2 juni 2018: 4e NK wedstrijd Stadskanaal

De weersvoorspelling liet steeds een ander beeld zien, dus niemand wist precies waar hij/zij aan toe was. Maar in de ochtend leek het in eerste instantie droog. De eerste vrije training klasse Junior B ging goed, er waren alleen donkere wolken aan de hemel, maar het was droog. Totdat Junior A mocht beginnen aan de vrije training, het kwam met bakken uit de hemel vallen. De hele baan was voorzien van een flinke laag water, maar de jonge coureurs reden dapper door, waarvoor diepe respect en onze complimenten!
De donkere wolken en de regen bleven een tijdje aanhouden, onze Topscooters en Ohvale mochten ook gewoon dapper over een natte baan in de regen rondes rijden.

Vanaf de eerste Kwalificatie bleek het droog te zijn en met heel veel duimen draaien dat het ook daadwerkelijk zo zou blijven, bleek de temperatuur langzamerhand te stijgen, de lucht werd zachter en de baan droogde langzamerhand op. Al was het nog wel even de juiste lijnen en balans vinden tijdens de Kwalificaties wegens natte plekken; maar bij de start vanaf de eerste Race bleek alles droog te zijn, de jassen konden uit, de paraplu’s aan de kant en het was een droge heerlijke dag en prachtige race’s om naar te kijken.

Door het wisselvallige weer zijn er veel stress momenten aanwezig geweest, van normale racebanden snel een wissel met regenbanden en van regenbanden weer naar normale.

In de Junior B klasse, was Sven Wind uitgevallen door een eerder opgelopen blessure, waardoor een 4-tact rijder de mogelijkheid kreeg om toch eens een Junior B standaard blok te testen. Zodoende kon onze jeugdtrainer Bryan Schouten met de 4-tact mee rijden tijdens de Race Junior A om de jongens te begeleiden. En ook de beste coureurs kunnen weg glijden over een natte baan, Bryan Schouten bleef de bike onder controle houden, maar draaide 360 graden rond en reed toen weer verder (tijdens de kwalificatie) Bryan Schouten kon op deze manier de baan verkennen voor onze Junior coureurs en ze een goede begeleiding geven. Bedankt Bryan! Wat moeten zij en wij toch zonder je!


De prestaties werden beloond tijdens de prijsuitreiking met een beker en/of medaille (in onze Junioren klasse) en als beloning kregen de Junioren rijders een presentje van VROOAM® Lubricants …..Motorolie.


De foto’s zijn dit keer gemaakt door fotograaf John Bruininck, als je op onderstaand bericht klikt kom je vanzelf terecht bij zijn fotoalbum. Bedankt voor de prachtige foto’s!


Ook van Antony Juinen racing (coureur Topscooters) hebben wij prachtige foto’s ontvangen! Het geeft een duidelijke impressie van een race dag bij RAP-Holland en van onze nieuwe klasse: Topscooters!


Binnenkort komen de foto’s van de prijsuitreikingen, waarvoor onze dank uit gaat naar de vriendelijke en vrolijke opa van Sander Kroeze – die vandaag de 1ste plaats wist te veroveren in de Ohvale Cup. Deze foto’s zullen samen volgen met een overzicht van het dagklassement. Dus houd onze site goed in de gaten voor nog meer update’s.

De volgende wedstrijd, de 5e NK wedstrijd, vindt plaats op 23 juni a.s. in Assen.


Aanmelden kan tot 22 juni 2018, huur Ohvale is mogelijk. Ook coureurs uit andere landen dan Nederland zijn van harte welkom! Als jij wilt weten wat je hiervoor moet doen dan kun je gewoon contact met ons opnemen en zullen wij je zo goed mogelijk voorbereiden op 1 van onze wedstrijden.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.