5e NK wedstrijd Assen: 23 juni 2018

Laatste wedstrijd voor de zomerstop:

 

Om maar direct met de deur in huis te vallen…….
het was een geslaagde dag!

Waar RAP-Holland voor staat, was vandaag goed terug te zien. (Antwoord op de vraag wie is RAP-Holland?)

We waren getuige van een ontroerend moment: een Junior A rijder reed zo ontzettend goed en wist zijn tweede plaats te bemachtigen, maar door pech weg gleed en een ronde achterstand op liep. De jongen was emotioneel, maar gelukkig had hij heel veel team maatjes die hem opvingen (uiteraard ook zijn ouders!), ze sloegen allemaal een arm om hem heen en lieten de juiste woorden uit hun mond rollen om de jongen toch weer een goed gevoel te geven.

Daar is waar RAP-Holland voor staat: “samen en niet alleen”; niet alleen concurrentie tijdens wedstrijden en racen, maar ook om het lief en leed met elkaar op de juiste manier te delen. De juiste support geven, elkaar ondersteunen en een duwtje in de rug geven. Elkaar troosten, want iedereen verdient een schouder om op te huilen en iedereen vindt het fijn om positieve feedback te krijgen, want niets is vanzelfsprekend. Het racen geeft de ene keer trots en geluk en het binnenhalen van een mooie podium plaats en die felbegeerde beker, maar soms is het ook een dag vol teleurstellingen, valpartijen en heel veel pech hebben.

Nu wij het over pech hebben, 1 van onze Junior B rijders ging met volle snelheid de baan over, totdat zijn band knapte, hij liep gewoon leeg. Is dat pech? Zeker weten! Hij moest terug naar zijn plaats voor een bandenwissel, maar liep daardoor wel tegen het feit aan dat hij zijn race niet kon voltooien. Of wat als je bijna de zwart/wit geblokte vlag nadert……..en je valt! En iedereen rijdt je voorbij en jij ligt daar op de grond en je bent hierdoor je 1ste positie verloren, volgens mij gebeurde dit ook met een van de coureurs tijdens de WSBK in Assen.

Als er een transponder vergeten is of niet meer functioneert is het gewoon mogelijk om een transponder van een andere coureur te lenen, dus twee rijders die samen 1 transponder delen, om en om.

Of als een dame slecht ter been is, maar ontzettend graag wilt helpen tijdens de evenementen, maar genoodzaakt dit te doen vanuit haar rolstoel, maar hierdoor wel haar taken kan uitvoeren en zij dit doet met alle liefde van de wereld. Soms streng, maar dat mag ook wel, want soms hebben coureurs de sluiting van de helmen niet goed, de veiligheidskoord niet om de pols, maar er is altijd wel iemand die haar ergens naar toe wilt rijden, van jong tot oud. Onze RAP-Holland jeugd rijders en ouder zijn allemaal behulpzaam en rijden haar overal naar toe. Daar zijn wij trots op! Trots op het feit dat er behulpzaamheid is!

Wat kan het leven dan toch prachtig mooi zijn! Een klein gebaar kan een ontzettend groot geschenk zijn. Soms zijn er gewoonweg geen woorden nodig, dan spreekt behulpzaamheid en die arm om de schouder veel meer!

Trots op de jeugd rijders dat ze een totaal onbekende lay-out gereden hebben. Goed gedaan allemaal!

Vandaag mochten wij ook een aantal Race-Kids rijders verwelkomen met een 4-tact bike, Bryan Schouten heeft ook deze rijders de juiste begeleiding, advies en tips gegeven, bedankt Bryan Schouten voor je ondersteuning! Namens iedereen, het bestuur en al haar leden! Vooral namens de jeugd waar jij je zoveel voor inzet, wij vergeten dit zeker weten niet!

En verder waren er weer spannende races vanaf 10 uur tot 17 uur tijdens een droge, bewolkte (met af en toe de zon) dag met als afsluiting onze prijsuitreikingen, de bekers waren prachtig, waarvoor onze complimenten naar onze Gijs Baron! En niemand van de Jeugdrijders wordt overgeslagen, iedereen heeft een prijs gekregen voor hun getoonde moed, strijdvaardigheid, en de geweldige prestaties en veel progressie die zij geleverd hebben!

En zoals wij al eerder gezegd hadden…iedereen is van harte welkom!
Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie en wij zien jullie weer tijdens de 6e NK wedstrijd!

5e NK wedstrijd Assen, 23 juni 2018

Klik op bovenstaande foto om doorgestuurd te worden naar het fotoalbum of klik hier

De video’s zijn te zien op YouTube

Ook fotograaf John Bruininck heeft een aantal foto’s gemaakt voordat hij naar zijn werk moest, bedankt dat u aanwezig was en bedankt voor de prachtige foto’s!

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.