frankrijk.
Meer info over de baan kun je vinden op http://www.freekart88.com/freekart88_piste.html.De organisatie hiervan zal in handen zijn van Katrien de Groof die ook het Belgie’s kampioenschap organiseert.

 

[nextpage title=”Rap heeft nieuw rekeningnummer!”]

Rap heeft nieuw rekeningnummer!

We willen via deze weg nogmaals benadrukken dat RAP een nieuw bankrekeningnummer heeft.
Het oude nummer is komen te vervallen!
Rap heeft sinds eind december 2010 een nieuw rekeningnummer van de RABOBANK en wel: 1580.83.547 ten name van RAP Holland te Lekkerkerk.Let hier op want er blijken nog steeds betalingen van leden binnen te komen op het oude nummer.

OP HET OUDE NUMMER KUNNEN DUS GEEN BETALINGEN MEER VERRICHT WORDEN!


[nextpage title=”Inschrijvingen voor 2011 gestart!”]

Inschrijvingen voor 2011 gestart!

De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen 2011 zijn inmiddels van start gegaan.
De inschrijfformulieren zijn te vinden onder het menu ‘Lid worden / Inschrijven’ in het RAP menu.


[nextpage title=”RAP Trainings en Theorie Dag!”]

RAP Trainings en Theorie Dag!

UPDATE 2:
Groep 4 is komen te vervallen.
Hierdoor kan groep 3 van 12:20 t/m 13:00 uur vrij rijden.
Groep 1 en 2 kunnen vrij rijden op de vervallen tijden van groep 4.


UPDATE 1:
De indeling van de groepen. Groep 1 beginners vanaf 5 jaar, groep 2 nivo junior A en B (hier kunnen ook langzamere rijders uit de plus of zelfbouw klassen meerijden), groep 3 nivo standaard 40 (hier kunnen ook senior plus en zelfbouwers meerijden), Groep 4 nivo open 40 en 50 (hier kunnen ook rijders uit andere klassen meerijden).


De eerste training voor minibikers met KNMV trainers Joey Litjens, Martin Domburg en Marco van Houtum. De 4e trainer word spoedig bekend gemaakt. Voor de theorie Hanne van Hees en Esther van de Berg en de startlichten en vlaggers onder leiding van Kees van Hees.
Deze dag vind plaats in American Road House te Zaltbommel op zondag 6 februari www.american-roadhouse.nl.
Open om 9:30 uur. Er zal in verschillende groepen worden gereden. Ook voor beginnende minibikers vanaf 5 jarige leeftijd is het mogelijk om mee te rijden (ook met chineese motors).Heb JIJ interesse om in het NK-minibiken te gaan rijden dan is dit de mogelijkheid om eens kennis te maken met de sport. Ook voor de gevorderde rijders valt er uiteraard nog veel te leren.
Lees de bijlage, hierin staat uitleg over de dag.Een gezellig dagje uit voor het hele gezin.
Er is ook de mogelijkheid om te bowlen. Deze banen moet je dan wel van te voren vastleggen bij American Roadhouse. Ook is er een rodeo stier en na 16:00 uur is er de mogelijkheid om te karten.
De kosten voor deze dag bedragen 27,50 euro.
Je kunt jezelf inschrijven per mail of per telefoon bij Marco van Houtum via vloerentotaalvanhoutum@home.nl onder vermelding van je voor- en achternaam, leeftijd, in welke groep je wilt rijden (zie bijlage), je rij nummer en de kleur van de motor.

Groetjes,
Marco.


[nextpage title=”Zondag 30 januari en 13 februari: Vrije trainingen Actionkart te Hasselt (Belgie)”]

Zondag 30 januari en 13 februari: Vrije trainingen Actionkart te Hasselt (Belgie)

Op zondag 30 januari en 13 februari kan er getraint worden bij Actionkart in Belgie.
De training is van 10:00 uur tot 14:00 uur en de kosten bedragen 20 euro p/p.
Rijden is altijd voor eigen risico.
Denk hierbij aan je zorgverzekering voor in het buitenland!
Actionkart
Walenstraat 32a
3500 Hasselt (Belgie)
www.actionkart.be
Voor meer info kun je terrecht bij Nicky.

Kijk hiervoor op www.grcpocketbike.be


[nextpage title=”Datum(s) UEM bekend”]

De datum(s) en de locatie(‘s) voor het EK 2011 zijn bekend gemaakt. Kijk hiervoor onder het menu ‘UEM’.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.