Inschrijven seizoen 2020

Vanaf 12 januari 2019 is het inschrijfgeld voor een wedstrijd verhoogd naar € 65,= voor leden.

Inschrijfprocedure

 

Kosten

Waarom Pocketbike racen bij de RAP?

De RAP is een kleine organisatie met enthousiaste vrijwilligers die de motorsport een warm hart toedragen.

Interesse in de motorsport gebeurd veelal via familie, vrienden of de media. De eerstvolgende stap is het proeven, ruiken, voelen en beleven van een minibike, waar in Nederland verschillende mogelijkheden toe zijn.

Zijn kind en ouder hierna nog steeds enthousiast dan volgt vaak het oriënterende traject om met een eigen machine competitie te gaan rijden.  .

Sinds 2018 hebben startende motorcoureurs in de leeftijd van 6 tot 16 jaar de keuze uit 2 organisaties om de mooie Pocketbike sport in Nederland competitief te gaan beleven.

Dit betekent dat wij als RAP ons concept voor het junioren racen promoten, om zoveel mogelijk kinderen en ouders de vele voordelen te laten ervaren.

De RAP biedt een laagdrempelig concept om van de beginnende coureur een ervaren goede coureur te maken, klaar voor doorstroming naar de klasses met grotere wielen

Kernwoorden in ons concept zijn: betaalbaar, gelijkwaardigheid, competitie, groei, begeleiding en  het allerbelangrijkste PLEZIER!

 

Dit hebben wij vormgegeven in 4 standaard klasses; de Junioren A en B pocketbike, en als vervolg hierop de Ohvale 110 en 160cc.

Betaalbaar
In tegenstelling tot de KNMV hebben wij een verhuur concept voor het motorische gedeelte van de minibike; dit betekent dat er geen kosten gemaakt worden voor dure getunede motoren die kritisch zijn op de afstelling en duur in het onderhoud. Dit is een absolute must wilt u uiteindelijk voorin de competitie mee doen.

Wij zijn van mening dat de motorsport al duur genoeg is.

Geen tuning, geen bandenwarmers, geen trainingsmotorblok naast het wedstrijdblok, geen uitgebreide keuze uit tandwielen en banden types.

Gelijkwaardigheid
Onze huur motorblokken zijn vanaf februari t/m oktober beschikbaar voor alle ingeschreven deelnemers, deze blokken zijn gelijkwaardig, een strak reglement en handhaving hiervan zorgt ervoor dat alle deelnemers elkaar met gelijke wapens beconcurreren. Neven effect is dat de technische knowhow van de ouders geen invloed heeft op de prestaties van het motorblok, dus toegankelijk voor iedereen.

Competitie/Groei
Ervaring door verschillende organisaties nationaal en mondiaal laat zien dat ontwikkeling van rijders het beste tot zijn recht komt in zogenaamde standaard klasses. Denk hierbij aan de Molenaar NSF Cup, de Red Bull Rookies Cup, de Asian Talent Cup en het Engelse Dickies Junior Championship, tot aan de Moto2 toe.

Gelijkwaardigheid van materiaal zorgt ervoor dat de verbetering van de prestaties voor het allergrootste deel bij de coureur vandaan moet komen. De mind set en competitie die daardoor ontstaat heeft tot als gevolg dat de rijders zich maximaal kunnen ontwikkelen.

Begeleiding
De RAP is voor meerdere Nederlandse talenten de bakermat geweest. Een aantal van deze inmiddels ervaren coureurs staat de aankomende generaties bij met theoretische en praktische begeleiding, zowel op als naast de baan.

Plezier
Dit is verreweg het belangrijkste! Wij doen er alles aan om de kinderen plezier te laten hebben en iedere wedstrijddag als een feestje te laten voelen, door naast een informele en gezellige sfeer, ook aandacht te hebben voor de rijders die in de achterste regionen hun ontwikkeling door maken. Bij de RAP hebben wij aan het eind van de dag alleen maar winnaars op en bij het podium staan.

Bent u een ouder van een beginnend coureur en vindt u onze kernwoorden net zo belangrijk als wij en heeft u vragen, dan kunt u zich richten tot Gijs Baron op gijs@rap-holland.nl

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.