opzet_MiniGP_website
MiniGP1

FIM MiniGP World Series van start in Nederland

Met gepaste trots kan RAP-Holland bekendmaken dat het de organisatie van de Nederlandse competitie deel uitmakend FIM MiniGP World Series op zich neemt. De MiniGP is het nieuwste onderdeel van het opleidingsprogramma Road to MotoGP. In samenwerking met de FIM en Dorna gaat de RAP jonge talentvolle coureurs de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan de wereldwijd actieve FIM MiniGP World Series.
 
De FIM MiniGP World Series bestaat uit een standaard competitie waar iedere deelnemer gebruik maakt van de Ohvale GP 0 160 motorfiets. De banden voor alle MiniGP Cups zijn gelijk en worden verzorgd door Pirelli. Voor alle deelnemers wereldwijd geldt een gelijk speelveld met dezelfde sportieve en technische regels zodat de coureurs het verschil moeten maken. RAP-Holland heeft de afgelopen jaren al meerdere kampioenschappen georganiseerd met de Ohvale waardoor deze stap een logisch gevolg is. Deelname aan de FIM MiniGP World Series Netherlands staat open voor jeugdige coureurs in de leeftijdscategorie van 10 t/m 14 jaar oud met de nodige motorsport ervaring.

Voorlopige 2021 kalender FIM MiniGP World Series Netherlands

MIniGP2
WedstrijdDatumCircuit
22 meiVeldhoven Training
13 juliVledderveen
224 juliAssen*
314 augustusAssen
428 augustusLelystad
525 septemberVledderveen
616-17 oktoberFrancorchamps

*(tijdens de WorldSBK onder voorbehoud)

De beste rijder(s) van elke nationale MiniGP Cup krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan de wereldfinale. Deze finaleronde zal plaatsvinden voorafgaand aan het laatste MotoGP weekend van het seizoen. De coureur die de overwinning weet te behalen tijdens de FIM MiniGP wereldfinale zal, afhankelijk van leeftijd en nationaliteit, een plaats bemachtigen in één van de Road To MotoGP programma’s. Daarnaast worden de best presterende coureurs (afhankelijk van de locatie & leeftijd) uit de nationale MiniGP Cups de beschikbaarheid van deelname aan de Northern Talent Cup, Honda British Talent Cup of European Talent Cup.