Home » Informatie » MON licentie

MON licentie

Wil jij een MON-licentie aanvragen? Dat kun je helemaal zelf met Mijn MON via de MON-website. Op die manier komt jouw aanvraag direct bij ons binnen, ontlasten we jouw clubbestuur enorm én verloopt het hele proces een stuk sneller en gestroomlijnder dan voorheen.

Naar de website van de MON

Hoe werkt dit?

Je hebt toestemming nodig van een bij MON aangesloten club om een start- of trainingsbewijs te kunnen kopen, maar je hoeft niet meer met een stapel papieren naar het clubsecretariaat. Jij vraagt je licentie zelf digitaal aan en wij sturen vervolgens je pasje naar je club! Een separate medische keuring is in principe niet meer nodig, je beantwoordt online de medische vragen en alleen indien nodig word je er door MON op gewezen dat een medische keuring bij een arts noodzakelijk is. Je kunt zelf de status van je aanvraag volgen in Mijn MON.
Via Mijn MON kun je ook een aantal persoonlijke gegevens beheren, waar wij mee werken. Dus wil je dit jaar een andere foto op jouw pasje? Of ben je verhuisd? In enkele klikken stel je ons op de hoogte.

Account aanmaken

De eerste keer dat je Mijn MON bezoekt, maak je een account aan. Dat doe je eenvoudig en snel als jij je licentienummer weet (staat op je pasje), of – als je e-mailadres bij ons bekend is – door enkele persoonlijke gegevens in te vullen. Ook als je nieuw bent, kun je een account aanmaken.

Zaken regelen

Als je eenmaal “binnen” bent, kun je eenvoudig je gegevens aanpassen, een nieuwe foto uploaden of een afvaardiging kopen. Ook je licentie voor 2020 aanvragen is vanaf dit moment een fluitje van een cent.
Let daarbij wel even goed op en selecteer het juiste jaartal, boven in de witte balk!

Afhandeling

Zodra jij een complete licentieaanvraag hebt ingediend via Mijn MON en hebt betaald met iDeal, vragen we de door jou geselecteerde club toestemming om een licentie te verstrekken. Jouw secretaris kan die met één klik of tik op het scherm verlenen, waarna wij verder gaan met het verwerken van je aanvraag. Je pasje sturen wij naar jouw club, waar je hem meestal zelf op moet halen. Per mail word jij op de hoogte gehouden van de vorderingen in het proces en ook kun je door in te loggen zien hoe ver we zijn.

Mooi, toch?

Bestellingen kunnen geannuleerd worden tot 24 uur na aanvraag. Enkel binnen deze termijn kan de betaling terug gestort worden, min 20 euro administratiekosten.

Tip

Mijn MON werkt het best als je een desktopcomputer of laptop gebruikt, maar een licentie aanvragen met je smartphone kan ook.

Hulp nodig?

Kom je er toch niet uit? Vraag dan eerst hulp aan een vriend of familielid, of meld je bij je club. Tijdens openingstijden kun je ons natuurlijk ook bellen of mailen.