Bryan Schouten

 

Bryan Schouten is de begeleider en trainer van onze jeugdrijders!
Volg hem op Facebook en kom meer te weten over Bryan Schouten!

Onderstaand de beste resultaten uit mijn carrière:

2003: 3de plaats Junior A
2004: 1ste plaats Junior A, 9de plaats EK Junior A
2005: 3de plaats Junior B, 11de plaats EK Junior B
2006: 1ste plaats Junior B, 8ste plaats EK Junior B
2007: 2de plaats Junior B, 6de plaats EK Junior B, 1ste plaats Belgisch kampioenschap Junioren
2008: 2de plaats Sen. Standaard, 3de plaats EK Senior open 40cc, 3de plaats Pitbike Open 125cc
2009: 1ste plaats Junior cup 125cc
2010: 5de plaats ONK 125cc, 8ste plaats IDM 125cc
2011: 1ste plaats ONK 125cc, 5de plaats IDM 125cc, 22ste plaats TT-assen
2012: 1ste plaats ONK Moto3, 3de plaats IDM Moto3, 19de plaats TT-assen
2013: 5de plaats Spaans open Moto3, 2de plaats EK Moto3, 19de plaats TT Assen en GP Aragon,
2014: GP Moto3, beste resultaat 16de
2015: 3de plaats ONK Supersport 600
2016: 1ste plaats IDM Supersport 600
2017: 2de plaats OW Supercup 1000

Biografie

Mijn naam is Bryan Schouten, 23 jaar oud en ik woon in Staphorst.

Mijn racebloed is gaan stromen toen ik in 1999 op de tribune zat bij de WK Superbike race en daar mijn grote idool Carl Fogarty wereldkampioen zag worden. Meteen was mijn antwoord: ‘Dat word ik ook!!!’.

Een jaar later was ik met mijn ouders in Oostenrijk en zag daar een minibike staan. Maar ja… Wat kon je er mee. Op straat mocht je er niet meer rijden. Vandaaruit dus een beetje teleurgesteld verder gelopen. Het jaar daarop kwamen we bij een wedstrijd voor de RAP. Daar hebben mijn ouders informatie gekregen en ik was natuurlijk al meteen verkocht! Ook die winter waren we in Oostenrijk en stond de minibike nog steeds te koop. Een aantal dagen later stond de minibike dan ook achterin de auto en ben ik in maart 2002 begonnen bij de RAP.

Stapje voor stapje kwam ik richting de top 3 van de junioren A. Jaar in jaar uit kon ik blijven groeien tot ik in 2009 op de ‘echte’ motoren terecht kwam. In de Junior cup 125cc.

Meteen in mijn debuutjaar pakte ik de Nederlandse titel om in de daaropvolgende winter gevraagd te worden door Dutch Racing Team. Daar heb ik 4 seizoenen gereden met als doel: Klaargestoomd worden voor de GP’s. In 2014 mocht ik dan eindelijk mijn debuut maken in de moto3 op het hoogste niveau. Dit is een grote leerschool geweest voor mij met name voor de seizoenen erna.

In 2015 ben ik overgestapt naar de EK Superstock 600 klasse met een Yamaha om in 2016 de voor mij belangrijkste titel de winnen uit mijn carrière: De IDM Supersport 600 titel. Afgelopen seizoen werd ik gevraagd door Ten Kate of ik de nieuwe Superbike (CBR-1000RR SP2) wilde testen op het gebied van elektronica en afstellen van de vering. Dit in combinatie met de OW Cup wedstrijden. Dit heb ik af kunnen sluiten op een 2de plaats algemeen.

Eind 2017 heb ik besloten om mijn race carrière te beëindigen en zo eventueel met de jonge talenten aan de slag te kunnen gaan. Een belletje van de RAP heeft mij niet lang doen nadenken. Hier ben ik begonnen met mijn carrière en zal ik mijn uiterste best gaan doen om de nieuwe talenten van Nederland het niveau te geven, zodat ze over een aantal jaren ook klaar zijn voor het grote werk op de grote circuits!

Met de ervaringen van bijna alle soorten en type motoren, heb ik enorm veel ervaring opgebouwd met afstellingen, rij-technische vaardigheden en kan ik met het nodige enthousiasme de nieuwe talenten veel gaan leren wat ik dan ook zeker ga proberen! Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.

Mijn mooiste race is toch wel de
EK geweest in 2013.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.